január 31. - 20:12: Nem sikerül leigazolni Nkunku-t

És ezzel véget ért az Arsenal téli átigazolási ablaka!

A francia L'Equipe és a Le Parisien egyaránt arról számoltak be, hogy nem sikerült tető alá hozni a megállapodást az Arsenalnak és a PSG-nek, az angol csapat nem tudott olyan pénzügyi ajánlatot kínálni a francia gárdának, hogy azt elfogadják.

Noha a két klub szerdától intenzív tárgyalásokat folytatott a 21 éves játékos kölcsönbevételéről, állítólag az opciós jogon nem tudtak megállapodni, mert a PSG jóval több pénzt akart volna Nkunku végleges leigazolásáért látni, mint az Arsenal által ajánlott 20 millió euró.

Bár Unai Emery nagyon szerette volna leigazolni egykori játékosát, erre most januárban nem fog sor kerülni. Nkunku ügynöke korábban úgy nyilatkozott: a játékos készen áll várni, hogy a jövőben realizálódjon a hőn állított átigazolása. Nkunku szerződése 2020-ig szól, és ha nem hosszabbít, az Arsenal a nyár folyamán kedvezőbb tárgyalási helyzetből várhatja majd a folytatást.

január 31. 20:14 - Smith-Rowe a Leipzig játékosa!

Az RB Leipzig hivatalosan is megerősítette Emile Smith-Rowe érkezését.

Az angol játékos már tavaly nyáron is szerepelt a klub radarján, ám Unai Emery akkor még nem akarta elengedni őt még kölcsönbe sem, hogy Smith-Rowe minél többet megismerhessen a munkamódszeréről.

A korábban csípősérüléssel küszködő Smith-Rowenak Denis Suarez érkezése miatt egyre kevesebb játéklehetőséget tudott volna biztosítani Emery, így most viszont már a kölcsön mellett döntöttek.

Opciós joga nem lesz a német csapatnak a végleges megvételre.

január 31. - 14:41: A pénzen szól Nkunku átigazolása

Az Arsenal továbbra is dolgozik Christopher Nkunku leigazolásán, a játékos továbbra sem adta fel a reményét, hogy Angliába igazoljon és újra együtt dolgozzon Unai Emery-vel.

A L'Equipe újságírója, Matt Spiro viszont úgy tudja, hogy a két klubnak nem sikerül dűlőre jutni az opciót tekintve: a PSG ugyanis számottevően többet akar Nkunkuért kapni, mint 20 millió euró, amit az Arsenal ajánlott.

Innen szép nyerni...

január 31. - 13:42: Suarez tényleg hivatalos!

Az Arsenal is hivatalosan bejelentette Denis Suarez érkezését kölcsönben a szezon végéig.

Emery: "Nagyon örülünk annak, hogy Denis hozzánk igazolt. Nagyon jól ismerjük őt, korábban már együtt dolgoztunk a Sevillánál. Minőséget és sokoldalúságot ad a csapatnak, sokat fog majd tudni segíteni nekünk."

Denis Suarez első arsenalos interjúját hamarosan közöljük.

Mindeközben Smith-Rowe egyre inkább közelít a Leipzighez: a német klubnak nem lesz opciója a végleges megvételre, írja Ornstein, de más források szerint elképzelhető, hogy további egy évre meghosszabbítható lesz a kölcsönszerződés.

Továbbá: a PSG-n orvosin van Acosta, és még Tucheléknek tervben van még egy középső középpályás megszerzése. Guillem Balague, a Sky Sports spanyolországi tudósítója szerint Acosta leigazolása megnyithatja az ajtót Nkunku előtt. Ornstein szerint az Arsenal dolgozik a francia leigazolásán, de az angol újságíró szerint valószínűtlen a 21 éves francia téli megszerzése.

január 31. - 11:34: Közelít egy új PSG-igazolás...

...mindez pedig azt jelentheti, hogy Christopher Nkunku is megkaphatja az engedélyt az Arsenalhoz való igazoláshoz.

Több hiteles forrás, mint a Radio Monte Carlo is arról számolt be, hogy a PSG az Egyesült Államokból igazolhat játékost. A választás a DC United 24 éves támadójára, Luciano Acostára esett, akinek az ügynöke történetesen ugyanaz, mint a PSG eggyel korábbi igazolásának, Leandro Parades-nek.

Acosta leigazolása vészmegoldásnak tűnik Thomas Tuchelék részéről a 10 hétre kidőlt Neymar helyére, de az RMC megjegyzi: az argentin játékos érkezésével valaki távozhat - ez pedig jelenleg nyilvánvalóan Nkunku lenne.

Mindeközben Emile Smith-Rowe Lipcsében van orvosin, ezt maga az RB Leipzig edzője erősítette meg a mai sajtótájékoztatóján. Kérdés, hogy a német klubnak lesz-e opciója az angol játékos végleges megvételére. Legutóbb, amikor angol játékost (Lookmant az Evertontól) igazoltak, nem volt, és utána a játékos visszatért az anyaegyesületéhez, ezt most Leipzig elkerülné, viszont az Arsenal sem szeretne lemondani a fiatal játékosáról.

David Ornstein pedig egy tweetben minden reményt eloszlatott, hogy Carrasco érkezik. A játékos részéről rendben lett volna az átigazolás,  de az Arsenal által ajánlott kölcsönvételi díj nem tükrözte a komoly érdeklődést a kínai klub számára. Carrasco várhatóan a nyárig elfogadja a helyzetét, és marad Kínában, bár a Milan még komolyan dolgozik azon, hogy leigazolja őt a szezon végéig kölcsönben.

január 31. - 7:30: Zárónap!

Elérkeztünk tehát a 2019-es januári átigazolási ablak utolsó napjához, a klubok magyar idő szerint éjfélig tudnak még erősíteni a keretükön a szezon hajrájára.

Mozgalmas nap várható az Arsenal háza táján, hiszen az angol csapat várhatóan bejelenti Denis Suarez érkezését a Barcelonától. A katalán klub tegnap kora este ezt már megtette, ám a bejelentést nem sokkal később levették a gárda hivatalos weboldaláról - minden bizonnyal azért, mert még nem fejeződött be a hivatalos átigazolási procedúra.

Suarez mellett az Arsenal komolyan dolgozik egy második érkezőn, ami David Ornstein szerint nem Ivan Perisic vagy Yannick Carrasco lesz. A brit újságíró még egy kis adalékot fűzött a tegnapi esti, hosszabb lélegzetvételű cikkéhez a Twitteren.

Mint Ornstein írja, az Arsenal komolyan próbálkozott Perisicért, de az Inter maximum kölcsön plusz végleges megvételre való kötelezettséget fogadott volna el. Az Arsenal ez utóbbit nem akarta, kitartott a kölcsön plusz opció mellett, de hajlandó lett volna akár kötbért is fizetni, ha nem igazolta le volna véglegesen a nyáron a horvát játékost. Az Inter erről hallani sem akar, és nincs jele annak, hogy ez változna ma éjfélig. A Carrasco-ügyletbe még ennyi energiát és pénzt sem fektetett a csapat.

Nkunku átigazolására jelenleg 50% esélyt lát Ornstein.

Ehhez a PSG-nek még legalább egy középpályást kellene igazolnia. A francia fővárosiak több játékossal is tárgyalásban állnak, de az idő rohamosan fogy mind nekik, mind az Arsenalnak. 

január 30. - 21:25: Ornstein szerint nem lesz Carrasco-igazolás

Egy hosszú nap végére végre megszólalt David Ornstein, a legmegbízhatóbbnak és leghitelesebbnek tartott forrás az Arsenal-ügyekben. A hosszabb cikkét teljes egészében közöljük.

Úgy tűnik, vége az Arsenal azon törekvéseinek, hogy leigazolják az Interről Ivan Perisicet, illetve Yannick Carrascót; de a Paris Saint-Germain francia középpályásának, Christopher Nkunku leigazolásán továbbra is dolgoznak az angol klubnál.

A januári átigazolási időszak elején az Ágyúsok megkísérelték  a 25 éves Carrasco leigazolását, kölcsönben. A kölcsönszerződésért fizetendő díjat azonban túl alacsonynak találta Carrasco kínai klubja, a Dalian Jifang, de a felek így is optimisták voltak, hogy meglehet a megegyezés.

Az Arsenalhoz csatlakozás ötlete nagyon tetszett volna Carrascónak is, már csak azért, mert az európai visszatérése jót tett volna a családjának és a nemzeti válogatottbeli szerepvállalásának is, és ezért a belga játékos készen lett volna fizetéscsökkentésbe is belemenni. 

Ezt követően sokáig csend volt az Arsenal részéről, miután az angol klub átgondolta a lehetőségeit a kiszemelteket tekintve, majd ezt követte a csapaton belüli felfordulás, ami leginkább a vezető játékosmegfigyelő, Sven Mislintat februári távozásával csúcsosodott ki.

Az Arsenalnál végül egy másik kiszemelt, Ivan Perisic megszerzésére tettek kísérletet: kölcsönt ajánlottak az olasz szélsőért, opcióval a nyári végleges megvételre. A 29 éves játékos még hivatalos átigazolási kérelmet is benyújtott az olasz klub vezetőségénél, de az Internél kitartottak azon álláspont mellett, hogy Perisic kölcsönben semmiképpen nem igazolhat el, még úgy sem, hogy az Arsenal a nyáron kötelezően vállalná a játékos végleges leigazolását.

Az Arsenal valamennyi kiszemeltjét tájékoztatta, hogy a klubnál nincs elegendő forrás a végleges téli leigazolásukra, illetve nem kívánnak belemenni abba, hogy az esetleges megállapodásba kötelező vásárlási záradék is kerüljön.

A csapat a nyáron nagyobb átigazolási költségvetéssel gazdálkodhat, de mivel egyelőre nem tudni, hogy a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa Ligában indul a klub, az Arsenal nem akar előre kötelezettségeket vállalni a nyárra nézve.

Mindez pedig azt jelentette, hogy a napokban az Arsenalnál felhagytak a Perisicért való érdeklődéssel, és újból elkezdtek Carrasco leigazolásán dolgozni.

Ugyanakkor a kínai Dalian Jifang álláspontja nem módosult a korábbi Monaco-játékos ügyében: Carrrasco jelenlegi klubja túl alacsonynak és ezáltal elfogadhatatlannak tartja az Arsenal jelenlegi ajánlatát a 25 éves játékosért.

Bár egy nap még van az átigazolási időszak végéig, nem úgy fest a helyzet, hogy az Arsenal ismét rápróbál majd Perisic vagy Carrasco megszerzésére.

Ugyanakkor a csapat továbbra is dolgozik azon, hogy leigazolják a 21 éves Christopher Nkunkut a PSG-től egy hasonló kölcsön plusz opció keretein belül, mint ahogyan Denis Suarez leigazolták a Barcelonától.

Az Arsenal érdekődéséről Christopher Nkuknu iránt a L'Equipe hírére hivatkozva múlt pénteken számoltunk be - a franciák értesülését később Ornstein is megerősítette.

Úgy hírlik, a 21 éves sokoldalú játékost régóta, már a Wenger-éra végétől fogva figyeli az Arsenal, és egyetértés van az angolok szakmai stábjában, hogy le kellene őt igazolni.

A hírek szerint a PSG vezetőedzője nem állna Nkunku útjába, feltéve, hogy sikerül két középpályást is igazolni a Verratit sérülés miatt elveszítő csapatnak. Ebből egy játékos, Parades leigazolása már hivatalos, a másik kiszemeltért, Idrissa Gueye-ért viszont elutasította az Everton a PSG ajánlatát - bár a legfrissebb hírek szerint a szenegáli játékos hivatalos átigazolási kérelmet nyújtott be a liverpooli együttesnél.

Az átigazolási időszak holnap magyar idő szerint éjfélig tart.

január 30. - 19:22: Két fiatal is kölcsönbe kerülhet!

Két fiatal játékosunk is kölcsönbe kerülhet a szezon hátralévő részére. Eddie Nketiah-t az FC Augsburg vinné, ahol az elmúlt napokban edzői kinevezést kapott Jens Lehmann, az Arsenal korábbi kapusa és legendája.

Az Independent szerint pedig az RB Leipzig közel áll ahhoz, hogy leigazolja Eddie Smith-Rowe-ot. A fiatal angol játékos az elmúlt időszakban sérült volt, és bár a szezon elején kapott lehetőséget Emery-től, az utóbbi időszakban igencsak háttérbe szorult a csapatnál.

január 30. - 18:31: A Milannal kell harcolni Carrascoért

Kétcsapatosra fogyatkozott a versengés Yannick Carrascóért: angol és olasz források szerint az Arsenal mellett az AC Milan is tárgyal a belga játékossal és Carrasco klubjával, a Dalifan Jianngal.

A Daily Mirror úgy tudja, hogy az Arsenal részéről meglehetősen előrehaladottak a tárgyalások a kínaiakkal és Carrascóval, és az angol csapat igyekszik mihamarabb lezárni az ügyet, hogy elkerüljék a versengést az olasz csapattal. Végleges megállapodás azonban továbbra sincs a megbeszéléseknek.

A Milan-ügyekben megbízható olasz újságíró, Alfredo Pedula azt írta a weboldalán, hogy a milánói gárda azt követően vette fel újra a kapcsolatot Carrascóval, hogy nem sikerült leigazolniuk az elsődleges kiszemeltjüket, Gerard Deulofeu-t a Watfordtól. Az Arsenal számára nem túl kedvező hír, hogy Pedula szerint Carrasco inkább a Milant preferálja, viszont korábban olyan hírek is voltak, miszerint Carrasco akkora fizetést kér a csapattól, amilyet korábban Gonzalo Higuain keresett a klubnál, ez pedig tallán gyengíti a Milan pozícióját.

Érdekesség, hogy az Arsenal részéről Raul Sanllehinek így azzal az Ivan Gazidisszel kell csatáznia Carrasco megszerzéséért, aki korábban éppen a londoni klub vezérigazgatója volt. 

január 30. - 18:26: Özil nemet mondott a PSG-nek

Érdekes hírek jöttek Németországból, méghozzá a megbízhatónak titulált Süddeutsche Zeitung írta azt, hogy a PSG megkereste Mesut Özilt egy kölcsönügylet reményében.

A PSG ajánlata azt követően jött, hogy megjött a pontos diagnózis Neymar állapotáról: a brazil játékosnak 10 hetet kell kihagynia a szezonból, többek között a Manchester United elleni BL-rangadókat is.

A német lap azonban úgy tudja, hogy Özil nemet mondott Thomas Tuchelnek, mert nem akar kölcsönbe igazolni. Minden valószínűség szerint a német irányító marad az Arsenalnál legalább a szezon végéig. 

január 30. - 18:20: Hivatalos Suarez átigazolása!

A Barcelona beelőzte az Arsenalt, nem sokkal fél hét előtt ugyanis hivatalos közleményt adott ki a katalán csapat, hogy Denis Suarez a szezon végéig kölcsönben az angol klub játékosa lesz. A kommünikét időközben levették, bár túl sok meglepetést nem tartalmazott: Suarez fizetését a szezon végéig az Arsenal állja, és az angoloknak nem kell kötelezően megvenniük a játékost az idényt követően - opciós joga viszont lesz az Arsenalnak: 15-20 millió euró közti vételárral Suarezt végleg megvásárolhatják.

január 30. - 16:35: Versenyfutás az idővel Carrascoért

Bő egy nappal a januári átigazolási ablak vége előtt a nagy kérdés az, hogy Denis Suarez mellett igazol-e valaki mást is az Arsenal. Yannick Carrasco az elmúlt órákban az első számú kiszemeltté lépett elő, több forrás is arról számolt be, hogy az Arsenal tárgyalásban áll a belga játékos kínai klubjával.

A hajlandóság - úgy tűnik - mindegyik félnél megvan, hogy megszülessen a megállapodás, kérdés, lesz-e elég idő minderre.

"Bármi lehetséges, de nehéz a helyzetük az érdeklődő kluboknak, mert nincs sok idejük arra, hogy megállapodjanak Yannick kínai csapatával." - mondta Carrasco ügynöke, Christophe Henrotay.

A megbízható francia Radio Monte Carlo rádiócsatorna szerint az Arsenal tegnap este hivatalos ajánlattal jelentkezett Carrasco klubjánál, de kommunikációs gondok lassítják a tárgyalásokat, mert Dalian Jifang elnöke csak kínaiul ért.

Az RMC szerint az Inter kiszállt a versenyből, így csak az Arsenal és a Milan küzd Carrasco aláírásáért.

január 30. - 13:37: Suarez orvosin

Miközben minden angol médium - Ornstein egyelőre várat magára - Carrasco esetleges érkezéséről cikkez (gyakorlatilag egymástól függetlenül megerősítik a többiek értesüléseit, ld. 11:35-ös hírünk), a Barcelona-ügyekben legmegbízhatóbbnak vélt  RAC1 újságírója, Gerard Romero azt írta a Twitterén, hogy Denis Suarez megérkezett Londonba, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon az Arsenalnál. A 25 éves spanyol középpályás lehet az Ágyúsok első igazolása a tél folyamán.

január 30. - 11:35: Több nehézséget is le kell küzdeni Carrascoért

Egyre több - elsősorban angol - forrás is megerősíti azon híreket, miszerint az Arsenal első számú kiszemeltje Yannick Carrasco lett az elmúlt órákban.

Az egyik leghitelesebbnek tartott James Olley (Standard Sports) megerősíti, hogy Carrascot január elején többek között az Arsenalhoz is beajánlotta az ügynöke, de akkor az angol klub még más kiszemelteket részesített előnyben.

Most viszont, hogy Perisicet nem adja kölcsönben az Inter, fordult a kocka, és az Arsenalnál már inkább Carrasco leigazolásán dolgoznak. Azon túl, hogy az átigazolás nagyon komplexnek tűnik, az idő sem segíti az Arsenal helyzetét, hiszen a januári átigazolási ablak csütörtök éjfélig tart.

Azt már Kristof Terruer, a belga játékosok ügyében megbízhatóan tudósító újságíró írja a Twitterén, hogy Carrasco kínai klubja engedélyezheti a váltást, és akár belemennének az Arsenal által favorizált kölcsön plusz opció ügyletbe, mivel értékelték, hogy a belga játékos előbb velük közölte, hogy a családjával nem boldogak Kínában, szeretnének váltani.

James Olley azonban írja: két tényező is nehezíti Carrasco esetleges londoni átigazolását: egyrészt a kínai klubnak játékost kellene találnia a helyére - igaz, erre nekik még van idejük, hiszen a kínai átigazolási piac február 28-án zár.

A másik pedig Carrasco fizetése. Az tény, hogy az Arsenal nem tudná állni egy az egyben a belga jelenlegi fizetését. Vagy a kínai klub átvállalná a fizetésének egy részét, vagy pedig Carrasconak kellene belemennie a fizetéscsökkentésbe.

január 30. - 9:22: Carrasco lett az első számú kiszemelt Perisic helyett

Megakadtak a tárgyalások az Inter és az Arsenal között Ivan Perisic átigazolása ügyében, írja a legmegbízhatóbb olasz újságírónak tartott Gianluca di Marzio kedden késő este a saját weboldalán.

Az Inter semmiképpen sem akarja pusztán kölcsönbe leigazolni Perisicet, az Arsenal pedig nem akar kötelező vételi záradékot beletenni a megállapodásba. Ráadásul nem jött össze az olaszok azon terve, hogy elcserélnék a kínai Dalian Jifanggal Antoino Candervát Yannick Carrascoért - pedig a belga lett volna Perisic helyettese.

Az Inter sportigazgatója, Piero Ausilio már expliciten arról nyilatkozott, hogy nem fognak ajánlatot elfogadni Perisicért, és hamarosan vissza fogják integrálni a csapatba.

Mindez azt jelenti, hogy az Arsenal újfent visszatérhet Yannick Carrasco leigazolásához, miután a belga játékos ügynöke korábban már beajánlotta őt a londoni csapathoz. 

Kristof Terruer, szintén megbízható belga újságíró azt írta a Twitterén szerda reggel, hogy a tárgyalásokban érintett felek szerint nehéz megjósolni, lehet-e valami Carrasco átigazolásából, bármilyen kimenetel lehetséges.

Terruer szerint Carrasco kínai csapata nyitott lenne az Arsenal szokásos ajánlatára: vagyis a kölcsönre plusz opcióra, mert Carrasco és a családja nem boldog Kínában. Az egyedüli nehéz dolgot az jelentené, hogy a kínaiaknak helyettest kellene találniuk Carrasco helyére - noha a kínai átigazolási piac csak február 28-án zárul.

január 30. - 9:12: Nkunku készen áll a nyárig várni

Az egyik francia TV-csatornának interjút adott Christopher Nkunku, José Pierre Farfán ügyfele átigazolási esélyeiről.

Mint ismert, múlt héten arról írtunk, hogy az Arsenal nagyon érdeklődik a 21 éves Nkunku iránt, akinek a sokoldalúsága nagy fegyvertény lehet az angol csapat számára. 

A francia L'Equipe szerint a PSG adott esetben nem is gördítene akadályt Nkunku távozása elé, ám ehhez az kell, hogy két középpályást is igazoljanak a csütörtöki határidőig. Ebből az egyik, Leandro Parades már megvan, a fővárosiak pedig jelenleg Idrissa Gueye-ért tárgyalnak az Evertonnal - igaz, utóbbiért egyelőre eredménytelenül.

"Az a tény, hogy én itt vagyok a stúdióban, nem túl sok jót jelent. Az Arsenal tényleg érdeklődik Nkunkuért, de nagyon bonyolultak a tárgyalások. Az Arsenal részéről kötöttek a dolgok, mert nem tudnak véglegesen igazolni a télen. Továbbra is tárgyalásban állnak a PSG-vel, csütörtökig sok víz lefolyik a Dunán, de még egyszer: az a tény, hogy jelenleg egy TV-súdióban ülök, és nem tárgyalok, nem sok jót ígér." - mondta Farfán a Canal+ egyik műsorában kedden este.

"Christopher helyzetét a nyáron biztosan megvitatjuk. Júniusban már csak egy év lesz hátra a szerződéséből. Ő egy fiatal srác, akinek játszania kell, újra élveznie kell a játékot, részt kell vennie egy hosszú távú projektben. Az Arsenalnál ez meglenne, de jelenleg ez túl bonyolult. Ha várnia kell, akkor várni fog."

január 29. - 22:00 - Akár már holnap hiatalos lehet a Suarez-átigazolás

Szerdán véglegesíthetik Denis Suarez átigazolását az Arsenalhoz, legalább is a lényegi kérdések eldőltek kedden, értesült David Ornstein.

Az ügylet létrejöttét maga Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője is megerősítette.

"Nem sok hiányzik ahhoz, hogy Suarez átigazolása hivatalos legyen. Minden jót kívánok neki az Arsenalnál. Mindvégig elkötelezetten dolgozott a Barcelonánál, nagyon örülünk annak, hogy másutt fog majd tudni rendszeresen játszani."

A 25 éves játékos a szezon végéig érkezik kölcsönben az Arsenalhoz, az angol csapatnak a nyáron opciós joga lesz a középpályás végleges megszerzésére. 

Ornstein hozzáteszi, Suarez megszerzésével nincs még vége a téli átigazolási tevékenységének az Arsenalnak, hiszen egy szélsőt akar még Emery: Perisicet vagy Carrascót.

január 29. - 16:38 - Szélsőért még érdeklődik az Arsenal

Denis Suarez valószínűsíthető érkezése mellett az Arsenal még egy játékost szeretne igazolni a tél folyamán. A goal.com újságírója, Chris Wheatley szerint Ivan Perisic és Christopher Nkunku a célpontok.

Olasz források szerint azonban az Inter tárgyalásai megakadtak a kínai Dalian Jifang csapatával Yannick Carrascoért - a belga megszerzése alaptétel lenne, hogy az Inter elengedje Perisicet bármilyen szerződés keretein belül.

Több hitelesebbnek tartott olasz forrás azt mondja, hogy amíg az Inter esélyei romlanak Carrasco megszerzésére, az Arsenalé erősödhet - erről számol be Gianluca di Marzio és a Gazetta dello Sport újságírója, Nico Schira - konkrétumokat viszont ők sem írnak.

január 29. - 13:30: Spanyol sajtó: Suarez hamarosan az Arsenalé

Még jó, hogy ma délelőtt azt írtuk, hogy végleg elhalt ez a szál! 

Nem várt fordulat következett be Denis Suarez arsenalos átigazolási ügyében, írja egybehangzóan a spanyol sajtó - azon belül is a megbízhatóbb és a Barcelonához közel álló médiumok, mint például a RAC1.

Az áthidalhatatlannak látszó problémát végül maga a játékos oldotta fel, aki változtatott az eredeti elképzelésén, és hajlandó most már hosszabbítani a Barcelonával a kölcsönszerződés előtt. Minderre azért volt szükség, hogy a középpályás értéke megmaradjon egy későbbi átigazolás esetén. 

Suarez így egy évvel meghosszabbítja a Barcelonával a szerződését, ami így 2021-ig fog futni. Ezt követően 2 millió eurós kölcsönvételi díj ellenében az Arsenalhoz igazol majd a szezon végéig. Az angol csapatnak 20 millió eurós opciós vételi joga lesz a végleges megvételre, de ez nem lesz kötelező jellegű!

január 29. - 10:01 - Sajtó: Az Inter nem adja kölcsönbe Perisicet

Olyan hírek kezdenek terjengeni Olaszországból, hogy egy tegnap esti vezetőségi ülésen az Inter felsővezetése úgy határozott: a klub nem hajlandó kölcsön alapú átigazolást kötni egy csapattal sem Perisic ügyében. Ez rossz hír lehet az Arsenalnak.

A következő 24 óra kulcsfontosságú lehet egy esetleges megállapodás ügyében. 

január 29. - 9:55: Végleg elhalt a Suarez-szál

A spanyol Mundo Deportivo szerint végleg elhalt a Denis Suarez-féle vonal az Arsenalnál, azt követően, hogy néhány hete úgy tűnt, már csak formalitás a spanyol játékos Londonba költözése.

A spanyol lap szerint a Barcelona az Arsenal sportkapcsolatokért felelős szakemberét, Raul Sanllehi-t vádolja az átigazolás meghiúsulásáért, mondván az Ágyúsok vezetője "személyes ügyet csinált a tárgyalásokból, és nem szakmaiatlanul viselkedett". 

A Barcelona ezen vádja meglehetősen érdekesen hangzik, lehet, a katalánok éppen azt sérelmezik, hogy Sanllehi nem volt hajlandó belefoglalni a megállapodásba a nyári, végleges megvételre vonatkozó záradékot.

Az ügy pikantériáját pedig az adja, hogy Sanllehi korábban 15 évig dolgozott a Barcelonánál, és a jelek szerint nem túl jó a kapcsolata a klub jelenlegi vezetésével...

Úgy tűnik tehát, hogy egy nevet lehúzhatunk a lehetséges érkezők közül.

január 29. - 8:53: Inter: Nincs új ajánlat Perisicért

Nem érkezett új ajánlat Ivan Perisicért az Arsenaltól a hétvégén elutasított tétel után, mondta el újfent Giuseppe Marotta, az Inter sportigazgatója az olasz sportsajtónak.

Marotta azt is elárulta, hogy Perisic újfent jelezte a távozási szándékát a klub vezetésének, és azóta külön edz a kerettől - ám új ajánlat nem érkezett az Arsenaltól.

A Corrielle dello Sport lap szerint az Inter nem szándékozik elfogadni az Arsenal kölcsönajánlatát opcióval a végleges megvételre Perisicért,  így újfent felmerült a horvát játékos esetleges elcserélése Mesut Özillel. Ez viszont azért tűnik bonyolultnak, mert a német irányító fizetése legalább a duplája Perisicének. Ezzel együtt ezt a megoldást több forrás is kizártnak tartotta az elmúlt napokban.

Szintén az olaszok írják, hogy az Arsenal továbbra is figyeli Yannick Carrasco helyzetét, akit korábban az ügynöke ajánlott be több csapatnak - köztük az Ágyúsoknak is. A Kínából elvágyódó szélső jelenleg az Interhez és az AC Milanhoz áll közel, viszont náluk is az nehezíti a helyzetet, hogy a belga rekordmagas (kb. heti 175 ezer eurós) fizetést kér, és még a kínai klubbal való megállapodásról még nem is esett szó.

Ami pedig egy másik arsenalos kiszemeltet, Christopher Nkunkut illeti: a PSG továbbra is dolgozik azon, hogy két középpályást is igazoljon a télen. Leando Parades bejelentése azonban még mindig várat magára, a másik kiszemeltért, Idrissa Gueye-ért pedig elutasításra került a franciák ajánlata.

január 29. - 8:46: Emery szerint a nyáron már lesz pénz erősíteni

Unai Emery azt is elárulta a Cardiff elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján, hogy a nyár folyamán már lesz forrás megerősíteni a keretet.

Mint ismert, az Arsenal anyagi okok miatt nem tud igazolni most télen, maximum kölcsönben és késleltett fizetéssel a nyáron, ez pedig javában nehezíti a kiszemeltek megszerzését.

"A klub vezetősége azt mondta, hogy most nem tudunk játékosokat igazolni. Egyúttal azt elárulták nekem, hogy a nyáron már más lesz a helyzet, és akkor már lesz lehetőségünk pénzt költeni." - mondta Emery.

"Az lenne a legkönnyebb dolog a részemről, hogy új játékosokat követeljek, de elégedett vagyok a mostani keretemmel, szerintem remek minőséget képviselnek, és azon dolgozunk, hogy fejlesszük a játékosainkat. Úgy gondolom, hogy megvan bennünk a minőség, hogy harcoljunk a Premier Ligában és az Európa Ligában, és hogy harcoljunk a top 4-be kerülésért a bajnokságban."

Az Emiratesszel és az Adidasszal kötött új üzleti megállapodások értelmében az Arsenalnak valóban lehet forrása a nyári költekezésre, de a Daily Mail szerint a pontos átigazolási költségvetés azon múlik majd, hogy bejut-e a csapat a BL-be a következdő idényre, illetve hogy mennyi fizetés szabadul fel a nyáron távozó játékosok után.

Január 28. - 20:01: Malcom helye sem biztos a Barcelonánál

Továbbra sem biztos Malcom helye a Barcelonánál, annak ellenére, hogy nem feltétlen akarják továbbadni az igen drágán leigazolt brazilt a szezon döntő része előtt, írja a Sport.es.

Kevin-Prince Boateng érkezésével azonban várhatóan még inkább a háttérbe fog szorulni a 21 éves brazil tehetség, akit a katalán csapat éppen egy éve szerzett meg 41 millió euróért a Bordeaux-tól óriási harcban az AS Roma elől, szó szerint az utolsó pillanatban.

Malcom - aki ebben a szezonban összesen 12-szer léphetett pályára a Barcelona 33 tétmeccséből - három klubtól kapott megkeresést a Sport.es spanyol lap szerint: a legkonkrétabbat Paulinho klubjától, a kínai Guangzhou Evergrande-től, de állítólag van érdeklődés az Arsenal és a Milan részéről is.

Az Arsenal sportkapcsolatokért felelős szakembere, Raul Sanllehi köztudottan jó viszony ápol Malcom ügynökével, a Barcelona pedig vélhetően nem gördítene akadályt a brazil távozása elé. A Sport.es szerint Malcom helyzete ilyen téren hasonló Denis Suarezéhez: vélhetően az a klub viheti a játékost, aki egy rövidtávú kölcsönszerződést követően kötelezően vállalja a hivatalos átigazolást is a nyáron.

január 28. - 15:20: Lehet, hogy akár két játékost is igazolhat az Arsenal...

...és lehet egyet sem. Unai Emery a Cardiff elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatóján természetesen az átigazolásokról is nyilatkozott:

"A klub két különböző típusú játékos leigazolásán dolgozik, de lehet, hogy egyetlen játékos sem jön. Nem mondhatok nevet, sok esetben én sem tudom pontosan a kiszemeltet, de olyan játékosokról van szó, akik segíthetnek a csapaton, főleg egy támadó, akár a bal akár a jobb szélre"- mondta Emery.

"Nem egyszerű most igazolni, de tudom, hogy a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy jöjjenek olyan játékosok, akikkel előre tudunk lépni. De akkor sem lennék csalódott, ha végül senki sem jönne. A lényeg, hogy olyanok érkezzenek, akikkel tényleg erősödünk"

"Ami a védőket illeti: ezen a poszton van több bevethető játékosunk. Mavropanos már visszatérhetett az U23-asak között, már edz is velünk, ő egy opció. Sokratis sérülése sem tűnik túl vészesnek, lehet, hogy ő is két hét múlva visszatérhet. Egy idő után az összes játékosunk vissza fog térni, és ha most igazolunk, problémáink lesznek, hogy mindenkinek jusson elég játékidő."

január 28. - 12:16: Tovább folynak a tárgyalások Perisicért

Hétfőn tovább folytatta a tárgyalását az Inter és az Arsenal James Olley, a Standard Sports megbízható újságírója szerint.

Olley úgy tudja, az Arsenalnál bizakodóak Perisic megszerzésében, miután az Inter részéről is van hajlandóság átengedni a horvát játékos játékjogát azt követően, hogy Perisic a hétvégén hivatalos átigazolási kérelmet nyújtott be a klubnál.

Noha az Inter elutasította az Arsenal első ajánlatát Perisicért, és azonnali végleges átigazolást szeretne, Olley úgy tudja, a két klub mégis közös nevezőre térhet, ha az angol csapat belefoglalja a megállapodásba Perisic nyári, végleges megvételét, feltéve hogy a 29 éves szélső bizonyos számú meccsen pályára lép az Arsenalban a szezon végéig, vagy ha az Arsenal bejut a Bajnokok Ligájába a következdő idényre.

Olley azt is megjegyzi, hogy az immáron Ole Gunnar Solskjaerrel felálló Manchester United nem tervezi Perisic leigazolását a télen. Mint ismert, a Vörös Ördögök korábbi menedzsere, José Mourinho szívesen látta volna a horvátot a csapatánál.

Olley a cikke végén azt is közli, hogy az Arsenal védőügyben is figyeli a piacot. A csapat múlt pénteki kupameccsén két bekk is lesérült: Sokratis hat hetet kényszerül kihagyni bokasérülés miatt, Koscielny-t pedig állkapocscsont-törés gyanújával kellett lehozni, bár a röngtenfelvételek szerint végül nincs törés. Ennek ellenére meglehetősen kevés az esély arra, hogy Koscielny vállalja majd a játékot a Cardiff elleni bajnokin, kedden.

Azt már a Gazetta dello Sport olasz napilap teszi hozzá, hogy az angol sajtóban sokat emlegetett Özil-Perisic cserére semmi esély, az Inter nem akarja leigazolni a német irányítót.

január 27. - 11:28: Hogy áll a helyzet Nkunkuért?

Az Arsenal három legfőbb kiszemeltjéből (Perisic, Suarez, Nkunku) talán a legutóbbira van a legnagyobb esély bő fél héttel az átigazolási ablak lezárulta előtt.

Francia hírek szerint három csapat is érdeklődik a 21 éves középpályásért, de az Arsenal sanszos, hogy megverné a Saint Etienne-t és a Parmát a játékosért. 

Thomas Tuchel nem állna Nkunku útjába, ám az átigazoláshoz az kell, hogy a PSG két középpályást is le tudjon igazolni csütörtökig. A fővárosiak ebből egyet már meg is szereztek, az argentin Parades átigazolásából már csak a végleges bejelentés hiányzik.

Ezen kívül a PSG több középpályásért: Gueye (Everton), Sanches (Bayern München), Allan (Napoli) is érdeklődik, a tárgyalások folynak, valamelyik játékost a három közül jó eséllyel le tudnak majd igazolni Tuchelék csütörtökig, így Nkuknu előtt elvileg megnyílhat az ajtó az Arsenalba igazoláshoz.

január 27. - 11:25: Perisic kimaradt az Inter keretéből

A Gazetta dello Sport olasz sport napilap szerint Ivan Perisic kimaradt az Inter Torino elleni keretéből, és megkérte a klub vezetését, hogy ne akadályozzák a csapatváltását januárban.

Mint tegnap írtuk, David Ornstein szerint az Arsenal felvette a kapcsolatot az Interrel a 29 éves horvát játékos átigazolása ügyében. A forráshiánnyal küzdő Arsenal egyelőre csak kölcsönbe igazolná Perisicet, opcióval a nyári, végleges megvételre 35 millió fontért.

Az Inter megfontolná a hasonló összegű végleges megvételre vonatkozó ajánlatokat a télen, hogy legyen elengedő forrásuk Yannick Carrasco leigazolására - ám az Arsenal ilyen típusú ajánlata aligha lesz befutó az olaszoknál.

január 26. - 14:12: Ornstein: Perisicért jelentkezett be az Arsenal

Elég komoly meglepetéssel jelentkezett szombat délután David Ornstein, a BBC Sports újságírója.

Ornstein azt állítja, hogy az Arsenal felvette az Interrel a kapcsolatot Ivan Perisic kölcsönbe történő leigazolása ügyében - az angol újságíró értesülései így egybevágnak a Gazetta dello Sport olasz sportnapilap tudósításával, miszerint az Ágyúsok valóban figyelik a 29 éves horvát helyzetét.

Ornstein úgy gondolja, hogy az Arsenal két játékost próbál meg leigazolni - forráshiány miatt mindkettőt kölcsönben, opcióval a végleges megvételre - a tél folyamán: egy sokoldalú középpályást és egy szélsőt - Perisic az utóbbi lenne.

A játékos 2017-ben hosszabbított szerződést az Interrel 2022-ig, jelenleg körülbelül 150 ezer fontnak megfelelő eurót keres az olasz klubnál - másfél éve pedig meglehetősen közel került a Premier Ligához, akkor José Mourinho, a Manchester United akkori menedzsere ostromolta ajánlattal.

Ornstein szerint a játékos nyitott lenne a váltásra, az Inter pedig azért adná el 35-40 millió euróért Perisicet, hogy visszahozzák Kínából Yannick Carrascót, akit korábban szintén beajánlottak az Arsenal figyelmébe. Kérdés, hogy az Inter mit szól az Arsenal megkeresésére, amiben kölcsönszerződést ajánlottak Perisicért, és csak opciót a végleges, 35 millió fontos megvételre.

Ornstein a cikkében kiemeli, hogy a középpályára továbbra is a PSG-s Christopher Nkunku az esélyes, de a barcelonás Denis Suarezre is van még némi esély. Azt nem tudni, hogy a pénteki kupameccsen megsérülő Sokratis (boka) és Koscieny (állkapocs) páros helyére akar-e igazolni bekket az Arsenal, de a hírek szerint a görög sérülése nem tűnik túl komolynak.

január 25. - 12:00: Régóta figyeljük Nkunku helyzetét

A football.london értesülései szerint az Arsenal Nkunkuért való érdeklődése még Emery érkezése előtt datálódik vissza, maga Arséne Wenger is figyeltette a PSG saját nevelésű játékosát.

Az angol internetes portál szerint az Arsenal franciaországi játékosmegfigyelője, Ty Gooden több alkalommal is ellátogatott Nkunku meccseire, és kiterjedt elemzést készített a képességeiről és arról, hogy megállná-e a helyét a Premier Ligában.

A football.london újságírója, Charles Watt szerint Nkunku az Arsenal egyik nyári átigazolási kiszemeltje lett volna, de Unai Emery - aki a psg-s időszakából ismeri a játékost - szeretné felgyorsítani a folyamatot, és már a télen elhozná a 21 éves franciát.

A PSG mostani edzője, Thomas Tuchel nem áll a játékos útjába, ha a csapatának sikerül középpályást igazolnia a soron következő napokban.

január 25. - 8:00: Valódi az érdeklődés Nkunkuért

Csütörtök késő este megerősítette a L'Equipe értesüléseit David Ornstein, a BBC Sports Arsenal-ügyekben megbízható újságírója.

Az angol zsurnaliszta szerint elég komplexnek tűnik az átigazolás: a PSG először is középpályást akar igazolni a helyére, hogy a keretükben ne legyen számszerű hiányt. Abban viszont egyetértés van az Arsenal szakmai stábjában, hogy a sokoldalú Nkunku megfelelő erősítés lehet, és hosszú távon Ramsey helyére is felnőhetne.

A L'Equipe pedig azt tette hozzá a csütörtök délutáni híréhez, hogy a PSG edzője, Thomas Tuchel áldását adja az elvágyódó Nkunku eligazolására: a 21 éves játékos kölcsönbe érkezne az Arsenalhoz 20 millió eurós opcióval a végleges megvásárlásra. 

Ehhez viszont azt kell, hogy a PSG két középpályást is igazoljon. Mint arról írtunk: Leandro Parades-t már csak egy orvosi választja el a fővárosiaktól, és Tuchelék továbbra is szeretnének egy játékost igazolni az Allan-Renato Sanchez-Idrissa Gueye trióból.

január 24. - 17:10: Francia tehetség érkezhet a PSG-től

A L'Equipe és az olasz Gazetta dello Sport újságírója, Nicoló Schira szerint az Arsenal az elmúlt órában tárgyalásokat kezdeményezett a PSG-vel Christopher Nkunku átigazolásáról - a szezon végéig kölcsönben.

Emery jól ismeri a sokoldalú 22 éves játékost, hiszen jópár évig edzette a PSG saját nevelésű játékosát a fővárosiaknál. Nkunku a posztját tekintve középső középpályás, de képes a széleken, sőt jobb hátvédként is játszani, ami jól jöhet az Arsenalnak Hector Bellerín súlyos sérülését követően.

Nkunku éppen a napokban fejezte ki, hogy a kevés játéklehetőség miatt távozni akar a PSG-től, lehetőség szerint éppen egy külföldi csapatba. A L'Equipe szerint a játékos tetszését elnyerte az Arsenal hívószava, és jelezte a PSG vezetőségének, hogy szívesen váltana Londonba.

A francia lap szerint két feltételnek kell összejönnie Nkunku átigazolásához: a PSG-nek rá kellene bólintania az Arsenal kölcsönajánlatára, ami csak opciót tartalmazna egy esetleges nyári végleges megvételre, illetve a PSG-nek le kellene igazolnia egy középpályást a hátralévő egy hét során.

Erre pedig minden esély megvan, hiszen éppen a L'Equipe írja csütörtökön, hogy Leandro Paradest már csak egy orvosi vizsgálat választja el az átigazolástól, az argentin játékos négy és féléves szerződést köt majd a PSG-vel, vételára pedig 47 millió euró lesz. 

január 24. - 17:00: Mintegy egy héttel a 2019-es téli átigazolási ablak lezárulta előtt a tavalyihoz hasonlóan újra megnyitjuk az Arsenallal kapcsolatos hírek, pletykák összesített hírfolyamát.

Amit eddig tudunk: 

  • Az Arsenalnak egyelőre csak kölcsönigazolásokra van elegendő forrása, ezt maga Unai Emery ismerte el,
  • a BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein szerint a csapat két játékost akar igazolni,
  • a hét eleji hírek szerint ezekből az egyik a barcelonás Denis Suarez lett volna, de számos ok miatt elakadtak a tárgyalások a felek között.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (222)

5 éve
Ha azt nézem, hogy Smith-Rowe ment, és helyette jött Denis, akkor erősödtünk mindenképp. Ahogy Athlon is írta, jött egy spanyol kreatív támadó középpályás, akit Emery tud használni, és ezzel kicsit nőttek a variálási lehetőségek elöl. Ráadásul ha nem válik be, nem is lesz kötelező megvenni, kvázi csak nyerhetünk az idehozatalával. Viszont ami miatt szívom a fogam, hogy védő nem érkezett, pedig hátul vannak gondok bőven. Sem középen, Hector kiválásával sem pedig a jobb szélen nem állunk túl rózsásan. Nkunku pl. ezért is lett volna nagyon jó, mert itt is bevethető. A másik negatívum pedig, hogy nem jött a támadó harmadba klasszik szélső. Denis valószínűleg oda lesz szánva, de vannak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy mennyire fogja megállni ezen a poszton a helyét, hiszen a fizikuma és a sebessége sem az igazi. Szerintem ő középen jobb lenne, de oda vagyunk dögivel. Mindenesetre azért reménykedem, hogy a pálya szélén is jól fog muzsikálni. Összességében végülis lehetett volna jobb és rosszabb is ez az átigazolási időszak. Gondoljunk azért bele, hogy mi van ha nem zsidóskounk pár millió fonton, most valószínűleg Carrasco is Arsenal játékos lenne, de legalább Nkunku... De úgy is elsülhetett volna pl. hogy nem érkezik senki, esetleg Ramsey már most távozik, na az meg gatya lett volna. Az ellfogadható talán a legjobb szó erre az ablakra.
5 éve
Nem volt ez egy rossz átigazolási időszak! Lehetett volna kevesebb is, Carrascóba sikerült nekem is beleélnem magam egy kicsit, de legalább Suarez jött. Kapunk egy friss játékost, kicsit Arshavin-feelingem van, Emerynek is kevesebb kibúvója lesz majd, ha továbbra se tudja működésre fogni a csapatot, mert egy játékosa már van, akivel együtt dolgozott, tudja, hol kell használnia, javulnia kellene a játékunknak. Legalább Mkhitaryanék is csikpedik magukat.
Nkunkut egy kicsit sajnálom, a következő félévben sok minden történhet. Persze neki nem az Arsenal a szintje, de egy kölcsönnel opcióval nem vesztettünk volna semmit, legfeljebb opciónk lett volna megvenni egy újabb Guendouzit, ha jó. Ha nem, akkor postafordulatával küldtük volna vissza. Remélem, nyárra visszatérünk rá, a francia utánpótlásból jó üzlet lehet igazolgatni az elkövetkezendő időszakban.
Annak pedig külön örülök, hogy Sanllehi nem hagyta magát zsarolni Perisiccel, határozottan rossz üzlet lett volna már elkölteni azt a kevés pénzecskét, amink lesz a nyárra.
5 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Akkor most már 5 játékost várunk vissza mint a mesiást: chambers,nelson,smith-rowe..holding,bellerin
5 éve
Jackkoszi csak most mi elvileg a ligáról beszélünk nem arról , hogy melyik City erősebb ( megkockáztatom az a City jobb volt az ideinél ) ezzel az erővel az akkori Chelsea vagy mi ,darabokra szedné a mostani önmagukat. Középmezőny is volt nem ugy mint most . 16 pont meg azt mutatja meg ha Pool élcsapat akkor MU mennyire nem az . Ebbe a mezőnyben amelyik csapat tudja hozni majd a kötelező mérkőzéseket meg lesz nekik a 3-4 . Igazából a bajnoki cím is eldőlt már innen Poolnak nehezebb lesz elbukni a bajnokságot mint megnyerni. Az idei nagyon izgalmas jó szezon , de volt nem egyszer hasonló de jobb is . Lehalábbis számomra biztosan . Viera és Keane álltal vezetett Arsenal-MU rivalizálás kemény idők voltak . Utolsó fordulókba dőltek el bajnoki címek . Meg szó szerint háború volt .
5 éve
JACKOXI: Teljesen egyetertek!

Szólj hozzá