Az Arsenal a Sevilla korábbi, az AS Roma jelenlegi sportigazgatóját, Monchit is megkereste a sportigazgatói pozíció betöltésére, és az angol klub egyre magabiztosabb, hogy az 50 éves szakember rábólint az ajánlatra, írta kedden az Independent, mely értesülést korábban David Ornstein, a BBC Sports megbízható sportújságírója is megerősített.

Az Arsenalnál immáron Ivan Gazidis távozásával Raúl Sanllehi felügyeli a szerkezeti átalakításokat, melynek a legutóbbi lépése a vezető játékosmegfigyelő Sven Mislintat elengedése volt. Mislintat távozásának több oka is lehetett, melyeket ebben a cikkben elemeztünk, állítólag a német szakember azt is sérelmezhette, hogy Sanllehi nem őt szánta volna sportigazgatónak, hanem a csapat korábbi játékosát, Edu-t, ám ő nem szándékozik távozni a brazil válogatottól.

Jelenleg Sanllehi a futballkapcsolatokért felelős vezető szakember az Arsenalnál, olyasfajta szerepkörben, mint amit a csapat korábbi elnökhelyettese, David Dein töltött be a klubnál. Sanllehi viszont a közelgő hetekben szeretne egy szakmai sportigazgatót is kinevezni, aknek többek között az lenne a feladata, hogy támogassa a vezetőedző Unai Emery-t, hogy felügyelje az akadémia működését, és nem utolsósorban az átigazolások terén is tevékenykedne.

Az Independent újságírója, Miguel Delaney csapaton belüli forrásokra hivatkozva azt írta a cikkében, hogy az Arsenal felsővezetése Emery-t is megkérdezték, kit szeretne sportigazgatóként a klubnál látni - a tréner pedig nem túl nagy meglepetésére korábbi munkatársát, Monchit javasolta Sanllehiéknek, akivel jópár évig a Sevillánál dolgozott és együtt három éven keresztül zsinórban megnyerték az Európa Ligát.

Monchi 2017 áprilisában igazolt át a Romához és négy évre írt alá az olasz csapathoz. Sajtóhírek szerint a szakember szerződésében ugyan van egy kivásárlási záradék, de arról is lehet hallani, hogy Monchi elégedett a Románál, és szeretne hosszú távon a csapatnál dolgozni, így nem tervez váltást az elkövetkezendő időszakban.

Edu-n és Monchin kívül még felmerült Marc Overmars neve is a kalapban, a szintén egykori Arsenal-játékos hat és fél éve dolgozik sportigazgatóként az Ajaxnál.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

5 éve
Tippmixpro-n elvileg megy :D
5 éve
Semmilyen magyar adó nem közvetíti az FA kupát? 😏
5 éve
Pláne azért, mert Monchi egyelőre a Románál sem győzött meg.
5 éve
Ritkán fordul elő velem , de csak keresem a szavakat . Ez az egész cirkusz elkeserít . Nagyon nem tetszik nekem ez a vonal. Arsenal nem Sevilla . Mikor 3 EL nyertek messze nem vették komolyan a kupát mivel nem volt semmi tétje Fulham is döntözött akkoriban . Azt soha,nem teszik hozzá , hogy az a Sevilla nem igazán tudott a TOP 4-be végezni . Ilyen Bilbaok , celta vigo , Vallecano , Villareal ...stb kis és középcsapatok kiturták őket a BL érő helyekről . Nem tudom mit tud Monchi amit Mislintat nem tudott volna . >:(
5 éve
Törölt felhasználó
Nekem az is jó lenne, ha ő jönne, csak jelöljünk ki egy irányvonalat és egy átigazolási politikát. Azt látjuk, hogyha ad-hoc próbáljuk megvenni az elérhető legnagyobb neveket mind edző, mind játékosok terén akkor 100 milliókból sem lehet olyan csapatot építeni, aminek a semmilyenségétől ne okádaná el magát az ember (Manchester United).

Szólj hozzá