Unai Emery azt javasolta Mesut Özilnek, hogy a legjobb döntés lenne elhagynia az Arsenal csapatát, mondta David Ornstein, a BBC Sports megbízható újságírója a csatorna egyik podcastjában.

Az Emery és Özil közti konfliktusról már mi is beszámoltunk, a baszk edző többször is nyíltan kifejtette, hogy a német irányító elsősorban taktikai okokból játszik elenyésző szerepet az Arsenalban ebben az évadban, Emery a pletykák szerint Özil a hanyag védőmunkájával és visszazárásaival nem elégedett.

Özil tavaly február elején írt alá egy új, hároméves szerződést, amivel a klub és a bajnokság egyik legjobban fizetett játékosává vált. Most éppen az irányító 350 ezer fontos fizetése szab gátat a távozásnak, mert ilyen magas bérrel egyetlen más európai klub nem veszi át őt - maximum ha az Arsenal valamennyi hányadát továbbra is állja majd Özil fizetésének.

"Ezek nem csak pletykák. Unai Emery azt javasolta Özilnek, hogy a legjobb lenne, ha távozna. És a klub felsővezetése is úgy gondolja, hogy ez lenne a legjobb megoldás." - mondta Ornstein.

 

"Úgy gondolom, elsősorban anyagi megfontolásból szeretné a klub, ha Özil távozna, mert 350 ezer fontot keres hetente, de az sem elhanyagolható szempont, hogy Özil közel sem teljesít olyan következetesen és olyan szinten, mint amit korábban láthattunk tőle."

 

"Ezzel együtt Özilnek esze ágában sincs távozni, főleg nem most télen. Úgy hallottam, hogy nagyon keményen dolgozik, hogy újra fitt legyen. Extra munkát végez most a konditeremben, jó hozzáállással edz." 

 

"Úgy hírlett, hogy korábban Özil kevesebb többletedzést végzett a csapatnál, mint amennyit a többiek vállaltak, de ez pozitív irányba változott. Jó dolgokat hallottam Özil viselkedéséről, elhivatottságáról és a csapattársaival való kapcsolatáról."

 

"Ugyanakkor jelenleg kegyvesztett az edzőnél, és elég drága megoldásra váró problémát jelent a klubnak."

Özilért korábban Kínából és az Intertől érkezett megkeresés, de ahogy Ornstein is fogalmaz, a 30 éves játékost nem foglalkoztatja az Arsenaltól való távozás gondolata.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

5 éve
Törölt felhasználó
Mostmár nem tudom mit gondoljak, de jelenleg akkora gond van a csapatnál, ami megriaszt.
Védelmünk évek óta nincs, a középpályáról eladunk mindenkit?
Állítólag Elneny is menne innen...
Lacat is kiutálja Emery, marad Auba de ki fog neki labdát adni?
Húú komolyan félek :-S
5 éve
Törölt felhasználó
Elképesztő káosz van. Kezdődött azzal, hogy Emery Ramsey köré akarta építeni a csapatot, aztán ebből semmi nem lett, és elvileg Özil miatt kell távoznia, mert két dudás nem fér meg ugye. Ehhez képest Özilt is ki akarják baszni. Lelépett Gazidis, Mislintat. Lehet, hogy jövőre már a hatodik hely se lesz alap, és hosszabb távon is kikerülhet a csapat az európai kupákból (az EL-ből is)..
5 éve
Azért kettős a dolog. Szerintem az elég jó ha egy edző megmondja a legjobban kereső játékosunknak, hogy több kell, ez kevés és ki meri rakni a csapatból. Wenger ezt nem tette. Másrészt Özilnek meg jó a hozzáállása. Persze van igazság abban,hogy nem engedhetjük meg,hogy egy szüperül passzoló , helyzetkialakító játékosunk ne játszon,de azt sem, hogy ne védekezzen vagy az első szellőre elessen.
5 éve
Szerintem amit Emery csinál az luxus a jelenlegi helyzetben . Most ő azt mondja így motivál , közbe pedig el megy a szezon . Elvileg olyan edzőt szerződtettünk aki passzol a kerethez . Ehhez képest nem találja a kulcsjátékosok helyét és csak tapogatózik . Az elmúlt napok fényében annyit tudok mondani nem meglepő . Emery kinevezése, kb annyira körültekinő , átgondolt döntés lehetett , mint a klub legtöbb döntése az elmúlt években egész napjainkig bezárólag ( megúszós , félmegoldás, olcsó , hírtelen jött ). Hétvégével kapcsolatba annyit ,csak a győzelem jelentene némi esélyt , hogy a 4 ,ne csak álom legyen . Nem vagyunk esélyesek de ha sikerülne irányítani a játékot , nem teljesen reménytelen . Chelsea védelme se túl jó, és mostanában hatásos fegyvernek bizonyult ha Jorginhot eltudták szigetelni .
5 éve
Törölt felhasználó
Győzelmet!!! Rettentően fontos lenne elverni a Chelsea-t, meg kell csinálni!

Szólj hozzá