Új szerepkör kialakítását tervezi az Arsenal felsővezetése, amire már állítólag meg is találták az ideális jelöltet: Edu-t a csapat korábbi középpályását.

Brazil és angol források szerint az Ágyúsok egy sportigazgatói pozíció felállítását fontolgatja, és erre a posztra Edu-t szemelték ki.

Az elmúlt években több átalakítás történt a szakmai stábban: egyrészt Arséne Wenger távozásával megszűnt a menedzseri szerepkör, Unai Emery vezetőedzőként már nem felel az átigazolásokért közvetlenül, maximum javaslatokat tehet a keret tervezését tekintve, a baszk tréner a felnőtt keret felkészítéséért is meccseiért felel.

Másrészt Wenger távozása után fél évvel Ivan Gazidis vezérigazgató is távozott, a posztját pedig kettéválasztották: Raul Sanllehi felel az átigazolásokért, az üzleti ügyek vezetője pedig Vinai Venkatesham lett. A Dortmundtól érkező Sven Mislintatot pedig a vezető játékosmegfigyelői szerepkörből előléptették a rekrutálásáért felelős vezetővé.

A Standard Sport az Arsenal a sportigazgatótól a játékstílus kijelölését, az edzői stáb és az akadémia vezetését várja. Egyes brazil hírforrások szerint az angol klub már ajánlatot is tett Edunak, aki 2001 és 2005 között volt az Arsenal játékosa, korábban pedig hazájában, a Corinthians-nál volt sportigazgató, jelenleg a brazil válogatott technikai igazgatója.

Arról nincs szó, hogy Edu hogyan döntött az állítólagos ajánlatáról, Unai Emery munkáját azonban ez aligha érintené, a tréner már a PSG-nél is hasonló rendszerben dolgozott.

Nem Edu lenne az egyetlen visszatérő az Arsenal stábjába: egyes spanyol hírek szerint José Antonio Reyes-t is visszahozná a klub, rá egyfajta motivációs edzőként számítanának az Ágyúsoknál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (102)

5 éve
Törölt felhasználó
Többen is arról számoltak be, hogy Mislintat lelép. :DD
5 éve
Beszarok, hogy egy statisztikai mutatóra verjük ennyire magunkat :D
5 éve
Cech visszavonult. Kellett volna Navas bassza meg
5 éve
Talán azért mert a világon Ő alakítja ki a legtöbb helyzetet a csapatában úgy hogy nincs is köré építve a csapat... Azé
5 éve
Jó csak minek építsünk egy 30 éves játékos köré?

Szólj hozzá