Az átigazolási hírekben rendkívül megbízhatóan tudósító Gianluca di Marzio, a Sky Italia olasz újságírója szerint az Arsenal az elmúlt órákban, napokban előrehaladott tárgyalásokban áll a Barcelonával a 24 éves Denis Suarez leigazolásáról.

Péntek délelőtt a megbízható RAC1 katalán forrás tudósított úgy, hogy Suarez az Arsenallal és a Chelsea-vel tárgyal a folytatásról, mivel ebben a szezonban összesen mindössze kétszer léphetett pályára a Barcelonában, és távozni akar a több játéklehetőség reményében.

Di Marzio lényegében megerősítette a RAC1 értesüléseit, és úgy fogalmaz: az érdeklődő klubok közül az Arsenal ugrott a verseny elejére, ahol Suarez újra együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Unai Emery-vel.

Suarez a Celta Vigo csapatánál kezdte profi karrierjét, majd két évig volt a Manchester City játékosa. Ezt követően került a Barcelona B-csapatához,  és a katalán együttes kölcsönözte ki őt az akkor még Emery irányítása alatt lévő Sevillához. A Barcelona végül visszavásárlási opcióval véglegesen eladta őt a Villarrealnak, ahol berobbant a spanyol ligába, és rögvest egy szezont követően vissza is vette őt a Barca, ahol mindezidáig viszont nem alkotott maradandót.

Suarez alapszerződése 2020 júniusáig szól további egy év opcióval, de a jelek szerint a Barcelona nem tartja vissza őt. Az egyelőre nem világos, hogy a szerény átigazolási büdzsével operáló Arsenal véglegesen vagy kölcsönbe igazolná le a középpályást.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (70)

5 éve
Nyáron Denís pozícióját nem kell kimaxolni. Más lesz a prioritás. Baszott fasza védőt veszünk. Nem kell kp meg támadó abból van elég főleg a fiatalokkal együtt. A védelmünk fele fos másik fele öreg a harmadik fele meg sérült. Ez lesz a nyár.

Most kell Denís és berobban! Ennyi!
5 éve
Igen, csak más kérdés, hogy érdemes-e komromisszumokat kötni, éselhozni Suarezt a Barcától? Technikai értelemben ugyan kölcsönbe jönne, de a Barca csak akkor engedi el, ha kötelezően leigazoljuk véglegesre a nyáron. Nyilván a keretben elférne, de a nyáron biztosan nem találnánk jobbat?!
5 éve
Athlon: Így van. Én sem értem miért kell kongatni a vészharangot. Jelen állás szerint Miki sérült és nem váltja meg a világot úgy tűnik, Ramsey távozik, illetve Özilnek Emery nem találja a helyét, sérült is olykor (bár gondolom nem mindig, amikor nincs keretben), szóval van is meg nincs is. Most idehozzuk ezt a Denist, aki egyenlőre egy kérdőjel, de mindenképp több lehetőség van benne, mint az öreguras Banegában. Nagyot bukni nem tudunk rajta., max. nagyot nyerni. Jöjjön csak, ha nincs más opciónk ilyen-olyan okokból kifolyólag.
5 éve
Ja, aztán a végén úgy járnánk, mint Paco Alcacerrel a Dortmund! :)
Okosba kell ezt csinálni. 25 éves, ha még meg is vesszük a nyáron, 20 millióért simán továbbadhatjuk az Evertonnak, vagy a többi "középcsapatnak" ha nem válna be. Banegával ezt már nem tudnánk megtenni.
5 éve
Amikor megláttam Denis Suarez hozzánk igazolásáról szóló cikkeket, egyből az jutott eszembe, h ő egy Everton v egy bukott Milanba való középszerű játékos, és nemrég kiderült, h valóban ezek a közepes csapatok érdeklődnek iránta... Mire jó ez? Létszámban pont megvagyunk a középpályán, akkor inkább Smith Rowe, szinte semmi értelme ennek, pénzkidobás az egész. Kis túlzással ennyi erővel jöhetne Kovács István is a Vidiből :)

Szólj hozzá