22 veretlenül megvívott mérkőzést követően véget ért az Arsenal jó szériája, Unai Emery alakulatát az új edzővel felálló Southampton vitte földre, miután a kiesés ellen harcoló Szentek háromszor is bevették Leno kapuját, és amire végül az Arsenalnak nem volt válasza.

Az Arsenal Henrikh Mkhitaryan révén két Southampton-gólra még tudtak reagálni, de Charlie Austin találata már túl későn érkezett. További gondot okoz a vereségen túl, hogy Emerynek két játékosát, Bellerínt és Lichtsteinert is sérülés miatt kellett lecserélnie.

A vereség azért is fájó lehet az Arsenal számára, mert mindkét közvetlen rivális nyerni tudott a fordulóban, így a harmadik helyzett Spurs ellen ötpontos, a negyedik Chelsea ellen pedig három pontos a lemaradás a tabellán.

"Benne volt a pakliban, hogy vesztünk, és így is lett. Az első és a második félidőben eltérő problémáink voltak. A másodikban jobban domináltunk, több helyzetet teremtettünk, mint ők, jobban irányítottuk az átmeneteket. Erre egy kis akcióból mégis ők szereztek gólt. Megérdemték, nagy elszántsággal játszottak, a szurkolók is támogatták őket. Mi ugyanazzal a játékerőt hoztuk, mint korábban, egyedül az eredmény más." - mondta Emery.

"Vannak hiányzók hátul, de jól teljesítettek a beugrók, Koscielny is jól teljesített a 90 perc alatt, Xhaka is jó volt, Lichtsteiner is jó volt. Nem sok helyzetük volt, de ellenben nagyon hatékonyak voltak. Két gólt is tudtunk volna még szerezni, de minden helyzetünk kimaradt. Talán ez jelentette ma a különbséget. A meccs inkább rólunk szólt, mint róluk, de tovább kell finomítani a részleteken. Három gól túl sok, amit kaptunk."

"Ki kell elemznünk a meccset, hogy többet mondjak. Az tény, hogy kevesebb gólt kellene kapnunk. Sok gólt rúgunk, ilyen téren másodikak vagyunk a tabellán, de sokat is kapunk, legalábbis többet annál, mint amennyi az elvárásunk."

"Az elvárásaink nagyok, de a többi cspaat is magas szinten játszik. Ha nem nyerünk, ahogyan ma is történt, akkor nem lesz meg a legjobb négy, pedig ez a célunk. Az összes ellenfelünk nyert ma. A legjobb négy a célunk, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. 22 meccsig nem nyertünk, de mégis csak ötödikek vagyunk a tabellán. És nem azért, mert kikaptunk, hanem mert a többi csapat is jól dolgozik."

Emery-t arról is faggatták az újságírók, hogy lesz-e pénze a januári költekezésre.

"Nem tudom, általában januárban nem szokott túl sok lehetőség lenni, de ha adódik valaki, akkor megpróbáljuk majd leigazolni. De csakis akkor, ha meg vagyunk arról győződve, hogy az illető képes lenne jó teljesítménnyel segíteni a csapatot. A január ebből a szempontból nem a legjobb, de mindenképpen rajta lesznük, a klubnál dolgoznak ezen az ügyön. Ráadásul a fiatal játékosok is szépen fejlődnek, nekik is meg kell adnunk a lehetőséget, hogy megmutassák, mit is tanultak. De mivel nagyok az elvárások, minőségi erősítés kell a pályára a pályára, a keretre."

Emery végül Bellerín sérüléséről beszélt.

"Meg kell várnunk a holnapot. Szerdán újra játszunk, szombaton megint. Bellerínnek kisebb sérülése van, szerintem pár hetet ki kell hagynia. De Sokratis jön vissza, és majd meglátjuk, mi a helyzet Monreallal és Kolasinaccal. A jó hír, hogy Koscielny már velünk lesz a következő meccseken. Ma nem a legjobb eredmény született, de legalább a következő meccsen már ott lehetnek majd velünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (62)

5 éve
Egyetértek boysza! Itt legalább akkora káoszt örökölt Emery a pályán kivül, mint a pályán. Nagyon el volt szúrva minden a felsőbb szinteken is.
Özil nem vitás, hogy technikailag egy sokkal képzettebb játékos, mint Ramsey, de ha nem illeszkedik a mester elképzelésibe, akkor felőlem mehet. Láttuk, idén nincs nagy különbség a játékunkban, ha nincs ott a csapatban, sokkal fontosabb a Xhaka-Torreira páros játszatása.
Ha Mesut távozásán múlna, hogy hozzunk egy védőt meg Pepet szélre, akkor már januárban tovább is adnék rajta. Ramseynek meg oda tolnám a 200K-t.
5 éve
Athlon. Szerintem itt a fizetési szintet nagyon elszúrták. Ezt rendbe tenni legalább olyan fontos mint a védelmet. Azt nem értem, hogyan rakták ilyen magasra több embernél a fizut mikor annyira nem engedhetjük meg. Az , hogy ideláncoljünk egy Mesutot vagy Mikit hááát....Érdekes a helyzet mert teljesítened kell mint edző, viszont vannak olyan játékosaid akik motiválatlanok vagy fejben ki tudja hol járnak és nem tudsz tőlük megszabadulni.Emeryt továbbra is jó edzőnek tartom aki a maximumot hozza ki a játékosaiból , de nehéz helyzetben van mert az előtte levők kicsit "kiszúrtak" vele. Emery most megmutathatja, hogy ezzel a kerettel is harcban van a bl-ért.
5 éve
Amíg nem adunk el játékost, nem szabadul fel hely a fizetési listán, addig szerintem esélytelen.
5 éve
Törölt felhasználó
Athlon! A védelembe kivárható vagy ki az aki mozdítható opció? Emellett sokat cikkeznek Ünder, Pavon, Pepe hármasról nekik van realitásuk akár már a télen vagy nyáron?
5 éve
Szomorú vagyok Mkhitaryannal kapcsolatban, mert alapvetően ugyan látszódott, hogy nem igazán megy neki a PL-ben, de ezt inkább Mourinho játékostemetőjének a számlájára írtam, és én bíztam abban, hogy nálunk kivirul. Feltűnő sajnos, hogy mennyire lassú és körülményes a játéka, ha a megoldásait fél vagy egy ütemmel előbb megcsinálná, nagyon jó dolgokat tudna magából kihozni, mert nem egy hülye játékos, vannak jó elképzelései, bár a kapu előtt feltűnően nem találja meg magát, ami nem rá vall, mert a Dortmudnban nem csak a gólpasszokat osztogatta, hanem a gólokat is szórta.
Ezt még tetézi, hogy szerencsétlent beosztogatjuk a jobb oldalra, hadd segítsen az amúgyis fragilis Bellerínnek vagy Maitland-Nilesnak, így kapunk egy védekezésben és már támadásban is hasznvahetetlen játékost.
De mivel jó az ügynöke, kiharcolt magának egy álomfizetést elég hosszú távú szerződéssel, így ugyanaz a szitu mint Özillel, nincs csapat a világon, aki elvinné. Tény, hogy Mkhi is kifelé lóg ebből a csapatból, de nem csak ő az egyetlen. Azért Nelsonnak és Sakának meglesz a helye hosszú távon.
De a nagyobb gondot per pillanat a védelem jelenti.

Szólj hozzá