Az Arsenal péntek délután megerősítette, hogy Rob Holding bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, ezzel beigazolódtak Unai Emery félelmei a Manchester United elleni rangadót követően.

A fiatal angol középső védő a derbi első félidejében szenvedte el a sérülését, és hordágyon hagyta el a pályát. Holdingot még a mérkőzés közben Londonba szállították, és ott végezték el a napokban az orvosi vizsgálatokat.

A vizsgálatnak most lett meg az eredménye, Holding szalagszakadást szenvedett, a játékost a jövő héten fogják megműteni, de a rebailitációja 6-9 hónapig el fog tartani, így biztossá vált, hogy a védő ebben a szezonben már nem léphet pályára.

Holdingot a United elleni meccsen Lichtsteiner váltotta, de Emerynek hamarosan több opciója is lesz majd, mivel Nacho Monreal már visszatérhetett a teljes edzésekre, Dinos Mavropanos is hamarosan bevethető állapotban lesz, és Koscielny visszatérésére sem kell már sokat várni.

"Koscielny esetében fő a fokozatosság. Már két meccset játszott az U23-asok között, bár a Huddersfield elleni meccs még korai lesz neki, az U18-asoknál játszhat majd újabbat a hétvégén. Talán a Qarabag elleni EL-meccs már jó lehet neki a jövő héten. Egy tapasztalt és minőségi védővel fog bővülni a keretünk." - mondta Emery.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (89)

5 éve
Törölt felhasználó
Kedvelem Elnenyt, de egyetlen egy olyan tulajdonsága sincs az egypitominak, ami Elneny rendszerébe illene.
5 éve
Törölt felhasználó
Törlés.
5 éve
Törölt felhasználó
Ha már valakit a KP-ról hátrateszünk az sokkal inkább legyen Elneny, mint Xhaka. Az egyiptominak itt a lehetősége, hogy megmutassa, hogy hasznos tagja még mindig a csapatnak.
5 éve
Törölt felhasználó
Ha Koscielny kezd csütörtökön, akkor hétvégén tuti nem fog, előző heti utánpótlás meccsén még görcsöt kapott a végén. Valószínűleg 4 védős lesz, Lichsteiner-Monreal párossal, amin egyébként év elején röhögtem hogy simán bennevan, hogy kinövi magát elsőszámúvá. :D

Ha nagyon 3 védőset akar Emery, akkor Xhakat is hátravonhatja, azért a Bellerín - Lichesteiner - Monreal - Xhaka - Kolasinac ötös elég furán nézne ki. :D
5 éve
Na ha már hátul szűkösek a variációs lehetőségeink, elöl lesz merítési lehetőség így, hogy Özil és Ramsey is hadra fogható. Ennyi támadó szellemű játékossal a zsebben támogatnám a 4 védős rendszert, vagy ha már 3 középhátvéddel állunk fel, akkor mindenképp egy 3-4-3, esetleg 3-4-1-2.

Örülök, hogy keresgélünk védőt, egyébként sem ártott volna, Holding kidőlésével meg pláne esedékes a dolog. Baillyban továbbra is elég nagy potenciált látok, nagyon jó adottságokkal rendelkezik, bár viszonylag sokat sérült. Cahill viszont remélem egy rossz vicc, egyáltalán nincs szükség ilyen őskövületekre. Egyébként is rühellem azt az embert.

Szólj hozzá