Laurent Koscielny a francia Canal+ egyik műsorában vasárnap elmondta: jópár emberben csalódott az áprilisi Achilles-sérülését követően és egyúttal bejelentette visszavonulását a válogatottól.

A 33 éves bekk az Atletico Madrid elleni meccs visszavágóján, áprilisban szenvedett súlyos Achilles-sérülést, amelynek köszönhetően ki kellett hagynia a nyári világbajnokságot, amelyet hazája, Franciaország nyert meg.

A játékos a Canal+-ban adott interjújában elárulta, néhány dolog nagyobb csalódást okozott neki, mint maga a sérülés.

"Amikor az ember jó formában van, rengeteg barátja van. De amikor sérült... egy idő után mindenki elfeledkezik róla." - mondta Koscielny.

"Rengeteg emberben csalódtam [az elmúlt időszakban]. Nem csak az edzőben, aki egyedül a születésnapomon hívott fel. Ez az egész óriási csalódás volt."

"Az, hogy Franciaország nyerte a világbajnokságot mentálisan nagyobb sérülést okozott, mint maga a sérülésem. De mindentől függetlenül úgy gondolom, mindent megtettem a válogatottért, ami tőlem tellett. 33 éves vagyok, két Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot csináltam meg, most pedig van egy aranygenerációnk. A válogatott karrierem ezzel véget ért, ennek semmi köze nincs a sérülésemhez."

"Most csak azon vagyok, hogy mihamarabb játszhassak az Arsenalban és újra pályán legyek. Bármilyen formában és szinten is legyek, már újra harcolni akarok."

Koscielny rehabilitációja egyébként remekül halad, a francia védő már elkezdhette a kinti edzéseket, hamarosan pedig visszatérhet a teljes körű tréningekre is. Ezzel együtt Unai Emery egy korábbi interjújában úgy fogalmazott, türelmesnek kell maradni a francia védőt illetően. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (52)

6 éve
Törölt felhasználó
Nem mondtam, hogy más. Azt mondtam, hogy kíváncsi vagyok az első rangadójára. :D
6 éve
Miben más a koncentráció megtartása a rangadókon meg a kiscsapatok ellen? A három pont, meg a győzelmi kényszer mellett? Még tán neccesebb azon csapatok ellen védeni, akinek van egész emccsen gy kapura tartó lövése, mint azok ellen, akik ágyúzzák a kapunkat. Eddig Leno teljesen rendben van, ahhoz képest, hogy mindenki berémisztgetett, hogy még rosszabb a védési statja, mint Cechnek, teljesen oké... Maguire fejesénél is például hova leért?!
6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, ugyanezt akartam leírni Lenoval, de várjunk még vele. Állítólag a koncentráció kihagyások a legnagyobb problémái a németnek, én nagyon kíváncsi vagyok például az első rangadójára.
6 éve
Mi az hogy több pontunk van mint kellene? :D Kicsit kezdjük túlmisztifikálni a focit, meg tudománnyá kikiáltani több ad-hoc staitzstikai mutató alapján. Imádom a moneyball filmet, de hagyjuk már ezt az xG -fosságot, hogy több gólt rúgunk, mint amennyit KELLENE. Hát komolyan néha le tudnám dobni az ékszíjat. Még jó, hogy az egészet gólokra és nem xG-kre játsszák.
6 éve
JACKOXI: Egyetértek. Játszhat Elneny, Guendouzi Welbeck, Smith-Rowe, Lichsteiner és az első csapatból talán Ramsey mert mostanában nem sok lehetőséget kap. Auba szerintem biztos kezdeni fog mert az utóbbi két bajnokin csak a padon kezdett. Ha Sokratis és Monreal vagy Kolasinac (vagy esetleg Niles) felépül akkor én egy ilyen kezdőt küldenék pályára: Leno- Lichsteiner, Holding, Sokratis, Kolasinac- Guendouzi, Elneny- Rowe, Ramsey, Welbeck- Auba. Nketiah pedig kaphatna végre néhány percet, a Blackpool ellen meg főleg.

Szólj hozzá