Nyilatkozatában olyan utalást tett Gurban Gurbanov, az FC Qarabag edzője, miszerint mind az Arsenal, mind Henrikh Mkhitaryan gyáván viselkedett, amiért az örmény játékos nem utazott az angol csapat keretével Azerbajdzsánba.

Unai Emery meglehetősen erős kerettel utazott Bakuba, amelyben minden bizonnyal Mkhitaryannak is helye lett volna, hiszen a középpályás nem sérült. A játékos ugyanakkor a hét elején jelezte a csapat vezetésének, hogy "biztonsági okokra" hivatkozva nem szeretne Azerbajdzsánba utazni, amely politikai csatárorzásra is visszavezethető.

Tudniillik Azerbajdzsán és Mkhitaryan szülőhazája, Örményország több évig hábororúzott egymással a jelenleg Azerbajdzsánhoz tartó Nagarno Karabak térségért, béke azóta sincs, csak egy tűzszünet, amely 1994-től datálódik. Ezzel együtt az örmény állampolgároknak külön vízumra van szükségük, ha Azerbajdzsánba látogatnak.

Mkhitaryan 2015-ben, még a Dortmund játékosaként sem utazott el Bakuba, amikor a német klub szintén a Qarabaggal találkozott, és most is kihagyja az Arsenal idegenbeli meccsét.

Gurban Gurbanov, a Qarabag edzője viszont más okból nem utazott Mkhitaryan az Arsenallal.

"Nem akartam, hogy a politika beleszóljon a sportba, de ilyenkor mit lehet tenni? Az Arsenal megpróbálta megóvni Mkhitaryan-t, de az amúg sem a mi ügyünk, hogy ki jön hozzánk és ki nem." - mondta Gurbanov.

"Henrik Mkhitaryan nem az első alkalommal hagyná ki a csapat azeri meccsét. Ezzel együtt számos örmény sportoló jött már Azerbajdzsánba, de az Arsenal mégsem akarta, hogy Mkhitaryan utazzon."

"Az Arsenal talán attól tarthat, hogy 60000 azeri szurkoló találná meg Mkhitaryant a meccsen, jelentős nyomás alá helyezve őt. Talán ez lehet az oka, hogy ő végül nem utazott el a csapattal hozzánk."

Az Arsenalnak mindenesetre lehet, hogy szükséges lesz az eset megoldása, hiszen az EL-döntőt Bakuban, az Olimpiai stadionban rendezik 2019-ben, amikor már szükség lehet Mkhitaryanra is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

6 éve
Ma feketében játszunk. 🧀
6 éve
Tényleg 3 védős, de amennyire átadjuk a területet sajna inkább mondanám 5-nek. Piros gatyával nem rossz a hazai szerelésünk. :D
6 éve
Törölt felhasználó
Nem latom a meccset. Tenyleg 3 vedos?
6 éve
Tényleg fura, tavaly meg minden alkalommal a kékben és a fekete-rózsaszínben nyomtuk idegenben. Ahhoz képest sokkal jobbak az idei 2. és 3. számú mezek.
Az adidas remélem kicsit visszanyúl a régi mezeihez, ez a sárga nagyon patent lenne:
https://pbs.twimg.com/media/Dly7693X0A8ttS5.jpg:large
6 éve
Asszem sorozatban a 10. alkalommal toljuk a pirosban... nekem se a kedvencem, főleg a galléros rész miatt, de hátha jövőre megszán minket az adidas.

Szólj hozzá