Az Arsenal kapusa, Petr Cech a csapat Everton elleni mérkőzést követően elmondta, a klubnak a múltban fontosabb volt a játékstílus, minthogy "csúnyán nyerjenek", ami sokat segítene abban, hogy az Ágyúsok 2004 óta akár a bajnokságért is küzdjenek.

Az Arsenal az idei szezont két vereséggel indította a bajnokságban a Manchester City és a Chelsea ellen, s bár azóta minden tekintetben 100%-os a mérleg, a játék bizonyos elemeiben több kívánnivalót is hagy az Unai Emery által edzett csapat.

Ennek ellenére Cech - akinek a formája szintúgy sokat javult az előző szezon óta és kirobbanthatatlan a kezdőből - elégedett az Arsenal jelenlegi helyzetével.

"Hogy mi is hiányzott a mútlban? Azt gondolom, hogy az elmúlt években több hangsúlyt fektettünk az ún. 'Arsenal-játékstílusra', mint magukra a pontokra, pedig nem ez a legjobb mód, hogy bajnokságot nyerjen a csapat." - mondta Cech az Everton elleni bajnokit követően.

"Néha egyszerűen el kell érni, hogy csúnyán is nyerjen a csapat, van, hogy nincs meg a sziporkázó játék, ilyenkor valahonnét elő kell szedni egy győztes gólt és nyerni kell 1-0-ra, mindegy, milyen játékkal. Azt gondolom, ezen a szinten nagy elmaradásunk volt, mióta idejöttem." - mondta a cseh kapus, akit 2015-ben igazolt le az Arsenal.

"Azok a klubok, akik az elmúlt években bajnokságot nyertek, mind tudják, hogyan nyerjenek így. Ott van például Tiger Woods esete, aki öt éve nyert legutóbb fontosabb címet, és minél hosszabb ideig nyúlódik a nyeretlenség, annál nehezebb lesz az megszakítani. Az Arsenal több mint 10 éve nem nyerte meg a bajnokságot, szóval újból meg kell tanulni, hogyan is kell ezt csinálni."

Cech arra is kitért, miszerint a klub korábbi menedzsere, Arséne Wenger esetleg túl engedékeny volt a játékosokkal szemben az új vezetőedző, Unai Emery-hez képest.

"Azt gondolom, a csapatnál sokkal nagyobbak lettek a követelmények, amit jó látni, mert végső soron ez mindenkit húz magával. Minden edzésen megvan az a gondolat mindenkiben, hogy ha nem teljesítek jól, akkor ki fogok kerülni a kezdőből. Az új edző precizitást és kemény munkát követel minden edzésen, és ennek így is kell lennie. Kemény házon belüli versengés van a posztokon, és ennek máris látjuk az előnyeit."

"Unai Emery-vel mindent előlröl kezdtünk az alapoktól, és megpróbáljuk meccsről meccsre átvinni a győztes mentalitásunkat. Meccsről meccsre igyekszünk javulni és fejlődni, és bízunk abban, hogy inkább előbb mint utóbb újra bajnokok leszünk."

"Unai sokat követel tőlünk, és csak így fejlődhetünk. Most már négy győzelmünk van, kettő itthon, kettő idegenben, sokkal jobb lett a hangulat is. Ugyan rúghattunk volna többet is az Everton ellen, de az utolsó 20 percben komoly támadásokat vezettek, mi pedig mégis kibírtuk kapott gól nélkül. Jó látni, hogy a kemény munkának van eredménye a győzelmek és pontok tekintetében, és ez nagyon fontos." - mondta Cech.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

6 éve
Nagyon jó Mavroapnos sérülése. Pedig miatta vártam a legjobban ezeket a hétközi EL és ligakupa meccseket... :shut:
6 éve
végre tudtam wifit intézni ebben a szaros Ausztriában...
örülök hogy a csapatnak jól megy az első két fordulót követően
remélem ez így is marad
az igaz hogy elég nyögvenyelősen ment az Everton ellen de ezért vannak olyanok itt mint Lacazette vagy Aubameyang stb hogy eldöntsenek ilyen meccseket
Nem érdekel hogy nyögvenyelősen is de nyerjük meg a meccseinket vagy ha ki is kapunk azt legalább úgy hogy megtettünk mindent a 3 pontért
Kellett már a változás kár hogy ez nem előbb jött viszont bízom benne hogy ez csak jobb lesz még ;-)
6 éve
Már meg is tanultátok. Gratulálok! XD

Szólj hozzá