Új hosszú távú szerződést írt alá Reiss Nelson a klubbal, jelentette be az Arsenal. Az angol csapat egyúttal azt is közzétette, hogy a 18 éves játékos a szezont a német Hoffenheim együttesénél tölti kölcsönben.

Nelson az Arsenal akadémiájának növekendéke, aki a fiatal kora ellenére is 16-szor lépett pályára az első számú keretben - az Arsenal U23-as korosztályában pedig őt válaszották az előző idény legjobb játékosának.

Az U19-es válogatott Nelson tagja volt Unai Emery nyári keretének is, ám miután a spanyol tréner nem tudta neki garantálni az állandó játéklehetőséget a felnőtt keretben, a felek a kölcsönszerződés mellett döntöttek. Ebbe az Arsenal bele is ment, azzal a feltétellel, hogy Nelson meghosszabbítja a jövőre lejáró szerződését - ennek a fiatal szélső pedig eleget is tett.

"Reiss egy nagyon tehetséges fiatal játékos, és örülünk, hogy hosszabbított velünk. Nagyon fontos lesz a hoffenheimes szerződés a karrierjében, mivel a Bundesliga technikai szintjének köszönhetően új szintre tud lépni." - mondta Emery.

"Nagyon elégedett vagyok az új szerződéssel. Egy ideje már érett ez a döntés, és mostanra végül hivatalos is lett. Az Arsenal a gyerekkori klubom, nyolc éves korom óta ennek a csapatnak drukkolok. Az olyan legendák, mint Theirry Henry is inspiráltak abban, hogy itt játsszak és fejlődjek."

"Most a Bundesliga a következő állomás a karrieremben. A jó barátom, Jadon Sancho sokat mesélt erről a ligáról, mondta, hogy nagyon durva és versenyképes, de szerinte élvezni fogom. Nagyon izgatott vagyok. A Hoffenheim is remek edzővel bír, alig várom, hogy pályára léphessek és megmutassam, mit is tudok."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (57)

6 éve
Törölt felhasználó
Nem is értem mi van a csapattal. Már 3 meccse csak nyernek, de hol a szép játék? Ha így folytatódik, még a végén megnyerjük a bajnokságot. Hihetetlen, hogy ezek csak nyerni tudnak. Ekkora egy fos teljesítményt, és ez csak is az új edző hibája. EMERY OUT!
6 éve
Törölt felhasználó
szasa93. Ezt kene tenni Ramseyvel is.
6 éve
Törölt felhasználó
Wilshere a tegnapi Everton-West Ham meccsen egy bokasérülés miatt nem lépett pályára... Szerintem nem is kell tovább ragozni a dolgot, hogy miért volt jó döntés az eladása.
6 éve
Most nem olvastam végig a kommenteket a meccsről, de véleményem az van. Emery egy olyan gyors és modern játékot játszat(na) a csapattal, amiben Özil (Ramsey) nem erős, ők a Wenger féle pozíciós játékban voltak jók, ezért van az, hogy látszólag elbújnak, így "nélkülük" sz@rul is megy a csapatnak. Ehhez szokniuk kell, és szerintem jobb lenne benne Mkhitaryan (esetleg Iwobi). Amúgy nem tudom, hogy ezzel a kerettel lehet-e ezt a stílust (olyan kicsit lassított Liverpoolost) jól játszani?!
6 éve
Reméljük nem az lesz a sorsa mint Gnabry-nak.

Szólj hozzá