Unai Emery a West Ham előtti sajtótájékoztatón elárulta, hogy dolgoznak a játékosokkal a taktikai rugalmasságon,de ez mégsem jelenti azt, hogy kétcsatáros játékra állna át az Arsenal a szombati bajnokira.

Az elmúlt két bajonkin rendre Pierre-Emerick Aubameyang kapott szerepet középen egyszem középcsatárként, míg Alex Lacazette csak a padról ált be- pedig taktikailag megoldható lenne, hogy mindketten játszanak.

Ezzel együtt Emery még nem gondolja, hogy erre készen állna a csapat.

"Taktikailag több helyzeten dolgozunk. Jelenlegaz a játékrendszerünk, hogy négy védőve állunk fel, aztán előttük vagy két vagy egy középpályás van. Ha kettő van, akkor az 4-2-3-1, ha egy, akkor az 4-1-4-1, vagy 4-3-3. A játékosok most ebben a rendszerben készülnek fel. Most minden a helyezkedésről szól, ebben akarunk fejlődni, ehhez pedig ez a két rendszer tökéletes. Szerintem ezekkel megnyerhetjük a meccset szombaton." - mondta a spanyol.

"Jelenleg nem gondolkodom kétcsatáros játékban. Meg kell szereznünk a játék irányítását, ha nálunk van a labda, illetve ha nincs, akkor a helyezkedéssel. És ha utána nálunk van a labda, akkor meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között."

"Elképzelhető, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor két csatárral állunk fel, a Lazio ellen próbálgattuk ezt Lacazette-tel és Nketiah-val, szóval a játékosok tudni fogják ezt is, de jelenleg nem ez a játékterv."

"Az alapötlet az, hogy mi irányítsuk a játékot, de az ellenfél is erre törekszik. Az irányítással a győzelem közelébe tudunk kerülni, és mi tudjuk a ritmusváltásokat is meghatározni. Ehhez persze kell az is, hogy a meccs minden percében meglegyen az intenzitás. Az irányítás ahhoz kell, hogy ne engedjük az ellenfelet játszani." 

"Ez az első két meccsen csak részben volt meg, nem a meccsek egészében, ez pedig nem elég ahhoz, hogy nyerjünk. A szombati meccs taktikailag más lesz. Sokat ki fog venni a játékosokból, de meg kell szereznünk az irányítást, hogy megnyerjük a meccset." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

6 éve
Ha jól emlékszem, anno Ancelottit csodálta mindenki, hogy hogy a fenébe tudta egyszerre játszatni Ronaldót és Balet, de megtalálta a megoldást, na ez teszi naggyá az edzőt, olyat is ki tud találni, amit mi nem. Akkor hajrá Emery, játszasd egyszerre Lacat és Aubat.
6 éve
Nem tudom mit gondol Ramsey hogy 300-350 ezres fizetésért kovetelozik...Mikor egy nagy nulla volt serulese utan 2 szezonon keresztül akkor a klub kitartott mellette,pedig tenyleg minosithetetlen volt amit lemuvelt sokszor.Huzhat innen felőlem, a 150 is kb túlzó lenne a seruleseit meg az ingadozo formajat figyelembe véve.Egy jo jatekos semmi több, a klasszis szinttől eleg messze van.
6 éve
Törölt felhasználó
Komolyan mondom, az is jobb lenne ha nem nyilatkoznának egyáltalán, inkább maradnának kussba. Ki kíváncsi erre, hogy 100* elmondják, hogy itt mindenkivel kurva türelmesnek kell lenni.
Lacazette padoztatása meg abszolút nonszensz, mi a szarért nem lehet őket egyszerre játszatni Auba-val...
6 éve
A védelemben is simán lehetne rotálni amúgy. Kíváncsi lennék egy Mavropanos, Sokratis párosra középen. Leszámítva a MU elleni kiállítását nagyon biztató volt az előző szezonban amikor szerephez jutott. Meg Torreira-t is jó lenne már végre a kezdőben látni.
6 éve
Törölt felhasználó
Annyira rugalmasak vagyunk taktikailag, hogy ki is szoptunk kétszer.

Szólj hozzá