Unai Emery az Arsenal csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján elárulta, Petr Cech marad a kapuban a Chelsea elleni bajnokin, amelyen tehát egykori klubja ellen védhet majd a cseh kapus.

Cech rövid távú jövőjét rengeteg kérdés övezi az Arsenalnál, főleg, miután a klub 25 millió euróért leigazolta a Bayer Leverkusentől Bernd Lenót. A német válogatott kapus a barátságos mérkőzéseken jó formát mutatott, é úgy tűnik, lábbal is ügyesebb Cech-nél, ami fontos lehet a támadásokat immáron hátulról megszervező Arsenal számára.

Ennek ellenére a Manchester City elleni mérkőzésen még Cech maradt a kapuban, és nyújtott jó kapusteljesítményt annak ellenére, hogy volt egy labdakezelési hibája az egyik hazaadásnál, amelyből könnyedén öngólt is szerezhetett volna. Ugyanakkor a hibája miatt nem fogja a kispadra száműzni Emery a következő meccsen.

"Nagyon elégedett vagyok Petr teljesítményével. Tapasztalt, minőségi kapus, remek képességei vannak. Ugyanez igaz Bernd Lenóra is. Mindketten nagyon fontosak a csapat számára." - mondta Emery.

 

"Eltérő játékstílusuk van, de abban a szellemben, amiben mi játszani akarunk, mindketten beillenek. Szombatra meglehetősen könnyű döntést kell hoznom, Cech fog védeni, hiszek benne. De ha Leno kezdene, ugyanúgy bíznék benne is." - mondta Emery.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

6 éve
Törölt felhasználó
Így van, Leno nyilván a jövő. Fokozatosan lesz felépítve gondolom.
6 éve
Nyugi... Cech az egy hibája ellenére remek meccset hozott le, nem értem ezt a sírást... Leno ideje el fog jönni...
6 éve
Én azt nem értem, hogy ha mindenképp azt játsszuk, hogy hátulról építkezünk, aktívan bevonva a kapust is a játékba, akkor Cech jó formája ide vagy oda (amivel azért még várjunk, mert a múltkor az 1. gólban simán benne volt, tehát szerintem a hibázási lehetőség elég erősen benne van akármikor), Lenot kéne játszatni. Guardiolának is az volt az első dolga, amikor odament a Cithyez, hogy kivágta az ódivatú Hartot a csapatból, hiába számított akkor elég közkedvelt személynek a szurkolók körében, és keresett egy jól passzoló kapust. Ha ez a játékrendszerünk nekünk is, akkor nem tudom miért várunk Leno beépítésével. Nem kevésbé fontos manapság már egy hálóőr sem az előre játékban, mint bármelyik másik 10 ember a pályán lévők közül. Kis túlzással persze...
6 éve
Törölt felhasználó
Faxom kivan komolyan mondom. Minek hoztuk Leno-t? Hogy majd védjen a Carabao kupában? Ne már Emery...
Mindenki mondja hogy Cech-nek jobbak a reflexei, de szerintem éppen ellenkezőleg. Cech megfogja a belelőtt labdákat, az tény, de Leno tényleg az a kapus, aki egy ezred másodperc alatt felemeli a kezét és kitornássza a labdát.
6 éve
Annyira nem vágok eret magamon a hír miatt! :coolhmm:

Szólj hozzá