Mohamed Elneny eladása is napirendre került az Arsenalnál, írták egybehangózan az angol lapok - az angol klub ezzel is csökkenteni akarja a játékosfizetésre fordított pénzösszeget.

A pletykák szerint az egyiptomi játékosért - aki még néhány hónapja hosszabbított az Arsenallal - a Marseille jelentkezik komolyan, az esetleges eligazolással pedig heti 55 ezer fontot spórolna a klub.

A Premier League-ben szereplő csapatok néhány éve megszavaztak egy olyan pénzügyi szabályt, miszerint a fizetések összértéke évente csak bizonyos százalékkal emelkedhet, hacsak nem tud az adott klub valamilyen kereskedelmi megállapodásból befolyó bevételnövekedést felmutatni.

Az Arsenalnál ugyan a nyáron sikerült a fizetési listáról levenni olyan jól kereső játékosokat, mint Santi Cazorla vagy Jack Wilshere, és várhatóan még Joel Campbell, Carl Jenkinson és David Ospina is távozik augusztus végéig, ezzel együtt a nyáron érkezett öt játékos és a téli igazolások miatt az Arsenal évi 200 millió fontot költ el játékosbérekre, amely összeg így már nem növekedhetne, ha új játékosigazolást tervezne Emery, vagy éppen meghosszabítanák Aaron Ramsey szerződését.

A jövő nyárra viszont már nem lenne gondban az Arsenal, hiszen ekkor lépne életbe az Emiratesszel kötött új mezszponzori szerződés, illetve a klub a szezon végén lecseréli a Pumát, mint mezbeszállító az Adidasra, amely legalább évi szinten 20 millió fontos bevételnövekedés jelentene a csapatnak.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

6 éve
Ráadásul, kik fognak játszani az FA és Liga kupában, Özilék vagy az U19? Elneny egy intelligens játékos, Xhakaval simán lenyomnák a kisebb kupameccseket.
6 éve
Pinokkió: Akkor már bajban vagyunk. Maitland-Niles pedig talán a legstabilabb beugrónk lehetett volna, hiszen elég univerzális játékos, de így ő is kilőve 2 hónapra.

Chelsea ellen egyébként szerintem Monreal már játszani fog, de ez persze mit sem változtat azon a tényen, hogy a keretünk szűk. Ez a pár sérülés pedig így a szezon elején ebben csak megerősített. Engem legalábbis.
6 éve
Egyetértek gunarrrral, ha rotálni akar Emery, és nem a wengeri hagyományokat akarja folytatni, akkor baklövés Elneny eladása. Majd a sérüléseknél leszünk bajban...
6 éve
Campbell, Ospina, Jenkinson, Welbeck mehet. Ha mennek, az mindenképp pozitív, a teljesítményük nem elég ezen a szinten, ez a klubbnak erősödést jelentene. Akár Elneny is mehetne, kb semmit nem jelentene a távozása, ha maradunk 4-2-3-1-nél.
6 éve
Persze, hogy hiba lenne. Jelenleg ő az egyetlen olyan játékos a kispados középpályásaink közül, aki rendelkezik komolyabb rutinnal. A többiek mind zöldfülűek. Gondolom akkor ezért rebesgetik annyira Welbeck eladását is. Most se nagyon van kispadunk, úgy tűnik szeptemberre még annyira se lesz. Érdekes szabály ez. Mindenesetre nekünk, akkor minden évben emelni kell a fizetéseken, amennyit csak lehet, és akkor pár év múlva versenyképesebbek lennénk ilyen téren. Amúgy nem tudom, hogy csak az én fantáziám ilyen élénk-e, de mit gondoltok, Kroenke keze mennyire lehet benne az esetleges eladásokban? Vagy csak pont kapóra jön majd annak a köcsögnek, hogy lesz egy kis zseton eladásokból, és a fizetések sem igazán fognak összességében emelkedni? Úgy értem, ha nem lenne ez a szabály, én akkor is eltudom képzelni, hogy ezt csinálnánk, hogy ne legyünk annyira mínuszosak... Két kérdés a végére. 1. Ha az eladások megtörténnek tényleg lehet számítani télen érkezőkre, és Ramsey hosszabbítására, vagy ez az egész csak humbuk? 2. A Puma ugye + 20-30 milliót fog jelenteni évente, na és az Emirates-el kötött új szerződés?

Szólj hozzá