Nem akárki ellen mutatkozhat be az Arsenal új vezetőedzője, Unai Emery, a baszk tréner ugyanis a címvédő Manchester City ellen mutatkozhat be az Ágyúsok kispadján.

A nyomás így meglehetősen nagy lesz Emery-n, főleg ha figyelembe vesszük a folytatást: a Manchester City után a Chelsea vendége lesz az Arsenal, a harmadik játéknapon pedig a meggyőzően erősítő West Ham United lesz az ellenfél.

A mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján Emery elmondta a meccssel és a szezonnal kapcsolatos véleményét is.

"Izgatottan várjuk az új szezont és az első meccset, szeretnénk meggyőzően kezdeni a címvédő csapat ellen. Ez egy nagyszerű mérkőzés lesz a szezon elején, amivel kezdhetjük a szezont." - mondta Emery.

 

"Minden egyes meccsen és edzésen igyekszünk fejlődni, de vasárnap már a pályán kell bizonyítanunk, méghozzá magas szinten. Taktikailag és a játékosok egyéni szintjén is. De szeretnék a szurkolókkal együtt is lenni vasárnap. Fontos, hogy összetartsunk, mert ez sokat segít, hogy minden játékos a legjobbat hozza."

 

"Jól akarunk kezdeni, meg akarjuk mutatni a minőségünket és a tudásunkat, és hogy min is dolgoztunk az elmúlt hónapban. Együtt akarunk lenni a szurkolóinkkal, és el akarunk indulni egy új úton a már meglévő játékosokkal, és az idén érkezőkkel, az új stábbal és azokkal a tagokkal, akik már korábban is itt dolgoztak."

 

"A bajnoki címről korai lenne beszélni. Minden meccset és minden kihívását szeretnénk kiélvezni. Minden egyes meccsen látom a játékosokat, akik mosolyogva fejezik be a tréningeket. Fáradtan de mosolyogva. Számomra ez a legjobb üzenet, amit átadhatok a szurkolóknak. Ezért vagyok optimista a vasárnapot illetően."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá