web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Hivatalos: Kroenke lesz az egyedüli klubtulajdonos

  • Hivatalos: Kroenke lesz az egyedüli klubtulajdonos

    Uszmanov eladja a részvénycsomagját az amerikai befektetőnekSzinte derült égből villámcsapásként érkezett a hír kedd reggel, miszerint az Arsenal eddigi többségi tulajdonosa, Stan Kroenke megvásárolja a klub eddig mintegy 30%-át tulajdonló Alisher Uszmanov részvényeit, ezzel pedig gyakorlatilag egyedüli tulajdonossá válik az Arsenalban.

Kroenke mintegy 1,8 milliárd dollárra becsültette az Arsenal klubértékét, így Uszmanov mintegy 540 millió fontot kap a 18 685 részvényéért - így pedig az üzbég származású üzletember potom 300 millió profittal száll ki az Arsenalból.

Az Arsenal hivatalos szurkolói közössége, az Arsenal Supporter Trust a közlemény kapcsán ismét bírálta Kroenkét, hiszen ezzel a döntéssel számos változás áll elő a klubnál.

Ennek értelmében Kroenke nem csak Uszmanov részvényeire, hanem akár több évtizede a szurkolóknál lévő törperészvényekre is kötelező érvényű ajánlatot tehet legalább azon az értéken, mint amennyiért az amerikai megvette Uszmanovtól az értékpapírokat.

És miután a klub immáron gyakorlatilag teljes mértékben Kroenke tulajdonában lesz, a klubot az Egyesült Államokban, Delaware-ben regisztrálhatják, zárt körű részvénytársasággá, a későbbiekben Kroenke nem lesz köteles közgyűléseket tartani, illetve a pénzügyi jelentéseket is jelentősen lebutíthatja - magyarán csökken az elszámoltathatóság lehetősége.

Kroenke az Uszmanovnak adott 540 millió fontból mintegy 500 milliót a Deutsche Bank kölcsönéből fizet ki, ám az amerikai a közleményében hangsúlyozta, a felvett hitelt nem terheli vissza az Arsenalra, mint ahogyan a Glazer-család tette néhány éve a Manchester United esetében. Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(5)

gunarrr

Kroenke eddig is többségi tulaj volt már, ha volt pénz az nagyjából eddig is tőle volt. Ergo olyan nagy változásokra nem kell számítani sztem.

Aug 08. 16:42

JACKOXI

Ennek a hírnek nehéz örülni, de várjunk 1-2 évet, mire levonjuk a következtetéseket. Ha visszakerülünk a TOP4-be, és már a hasznon sem kell osztoznia Kroenke-nak, talán ő is bőkezűbb lesz a nyári pénztárcák feltöltésekor. Meglátjuk, bizakodjunk, mást nem igazán tudunk ezzel csinálni.

Amúgy az kemény, hogy a Leicester viszi 22 millióért Söyüncüt, nekünk meg inkább Vida kell nagyjából ugyanannyiért.

Aug 08. 11:26

sandre

Kroenke nem rajongója a klubnak és a focinak (mint pl. Abramovics). Kroenke egy üzletember. Őt csak a haszon érdekli. Elképesztő összegű hitelt vesz fel, amit fizethet. Ez nem vetít előre fényes jövőt, sőt. Hasonlóan, mikor a stadion árát fizettük vissza...újra eladhatjuk a legjobbjainkat és a fiatalok kapnak majd lehetőséget.

Aug 08. 10:15

Almunia57

Remélem nem olyan utat fogunk bejárni, mint a Rams, bár jelen helyzetben már egész jó kis csapat lett, de nagyon nagy mélybe taszította őket Kroenke.

Aug 08. 08:34

gunarrr

A franc se tudja, hogy ez most jó-e vagy rossz, de inkább legyen egy amcsi üzletemberé a klub, mint egy korrupt, Putyin csicska ruszki oligarcháé..

Aug 07. 23:26

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért

 Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért A spanyol középpályás kölcsönben érkezne

Emery türelmes az igazolásokat illetően

 Emery türelmes az igazolásokat illetően Egyelőre csak egy játékost igazolt az Arsenal

Koscielny megtagadta a felkészülést

 Koscielny megtagadta a felkészülést Nem akar Amerikába utazni a francia védő

Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub

 Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub A csapat korábbi játékosa lett a klub technikai igazgatója

Sajtó: Közelednek az álláspontok Salibáért

 Sajtó: Közelednek az álláspontok Salibáért A francia védő egyelőre maradna a Saint-Etienne-nél

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook