augusztus 9. - Tényleg ennyi volt

Megszólalt az Arsenal megbízott órákuluma, David Ornstein is - a BBC Sports mindig megbízható újságírója az elmúlt percekben az alábbi tweet-et tette közzé:

"Hamisak azok a pletykák, amelyek éppen most terjengenek a Twitteren Dembele esetleges leigazolásáról. Ahogyan már beszámoltunk egy hónapja, az Arsenal nyara - már ami az érkezőket illeti - lezárult. Nyitottak lettek volna egy kivételes játékos érkezésére, ha felmerült volna ennek a lehetősége (Dembelét nagyon elismerik és vannak kapcsolataik is), de semmi sem volt reális. A klub magabiztosak Ramsey maradását illetően, de ehhez sem állnak közel."

augusztus 9. - HIVATALOS: Perez a West Ham játékosa

A West Ham hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta az Arsenaltól Lucas Perezt.

A spanyol játékos két évvel ezelőtt 17 millió fontért érkezett a Deportivo együttesétől az Arsenalhoz, ahol nem sikerült túlságosan megvetnie a lábát, és egy szezont követően már visszakerült a korábbi csapatához kölcsönben.

Miután Unai Emery sem számolt vele túlzottan a következő szezonra vonatkozóan, egy ideje már hallani lehetett a pletykákat a távozásáról. A játékosért a Lazio és a Sporting is érdeklődött, de Perez inkább Angliában akart maradni.

Bár a vételárat nem hozták nyilváossságra a felek, a BBC szerint Perezt 6,5 millióért vette meg a West Ham, ebből 4 milliót fizetnek azonnal Pellegriniék az Arsenalnak.

A spanyol játékos a Twitterén elbúcsúzott az Arsenal szurkolóitól, megköszönve nekik a támogatásukat. Lucas köszönetet mondott továbbá a csapattársainak és a stábtagoknak is, hogy a segítségükkel bemutatkozhatott a világ legjobb bajnokságban és hogy egy alkalommal FA-Kupát is nyerhetett  a klubbal.

augusztus 9. - A nap csak a távozókról fog szólni

Egybehangzó angol értesülések szerint az Arsenalnál csak a távozókról fog szólni az átigazolási szezon utolsó napja.

Lucas Perez gyakorlatilag a West Ham United játékosa, a spanyol játékos Jack Wilshere Instagram-sztorija alapján már a Kalapácsosak öltözőjében pózolt ma reggel, a hivatalos bejelentésre órákon belül sor kerülhet. A 29 éves játékos 5 millió fontért távozik az Arsenaltól.

Danny Welbeck is távozhat, az angol játékosért az Everton, a Besiktas, a Southampton és a Newcastle is érdeklődik. A legkomolyabb jelentkező a Szentek lennének, de nekik akadályt jelentene a játékos fizetési igénye. Egyelőre hivatalos ajánlat nem érkezett Welbeckért.

Welbecken és Perezen kívül Ospina lehet még távozó, érte a Napoli és a Besiktas érdeklődik. A hét folyamán a török klub átigzaolási felelőse Londonban járt, hogy egyeztessen az Arsenallal - korábban azt írtuk, hogy Vida is napirenden lehet, ám ezek az információk tévesek voltak.

A dolgok jelenlegi állása szerint az Arsenal nem igazolja le a horvát védőt, sőt, nem is lehet érkezőre számítani. A football.london szerint Emery elégedett a védelmi opcióival.

augusztus 9. - Egyelőre a helyzet változatlan

Mintegy bő fél nappal az átigazolási szezon lezárulta előtt semmilyen hír nem szól arról, hogy az Arsenal ténylegesen bárkit is leigazolna a határidő lejárta előtt.

Eddig Domagoj Vidáról voltak pletykák, de már ezek is elhaltak, sőt, egyes török hírek szerint a Besiktas elnöke David Ospina ügyében járt Londonban tárgyalni, Vidáról szó sem esett.

Az angol klubok idén megszavazták, hogy az átigazolási szezont még az új idény indulása előtt bezárják, így új játékost csak ma, magyar idő szerint 18:00-ig tudnak regisztrálni. 

Miután a többi átigazolási ablak a többi nagyligában továbbra is nyitva tart augusztus 31-ig, Ospina vagy Joel Campbell távozására még így is van még esély.

augusztus 8. - Ellentétes hírek Vidáról

Mint ahogyan korábban beszámoltunk, jelen állás szerint az Arsenalnál maximum csak egy érkező jöhet számításba: a védőposzton Domagoj Vida.

Azt a megbízhatóbb sajtóforrások is kijelentik, hogy az Arsenal érdeklődik a horvát játékosért, de egyelőre hiteles forrásból nem jött hír, miszerint az angol kifizeti a Besiktas által kért, mintegy 25 millió eurós összeget, vagy sem.

Egyes meg nem erősített, török twitteres értesülések szerint Vida csütörtökön utazik orvosira Londonba, más török twitteres értesülések szerint az Arsenal nem tervez már további igazolásokat, a mostani megbeszélések a Besiktas átigazolási felelőseivel inkább David Ospina átigazolásáról folytak.

Holnap 18:00-ig úgyis kiderül...

augusztus 8. - Vida egyre közelebb?

Egyelőre csak meg nem erősített Twitter-üzenetek szólnak arról, hogy az Arsenal egyre közelebb a Besiktas horvát védőjéhez, Domagoj Vidához.

Az egyik török, a Besiktashoz közel álló Twitter-account szerint az Arsenal 25 millió eurót adna Vidáért, közben Ospina egy év kölcsönbe a török csapathoz kerülne, opcióval a végleges megvételre. A transzferre állítólag a kolumbiai kapus is rábólintott.

Egyelőre a megbízhatóbb forrásokból származó megerősítésre még várni kell, de úgy tűnik, van igazságtartalma azon pletykáknak, miszerint az Arsenal dolgozik Vida leigazolásán.

augusztus 8. - Telegraph: Ramsey közel a hosszabbításhoz

Nem igazán járt be a nemzetközi sportsajtót a Telegraph értesülése, miszerint Aaron Ramsey állítólag közel áll a szerződéshosszabbításhoz a csapattal.

A megbízható újságíró, Jeremy Wilson a legfrissebb,  Stan Kroenke-vel kapcsolatos hírében "rejtett el" egy bekezdést, ami úgy szól:

Az Arsenal jelenleg közel áll Ramsey hosszabbításához, bár az átigazolási zárónap sokkal inkább azokról fog szólni, akik távozhatnak a klubtól, az Arsenal ugyanis nyitott arra, hogy eladja Danny Welbecket és David Ospinát is.

augusztus 7. - Hivatalos: Chambers a Fulhamé

Az Arsenal kedden este hivatalosan is bejelentette, hogy egy szezonra kölcsönbe adták Calum Chamberst a Fulhamhez.

A hivatalos kommünikében Emery elárulta, "Calum egy tehetséges védő, óriási jövő áll előtte. Mindannyian úgy véljük, a Fulhamnél eltöltött egy éve nagy szerepet fog játszani a fejlődésében. Sikeres szezont kívánunk neki."

A sajtóhírek szerint Chambers távozásával egy védőt mindenképpen venni akar majd Sven Mislintat és Unai Emery. Az elsődleges kiszemelt a Besiktas védője, Domagoj Vida lenne, ám a horvát játékosért legalább 20 millió eurót kér a török klub, ennyi forrása pedig jelenleg nincs az Arsenalnak.

augusztus 7. - Ospináért a Napoli is érdeklődik

A megbízható olasz újságíró, Gianluca di Marzio szerint a Besiktas mellett a Napoli is szeretné vinné David Ospinát, aki Bernd Leno érkezésével abszolút partvonalon túl szorulna az Arsenalnál.

Di Marzio szerint a klubok között még a múlt hét folyamán megtörtént a kapcsolatfelvétel, a Napoli egyelőre csak kölcsönbe igazolná Ospinát, ám az Arsenal végleges megvételt akar. 

augusztus 7. - Folynak a tárgyalások Vidáért

Török források szerint továbbra is folynak a tárgyalások az Arsenal és a Besiktas között, miután az első megbeszélések nem vezettek eredményre.

A török lapok szerint az Arsenal egy alacsony pénzöszeget és egy másik játékos - Welbeck, Perez vagy Mustafi, játékjogát adta volna a Besiktasnak, ám ezt a török klub nem fogadta el - a horvát játékosért legalább 20 millió euró plusz bónuszokat vár a csapata.

A Besiktas képviselői az elmúlt órákban megérkeztek Angliában, hogy tovább folytatódjanak a tárgyalások, jelenleg 50% az esélye, hogy a horvát az Arsenal játékosa legyen.

augusztus 7. - Nelson hosszabbítás előtt

Alex Iwobi után újabb fiatal játékos hosszabbíthat az Arsenallal. Aaron Ramseyhez hasonlóan Reiss Nelson jövője is sokáig a levegőben lógott, hiszen az angol szélső szerződése 2019-ben lejár a csapattal, ám a The Sun szerint Nelson mindenben megállapodott a folytatásról a klubbal.

Nelson ennek értelmében hamarosan egy ötéves szerződést ír alá a csapattal, bejelentés pedig a közelgő napokban várható.

augusztus 7. - Spanyol sajtó: Van még esély Dembelére?

Elég pletykaszerű hírrel jelent meg a Mundo Deportivo ma: a spanyol napilap szerint még van esélye az Arsenalnak, hogy megszerezzék Ousmane Dembelét a Barcelonától.

A forrás szerint az Arsenal első körben 10 millió eurót ajánlana a francia játékos kölcsönbe vételéért, utána pedig kötelező opcióként vállalná, hogy 90 millió euróért véglegesen szerződteti a 21 éves szélsőt.

Kezeljük a helyén...

 

augusztus 6. - Welbeck is távozhat

A Standard Sport szerint Danny Welbeck éppen, hogy visszatért az Arsenalhoz a hosszított nyári szabadságát követően, máris közölték, hogy távozhat a csapattól.

Unai Emery vezetőedző már tájékoztatta arról Welbecket, hogy nem lesz állandó kezdő a terveiben, ennek megfelelően pedig az angol játékos távozhat a csapattól.

Welbeck a hírek szerint mérlegeli a lehetőséget a döntése előtt. A Standard Sport szerint az angol támadóért az Everton, a Bournemouth és a Southampton is érdeklődik. 

augusztus 6. - Horvát válogatott játékosért érdeklődik az Arsenal

Horvát válogatott védőért érdeklődik az Arsenal, írják angol és török források, beleértve a megbízható James Olley-t is, a Standard angol újságíróját.

Domagoj Vida leigazolása azután kerülhet terítékre az Arsenalnál, hogy a klubnál a közelgő órákban bejelenthetik Calum Chambers ideiglenes átigazolását a Fulhamhez.

A török Fanatik beszámolója szerint Chambers eligazolásakor Vida lesz a pótlás, a horvát játékos a hétvégén egyeztetett a Besiktas vezetőivel, hogy adott esetben engedélyezzék a váltást az egyik álomcsapatához. James Olley is megerősítette a Vidaért való érdeklődés tényét, ám az angol újságíró szerint a 28 éves védő mintegy 18-20 millió fontos vételárához az Arsenalnak még pár játékost el kell adnia a keretből a forráshiány miatt.

augusztus 6. - Lucas Perez a West Ham játékosa lehet

Minden jel arra utal, hogy Lucas Perez órákon belül a West Ham játékosa lehet.

A 29 éves játékosért az elmúlt hetekben a Lazio, a Sporting és a West Ham is érdeklődött, és most angol és olasz források tudni vélik, a Kalapácsosak nyerték a versenyt a csatárért.

Perez mindenáron szeretett volna megmérkőzni a helyéért Emery csapatában, de az már az előszezonban is látszott, hogy kevés az esélye. Mindezek után a játékos szeretett volna Angliában maradni, és így kapóra jött Pellegrini edző érdeklődése.

A játékosért 3 + 1 millió fontot fizet a West Ham, ami jutányos ár ahhoz képest, hogy az Arsenal majdnem 20 milliót fizetett a Deportivo csapatának a játékosért két évvel ezelőtt. 

augusztus 6. - Chambers a Fulhamhez igazol

A nap máris egy meglepetéssel kezdődött. Calum Chambers ugyan néhány hete még az új szerződését írhatta alá az Arsenallal, az angol védő most viszont mégis a Fulhamhez igazol, egy év kölcsön erejéig.

A londoni alakulat a nyáron akár végleg is vitte volna Chamberst, ám Emery mindenképpen meg akarta tartani a védőt. Állandó játéklehetőséget viszont úgy tűnik, nem tud ígérni a játékosnak, így jobb híján az Arsenalnak ki kellett adnia Chambers játékjogát ideiglenesen a védőhiánnyal küszködő Fulhamnek, amely klub 1 millió fontot fizet a kölcsönszerződésért.

augusztus 6. - Indul az utolsó hét!

Noha a nyárból még van egy pár hét hátra, az átigazolások szempontjából döntő fontosságú napok elé nézünk, hiszen hivatalosan már egy hetük sincsen az angol kluboknak a játékosvásárlásokra.

Az angol klubok már hónapokkal korábban megállapodtak abban, hogy az átigazolási időszaknak még az új szezon előtt véget vetnek. Miután a 2018/19-es idény első napjának első meccsét, a Manchester United-Leicester mérkőzést most pénteken rendezik, az angol szövetség a csütörtöki napot adta meg határidőnek az új játékosok regisztrációjához. 

Ez azt jelenti, hogy az angol kluboknak csütörtök magyar idő szerint 18:00-ig van idejük elküldeni e-mailen a szükséges dokumentumokat a szövetségnek, utána új játékost már nem igazolhatnak a téli átigazolási ablakig. 

Érdekesség azonban, hogy a többi európai élliga nem követte az angolok példáját, a többiek így augusztus végéig igazolhatnak, tehát az angol csapatok augusztus 9-e után is adhatnak el játékosokat oda, ahol az átigazolási szezon még aktív marad.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (61)

6 éve
Mégis mit lehetett volna várni ennyi pénzből ? Ne fárasszatok már....
A többi csapat leakaszt 50-60 vagy 80-100 millákért játékosokat aztán szart nem értek el a nagy igazolásaikkal
Lehet hogy erősebb a keret de ugyan úgy nincs nagyobb kiugrás
átigazolási szezon elején akart mindenkit leigazolni Emery hogy minnél előbb egyben lehessen a csapat
Egész eddig vártuk a csodákat Wengernél hogy na a legvégén igazolunk e valakit és vagy vészmegoldások voltak vagy senki ( néha azért volt meglepetés 22 év alatt )
Szerintem meg örüljünk hogy így alakult minden és ne akarjuk már temetni a csapatot
Torreira szerintem Guendouzi-val együtt nagyon jó
Lichsteiner kiegészítő embernek jött és oda teljesen jó is
egyedűl Sokratis az akitől többet várok és azért a Dortmundban elég jó volt nem hiszem hogy elfelejtett volna focizni !!!
Teljesen más minden mint ami a Papánál volt és ez a játékosoknak is tetszik és mindegyik felkészülési meccsünk szerintem jó volt
Várjuk ki mi lesz én azért bizakodok
6 éve
Törölt felhasználó
Megint úgy indulunk, hogy lenézzük a többi csapatot, és a mi csapatunk túl értékeljük.
Sok válogatottnál ott vannak a "top nevek", de hiába, ha nem alkotnak csapatot. Nálunk most már még "nevek" sincsenek. Bőven több mint 2 csapat van, akiknek jelenleg nem csak papíron jobb a középpályájuk.
Ramsey szokás szerint már a szezon kezdésre sérült.
Torreira új, és ki tudja mit tud.
Mkhitaryan eddig csalódás, jóval többet vártam tőle, persze még nem sok ideje van itt, de messze van a dortmundi szintjétől, de főleg attól amit a hozzá képest nagyon gyenge válogatottban hozott, ott hihetetlen volt. Persze egy MUringyo után érthető.
Xhakanak eddig ugye nem igazán volt meg a játéka, mindenki elmondta, hogy ő micsoda, csak hát neki éppen nem azt kellett volna csinálnia, arra ugye ott lett volna Ozil, de ha neki meg jelentősen nem változik a hozzáállása és javul fel a játéka akkor sehol se vagyunk. Bár ő amúgy inkább a támadósorhoz tartozik és Mkhitaryan is. Én annyira nem vagyok elszállva AMNtől, mint páran, lényegében jó megmozdulása alig volt, ellenben sok rosszal, persze még fiatal, és akik előtte voltak se sokkal jobbak. Elneny robotol, de nem sokra jó. Guendouz meg csak a csere cseréje lesz, persze a sérülési rátát nézve, akár többször is lehet kezdő mint bárki más.
Papíron Ramsey, Xhaka, Torreira várható alap kp-nak. Legalábbis remélem, akár 3-5-2, akár 4-3-3 vagy bármi is legyen a felállás, mert Xhaka egyedül egyértelműen kevés, szóval ha ő van, akkor kell Torreira ha ő tud védekezni, főleg mivel a védelem csak rosszabb lett, és mivel elvileg Ramsey köré épül a csapat, így ha néha ő bevethető lesz, akkor biztos játszik.
De jelen állapotában inkább mondom rá hogy nincs középpályánk, főleg hogy még nem is láttuk milyen.
6 éve
Azt olvastam, hogy a United tele lesz ma hiányzóval. De szép is lenne, ha már az 1. fordulóban megbotlanának... Benne lehet a pakliban, hogy a Leicester megtréfálja őket.
6 éve
Nem feltétlen, semmivel nem lenne jobb ha oktoberben vagy novemberben jatszanank egy bombaformaban lévő Chelsea-City parossal.Szerintem bármi lehet igy szezon elejen,de teny hogy a City a favorit vasárnap.Benne lehet egy meglepetés,de az is hogy nagyon kiszopunk :D Chelsea-nek nem sok eselye volt a CS-n ahogy hallottam.
6 éve
Törölt felhasználó
nem túl szerencsés kezdés ez Emerynek, simán benne van, hogy 2 meccs után 0-1 ponttal fog állni a csapat. nyilván a 15. forduló környékére már elvárható, hogy összeérjen a dolog.

Szólj hozzá