Unai Emery csapata számára a Lazio elleni barátságos meccsel véget ért a felkészülési időszak, az Arsenal a jövő héten már a Manchester City elleni rangadón bizonyíthat, immáron az első bajnoki mérkőzésen.

Az Arsenalt illetően egyelőre még mindig sok a kérdőjel - még tippelni is nehezen lehet, kik alkotják majd a védelmet, ki lesz a kapus, együtt fog-e játszani Aubameyang és Lacazette, illetve, hogy kezd majd-e mondjuk Lucas Torreira.

"A Lazio elleni meccsünk másmilyen volt, mert ez volt Lichsteiner vagy Torreira első meccse nálunk. Adni akartunk nekik pár percet, hogy újból formába lendüljenek, és így a taktikai szempontból is elkezdhettük a munkát. Ez volt az első hetük velünk a világbajnokságot követően, fizikálisan még nincsenek formában, de tovább folytatjuk a munkát, és ha fizikálisan és mentálisan is rendben lesznek. Ez esetben akár ők is kezdhetnek majd jövő vasárnap." - mondta Emery.

"Minden egyes meccsen fejlődni akarunk. A Lazio elleni mérkőzés első félidejében 4-4-2-vel próbálkoztunk, hogy egy kicsit változtassunk a mentalitásunkon, a stílusunkon, az ötleteinken, de a labdás játékunk nem volt olyan jó, mint amilyet akartam. A második félidőt ezért is kezdtük három középpályással, és már sokkal jobban irányítottuk a meccset onnantól kezdve. Ezzel így már elégedett voltam."

"A kapuskérdésben nincs még döntés, de a csapat számára az a legjobb, hogy ha sok kapus van, akik képesek a legjobb teljesítményre. Az előszezon alatt Petr Cech, Bernd Leno és Emi Martínez is remek formát mutatott, elégedett vagyok velük. De még kérdés, ki kezd majd."

Emeryt végül az átigazolásokról is kérdezték.

"Csak arra koncentrálok, hogy jól felkészüljünk az első meccsre, és nem az átigazolási időszakra, és hogy igazoljunk még egy embert. Jelenleg néhány játékosunknak talán távoznia kell majd, mert sokan vagyunk, de jelenleg csak a munkán jár az eszem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

6 éve
Törölt felhasználó
Nem elég, hogy hétfő van, de még egy ilyen fos hír áradatra is kell ébrednie az embernek.. Chambers kölcsönbe, Vida in. Na persze :D
6 éve
Nem értem miért kell kölcsönadni Chambers-t. A felkészülési meccseken is sokkal meggyőzőbb volt mint Bellerin és középen is inkább nézném őt mint Mustafi-t. Ha már valakit kölcsön akarunk adni, akkor miért nem Holding-ot? Chambers szerintem sokkal tehetségesebb de ő se fog nálunk befutni ha minden szezonban kölcsönadogatjuk. Vida-t meg nagyon remélem hogy nem vesszük meg, van itt már elég nyugdíjas védő (Monreal, Koscielny, Sokratis). Pérez eladásáról meg inkább nem is mondok semmit. 4 millió font...nevetséges összeg.
6 éve
Törölt felhasználó
No nem mintha számítana, mert lassan nincs is több, de Chambers nélkül csak 23 játékos nevezhető, Welbeck nélkül 22, ha még Ramsey is akkor 21.
6 éve
Ezekhez az átigazolási pletykákhoz nem sok jót lehet hozzáfűzni. Honnan jött az Emerynek, hogy Chamberst kölcsönadja? Nálam még talán a kezdőbe is beférne az angol, ehhez képest őt küldjük el, Holding és Mustafi meg majd itt bohóckodnak? Na nee! Vidát nem kell idehozni, azért mert a VB-n hozta a csupaszív, hajtós délszláv stílust. Attól még csak hallásból ismeri a nagy csapat fogalmát, pedig már mindjárt 30 éves. Így is van egy kis középszer szaga a védelmünknek, ne csináljunk már belőle teljesen azt. Boateng egy megkopott, lassú védő, nem véletlenül nem ragaszkodik hozzá a Bayern se. Szóval belőle sem kérnék. Rodriguezért pedig feleslegesnek érzek kiadni 30 milliót, Monreal és Niles megoldja azt a 2 hónapot, úgyis lesz válogatott szünet is.
6 éve
Valóban hamar visszatértek a Citysek. Ez van, ellenük tényleg nincs sok esélyünk, de azért bizakodni tán lehet. A Chelsea ellen viszont nem hinném, hogy kevesebb esélyünk lenne, még ha idegenben is lesz az a meccs.

Szólj hozzá