Az Arsenal örmény középpályása, Henrikh Mkhitaryan a csapat szingapúri tornáján elárulta, jobban érzi magát az észak-londoni együttesnél, mint korábban az előző csapatánál, a Manchester Unitednél, és úgy gondolja, a soron következő idényben még többet kihozhat magából, mint az előző fél szezon során.

Mkhitaryan januárban érkezett az Arsenalhoz, miután kegyvesztetté vált José Mourinho Manchester Unitedjében, és miután az Arsenalnak nem sikerült maradásra bírnia Alexis Sanchezt. Végül a két csapat elcserélte egymás közt a két támadó stílusú játékos játékjogát, így Mkhitaryan januártól már Arséne Wenger csapatában játszott.

Az örmény középpályás már akkor elárulta, hogy reményei szerint az Arsenal támadóstílusa jobban feküdni fog a saját játékstílusához, mint a Manchester United taktikásabb felfogásához, és úgy gondolja, ez Unai Emery irányítása alatt is így lesz.

"Az életben mindig készen kell állni mindenre. Persze, kemény időszak volt ez számomra, de megpróbáltam már akkor megküzdeni ezzel. Nem tudom ,valami nem volt rendben, valahogy én sem úgy akartam azt, ami volt, de ilyen az élet, mindig hozhat ilyen dolgokat." - mondta Mkhitaryan.

 

"Az Arsenal mindig is támadóbb focit játszott. José irányítása alatt máshogy játszottunk. Nem akarok kritizálni senkit, a játékstílus volt más. Csak annyit tudok mondani, hogy jobban élvezem itt a dolgokat, mint Manchesterben. A stílus is más, a klub is más, semmit sem lehet összehasonlítani."

Mkhitaryan az azóta bekövetkezett edzőváltásról is beszélt.

"Arról fogalmam sem volt, hogy most edzőváltásunk lesz. A fociban mindig minden gyorsan történik, nem tudjuk, mi lesz holnap. A klub tudta, miért éppen Unai Emery-re bízzák az irányítást. Tudják, hogy ő is támadófocit fog játszatni, ezért igazolták őt le."

 

"Az én helyzetemet az edzőváltás nem befolyásolja, sőt, szerintem minden könnyebb lesz. Most a csapattal kezdem meg a felkészülést, így jól megértem, mit vár el tőlem az edző, és hogy mit vár egyáltalán a csapattól. Úgy gondolom, remek szezon előtt állunk."

Az örmény játékos végül az új igazolásokról és Aaron Ramsey helyzetéről is beszélt.

"Rendszeresen szoktam beszélni a korábbi csapattársaimmal. Amikor az Arsenalhoz igazoltam, és meghallottam, hogy Aubameyang és később Sokratis is hozzánk igazolhat, egyből felvettem velük a kapcsolatot, és mondtam nekik, hogy jöjjenek, mert beillenek a csapatba. De persze a nap végén nem én döntöttem és nem én fizettem ki értük a csekket!"

 

"Ami Aaront illeti: már tíz éve játszik a klubnál, egyfajta klubikon lett belőle. Nagyon remélem, hogy aláírja az új szerződését, mert része az Arsenal történetének, és remélem, hogy legendvá válik itt."

 

"Óriási munkabírású játékos, profi módon játszik és viselkedik a pályán és azon túl is. Nagyon könnyű vele játszani, mindenben igyekszik kivenni a részét: gólokat rúg, gólpasszokat ad, szerel és labdát szerez. Nagyon boldog leszek, amint hosszabbít."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

6 éve
Legyen igaza !!!

Szólj hozzá