Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint eldőlt, hogy Ivan Gazidis a Milan új vezérigazgatójaként folytatja a tevékenységét, az amerikai szakember az olasz gárda gazdasági tevékenységéért felel majd.

A Milan ezen a nyáron új tulajdonost kapott, miután az előző befektető, a kínai Li Yonghong óriási tartozást halmozott fel, amelynek köszönhetően a klub nem tudta teljesíteni az UEFA által előírt pénzügyi feltételeket, és eredetileg ki is zárták volna őket az Európa Ligából.

A kínai tulajdonos helyét azonban egy amerikai befektető vette át, a Paul Singer által alapított Elliott Management Corporation, amely kitisztázta a Milan adósságát, így a klubot végül engedi rajthoz állni az UEFA az EL-ben.

A sajtóhírek szerint Gazidis nagyon jó kapcsolatot ápol Singerrel, és lényegében elfogadta az amerikai honfitársa ajánlatát. A múlt hétvégén megalakult a Milan új vezetőségi testülete, amelyben szétválasztották a vezérigazgatói szerepkört, Gazidis a gazdasági területért lenne felelős.

Gazidis 2008 novemberében csatlakozott az Arsenalhoz vezérigazgatóként, Keith Edelman-t váltva ezen a poszton, és lényegében a klub volt elnökének, David Dein feladatkörét vette át.

A hírek szerint Gazidisnek óriási szerepe vol abban, hogy Arséne Wenger irányítása decentralizálódjon az Arsenalnál, és például Gazidis hozta a londoniakhoz jóbarátját, Raul Sanllehi-t, aki idén februártól kvázi sportigazgatóként dolgozik az angoloknál.

Az Arsenal hivatalosan nem kommentálta még az olasz sajtóértesüléseket, és az angol sajtóban sem jelent meg semmi konkrétum Gazidis távozásával kapcsolatban. Ezzel együtt valamennyi mértékadó olasz lap tartja ahhoz magát, hogy Gazidis szeptember 1-től a Milan csapatához szerződik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

6 éve
Most látom, hogy voltak büntetők is. Én meg kinyomtam a lefújás után. :lol: Bár, ahogy elnézem nem is baj. Várom már a tétmeccseket, mert ezen még nagyon látszik, hogy csak bemelegítő meccsek. Ez a Smith-Rowe elég jól kente, érdekes, mert idáig nem nagyon hallottam róla. Amúgy az nagyon szembetűnő volt, hogy a kapusok aktívan részt vesznek a támadásépítésben, és Cech sem vagdalta ész nélkül előre a labdát, hanem okosan próbálta megjátszani. A végén meg ha jól láttam, talán Emery próbálgatta az 5 védős felállást is? Az a területátadás tuti szándékos volt. A játékosok formájáról meg szerintem még kár beszélni. Éles tétmeccseken biztos koncentráltabbak, élesebbek lettek volna.
6 éve
Törölt felhasználó
Penge24, leírtam erre elment a net. :D Most kapcsolódtam vissza.
6 éve
Törölt felhasználó
Ez szépen kilőtte. Remélem ő nem fog elkallódni, ahogy Adelaide.
6 éve
Törölt felhasználó
Ahha!!
6 éve
ez még csak első igazi edzőmeccs első félideje messze még a teljes forma

Szólj hozzá