web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Hivatalos: Özil visszavonult a válogatottságtól

  • Hivatalos: Özil visszavonult a válogatottságtól

    Nem kíván többet a Nationalelf mezében játszani a német játékosMesut Özil vasárnap a hivatalos Twitter-csatornáján hivatalosan is bejelentette visszavonulását a német válogatottságtól.

A török származású középpályás többször a szakértők és újságírók célkeresztjébe került a németek balul sikerült oroszországi világbajnokságát követően, ahol a Nationalelf meglepetésre címvédőként már a csoportkörből sem tudott továbbjutni.

Özilt a kritikusai nem csak a pályán nyújtott teljesítményéért is kritizálták, hanem azért is, mert közvetlenül a világbajnokság előtt találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel a törökországi választásokat megelőzően , ami több németnél is elégedetlenséget váltott ki.

Özil vasárnap a Twitterén több témában is megnyilvánult, rávilágított az Erdogannal való találkozására is - az irányító, mint fogalmazott, ma is találkozna az azóta újjáválasztott török elnökkel. Özil közleményében viszont leginkább a német futball szövetség elnökének, Reinhardt Grindelnek ment neki.

"Mostantól kezdve nem leszek bűnbak [Grindel] inkompetenciájáért és azért, hogy képtelen a munkáját teljes mértékben elvégezni. Tudtam, hogy a Ergodan elnökkel való találkozásom után ő el akart volna küldeni a válogatottól, de Joachim Löw és Oliver Bierhoff sportigazgató mindvégig kiállt mellettem." - írta Özil.

 

"Grindel és az ő pártfogói szemében én csak akkor vagyok német, ha nyer a válogatott, amikor veszít, akkor már török bevándorló vagyok. Annak ellenére, hogy Németországnak fizetek adót, több német iskola számára is jótékonykodok, és nen mellesleg Németország színeiben világbajnoki címet is szereztem."

 

"Mindezek tükrében, és hogy mennyi fenyegtő és becsmérelő hívást és levelet kaptam a világbajnokság óta, nehéz szívvel és hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, lemondom a jövőbeli válogatottbeli szereplésemet. Nemkívánatosnak érzem magam, és úgy gondolom, az emberek elfelejtették, mit értem el a német válogatott színeiben a 2009-es bemutatkozásom óta."

 

"Eddig büszkén viseltem a Nationalelf mezét, és mindent megtettem a pályán a csapattársaimért, a stábért és a német szurkolókért. Ez most megváltozott. Ahogy a vezető szövetségbeli tisztviselők bántak velem, ahogy az esetemet, a török származásomat bevitték a politikába, elegem lett. A rasszizmust soha nem lehet elfogadni." - írta többek között a német irányító.

Özil összesen 92 alkalommal viselte a német válogatott mezét. Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(23)

Ceulemans

Özil nemcsak török hanem muzulmán és nem érdekli mit gondolnak róla. Főleg nem a keresztény európaiak. Erdogan meg népírtó lenne? Melyik politikus nem az? Merkel rászabadította európára a sáskákat akik már most mennyi halálesetért felelősek és még mennyiért lesznek. A mi politikusaink pedig nyomorba taszítanak egy országot. Mindig hangoztatják, hogy a politika ne keveredjen a fociba. Most Özil keverte bele. Én elzavarnám tőlünk is.

Jul 26. 21:05

Fabregas0490

Szezon munkába járok ki ezért írtam ezt amit írtam
Az biztos és én sem vitatom hogy Özil elég gyenge volt az utobbi időben.. de meg is látszódott a csapaton is hogy valami nincs rendben ez kezdődött az 5. illetve most a 6. hellyel
Ezért is kellett a változás és remélem hogy Emery és az új vezetés újra fellendíti a csapatot
A lehetőség adott illetve a várva várt 10-es mez is szóval már csak neki kell bizonyítani ! Emery nem fogja hagyni ha nem megy neki simán lecserélni nem mint Wenger !
Remélem megmutatja hogy mit vesztett Németország illetve hogy végre a kritikusokat elhallgattassa és nekünk szurkolóknak is eleget tegyen wink

Jul 24. 22:33

sandre

Ebben a témában mindenkinek igaza van. Özil sem a klubcsapatban sem a válogatottban nem játszik azon a hihetetlenül magas színvonalon, amin tudna. A német válogatott is szar volt. Nem csak Özil, de a felsoroltak.

Viszont valaki írta, hogy a nyugati sajtó bla bla. Kérem, Erdogan török elnök egy népírtó diktatúrát vezet. A török földön élő kurd felkelőket tankokkal és rakétával lövi. Nem katonai támaszpontokat lő, hanem településeket. Arra hivatkozva, hogy meg akarták puccsolni a hatalmát, tízezrek kerültek börtönbe tárgylás nélkül.

Én Özil helyében nem találkoznék és nem fényképezkednék egy népírtó diktartúrát vezető elnökkel, mert az nem a hazaszeretetről szól. Ezt tessék mindenkinek megértenie.

Jul 24. 10:51

Almunia57

Valami magyar csatorna adja holnap a meccsünket? A .com szerintem most nem fogja.

Jul 24. 10:26

77pedro

fabregas0490.
Az hogy valaki kijár dolgozni,vagy hogy kint él és úgy dolgozik az teljesen más.
A németországi és az osztrák helyzet pedig teljesen más.A külföldiek megítélésében.
Egyébként a kritika teljesen jogos.Csak a stílussal van baj,és azzal hogy ezt egy személyre jegyezték ki.
Amikor Frankfurtban leszállt a gép ki kellett volna állni és elnézést kellett volna kérni mindenkinek.Felvállalni hogy mindenki hibázott kezdve, Lőwel.Nem volt jó a kiválasztás és ezért az összeállítás sem.
De azért nézzük meg őszintén.Özil már egy éve nem játszik csúcsformában.Az az ember totál pszichés.Itt valami nincs rendben.
Várom hogy Emery újra a csúcsra juttassa.Akkor majd visszasírják....

Jul 24. 06:23

Fabregas0490

Mert a migránsokat felsz**kodó merkinénivel jobb lett volna egy fotó ? akkor meg az lenne hogy támogatja a migrók bevándorlását...vagy cigivel a kezében vagy piával vagy bármivel amibe csak bele lehet kötni !
A németek felháborodásában nem mindenben értek egyet attól függetlenűl hogy nincsen jóban a két ország !

De ha már ő a bűnbak akkor Werner vagy Müller mit keresett ott a válogatottban Khedirával együtt ? vagy mit tettek ? de akár Neuer hogy védhetett fél év kihagyás után ? Egy játékos emelkedett ki a válogatottban az is Kimmich ! a többi teljesítmény gyenge volt nagyon de voltak Özilnél rosszabbak is ! Ennyit erről a dologról...elérték a céljukat ezzel nekünk pedig ez jó legalább Özil 100%-ban a csapatra koncentrálhat wink
elnézést a nem ide illő szavakért többet ehhez

Jul 23. 22:11

sosimaster

A gülüszemű fasztarisznyának nem kellett volna azzal a gané Erdogannal pózolnia.

Jul 23. 21:54

további hozzászólások megjelenitése

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Holding keresztszalag-szakadást szenvedett

 Holding keresztszalag-szakadást szenvedett Az angol játékos a maradék szezont kihagyja

Sokratis: Csak egy csapat volt a pályán

 Sokratis: Csak egy csapat volt a pályán A görög szerint idei legjobb formájában játszott az Arsenal

Sajtó: Özilnek harcolnia kell az arsenalos jövőért

 Sajtó: Özilnek harcolnia kell az arsenalos jövőért Unai Emery nem tesz kivételt a német játékossal

Emery megerősítette Welbeck bokatörését

 Emery megerősítette Welbeck bokatörését Lehet, utolsó meccsét játszotta az Arsenalban az angol támadó

Ismét terítéken volt az európai szuperliga megalapítása

 Ismét terítéken volt az európai szuperliga megalapítása Az Arsenal ez egyik alapító tag lett volna

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!