Az Arsenal szerdán délelőtt hivatalosan is bejelentette Matteo Guendouzi leigazolását a francia másodosztláyban szereplő Lorient együttesétől.

Mint a múlt hét végén megírtuk, több megbízható francia és angol lap is arról számolt be, hogy a 19 éves középpályás lehet az Arsenal új érkezője. Bár az angol csapat most sem hozta nyilvánosságra a játékos  kivásárlási árát, a sajtóértesülések szerint az Ágyúsok 7 millió fontot plusz teljesítményarányos bónuszt fizettek Guendouzi-ért.

Guendouzi a Paris Saint-Germain akadémiáján kezdte a karrierjét, majd 2014 nyarán igazolt át a Lorient-hoz. Itt 2016 októberében, mindössze 17 évesen mutatkozhatott be a francia első osztályban, a csapatnál 30-szor lépett pályára. A francia válogatottat az U18, U19, U20-as korosztályos válogatottakban képviselte.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Matteo hozzánk igazolt. Egy nagyon tehetséges játékosról van szó, akiért számos klub érdeklődött. Matteo nagy potenciállal bíró játékos, akinek rengeteg tapasztalata is van már felnőtt keretben, amit a Lorientnál gyűjtött. Tanunli és fejlődni akar, és fontos szerepe lesz a mi első számú csapatunknak is." - mondta az Arsenal vezetőedzője, Unai Emery.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Arsenal játékosa lehetek. Az Arsenal mindig is közel állt a szívemhez, már gyerekkorom óta ehhez a csapathoz akartam igazolni. Remélem, hogy nagy dolgokat vihetek majd véghez itt. Az a célom, hogy meghatározó játékosa legyek az Arsenalnak, része akarok lenni a klub történetének, címeket akarok nyerni itt." - mondt a védekező középpályásként bevethető Guendouzi.

A játékos a 29-es mezszámot kapta a csapatnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

6 éve
Nyelvszakosként mondom, hogy nagyon is tiszeletreméltó, hogy Emery már az első adandó alkalommal angolul nyilvánult meg, és rengeteg fejlődött a legelső sajtótájékoztatója óta. Intenzíven tanulja az angolt. Pochettino három évig egy kukkot se szólalt meg angolul.. szerintem ez gáz, nem, hogy ha valaki hibásan áll ki egy sajtótájékoztatót tartani egy olyan nyelven, amit alig ismer.
6 éve
Emerynek nem igazán van szégyenérzete, ezzel a botrányos angollal sajtótájékoztatón és a játékosok előtt előállni XD Én nem bírnám ki röhögés nélkül, ha nekem gügyögne vmit angolul. Egy kisiskolás jobban beszél angolul, mint Emery... Nincs vele semmi bajom, jó edzőnek tartom, de amíg nem tud angolul, mindenképp kellene neki egy tolmács, mert közröhej tárgya lesz világszerte...
6 éve
Na a barca is francia tehetseget igazolt az se hude ismeros ennyit errol csak.ahhoz hozza irtak hogy 230 millo lesz a kivasarlasi ara mekkkora vicc xdd
6 éve
Törölt felhasználó
Seri a fulham jatekosa lett.....
6 éve
Most látom, sikerült az első felkészülési meccsünket hajszálra pontosan egy időbe tenni a VB-bronzmeccsel. Fantasztikus!

Szólj hozzá