Az Arsenal kedden délután hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták az uruguayi Lucas Torreirát a Sampdoria együttesétől.

A 22 éves védekező középpályás a nyári világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettje volt, az uruguay-i kiesést követően pedig Oroszországból egyből London felé vette az irányt, hogy aláírja a már korábban megtárgyalt szerződését az Arsenallal és átessen az orvosi vizsgálatokon.

Az átigazolás részleteit most sem hozta nyilvánosságra az Arsenal, de megbízható értesülések szerint a londoni klub 30 millió eurót fog fizetni a Sampdoriának három éven keresztül.

"Lucas Torreira személyében egy remek fiatal játékost igazoltunk, óriási tehetséggel. Élvezettel néztem az elmúlt két évben a Sampdoria meccseit, azt pedig mindannyian láthattuk, hogy mit csinált a világbajnokságon. Fiatal játékosról van szó, de már jócskán rendelkezik tapasztalattal, de tovább is akar tanulni. Már nagyon várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk a felkészülési időszakra." - mondta Unai Emery, az Arsenal vezetőedzője.

"Nagyszerűen érzem magam, hogy az Arsenalhoz igazolhattam. A lehető legtöbbet ki akarom hozni ebből a lehetőségből, amit az élet most nekem adott. Alig várom már, hogy kezdetét vegye ez a kaland." - mondta Torreira.

Az uruguayi játékos az Arsenal negyedik érkezője ezen a nyáron Bernd Leno, Stephan Lichtsteiner és Sokratis Papasthatopoulos után, és minden valószínűség szerint az utolsó, ami az azonnali erősítéseket illeti.

A játékos a 11-es mezszámot kapta, és egy nyári szabadságot követően augusztus elején utazik az Arsenalhoz, hogy elkezdje a felkészülést az új szezonra,

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

6 éve
Törölt felhasználó
Matuidi jó volt, a jó védekezése miatt rakta be, de persze az a jó, amit te mondasz, még is döntőbe vezette őket az edző.
6 éve
Persze, fut Matuidi mint a mérgezett egér, de bassza meg 3 méterre pattan el tőle egy labda, és ő a szélső egy Dembelé vagy egy Lemar kárára. Erre írtam azt, hogy bár az eredmények meg Deschampsot igazolják, attól még lehet egy "belevalóbb" csapattal is eljutottak volna idáig.
6 éve
Én simán kinézem a Cityből meg a Chelsea-ből hogy visszarendelik a belga játékosaikat a szezonkezdetre és játszatni is fogják őket.
6 éve
Törölt felhasználó
Jackoxi, te nem tudom mit néztél. Matuidi igen is nagyon jó volt, Giroudval kapcsolatba pedig egyetértek a többiekkel, a kapura totál impotens.
6 éve
Hát, csak azt akartam mondani, hogy igazából Giroud-ból egy védekező középpályást csinált Deschamps, és ott jobb is volt, mint elől. A társak nem is nagyon szerettek neki passzolni, már csak kényszerből, Griezmann néha nézett is rá csúnyán. Érdekes, és persze Laca csatárnak jobb, mint Giroud, csak az az érzésem, hogy igazából Deschamps-nak nem igazi befejező csatár kell, hanem egy ilyen labda megtartós, fejelős, brusztolós. Amúgy meg szerintem pont ezzel végezték ki a belgák taktikáját, nem volt tere De Bruyne-nak, Lukaku meg a nagy csapatok ellen hasztalan, Hazardot meg egymagát hárman simán levédekezték. Én azért az angoloknak drukkolnék egy francia-angolon... Ja és egy gólja lett volna már szegény Zsirúnak, csak Mbappé berúgta Peru ellen a gólvonalról.

Szólj hozzá