Lezárulhat az Arsenal idei nyári bevásárlása, miután a világbajnokságról kiesett uruguay-i Lucas Torreira a jövő héten Londonba utazik az orvosi vizsgálatokra, és egy fiatal francia játékos, Matteo Guendouzi is az Ágyúsok játékosa lehet a jövő hét végéig.

Az Arsenal ügyeiben mindig megbízhatóan tudósító David Ornstein pénteken azt írta, hogy Torreira leigazolásával már nem lesz jelentős érkező Emery keretébe, ám a BBC Sports újságírója annyit még megjegyzett, hogy egy "fiatal, nagy potenciállal rendelkező játékost" még leigazolhat az Arsenal.

Akkor Ornstein még nem írt nevet, ám megbízható francia újságok, mint a Radio Monte-Carlo (RMC Sports) vagy az Ouest France szerint ez a játékos a Lorient francia tehetsége, a 19 éves Matteo Guendouzi lesz. Mindkét lap tudni véli, hogy az Arsenal már megegyezett Guendouzi klubjával, az angolok 8 millió eurót és némi bónuszt fizetnek majd a box-to-box középpályásért.

Guendouzi a PSG akadémiáján kezdte a karrierjét, majd 2016-ban igazolt a Lorienthoz. A marokkói felmenőkkel is bíró játékos anno már a Ligue 1-ben is bemutatkozhatott a Lorient felnőtt csapatában, de igazán akkor lett a francia klub kulcsjátékosa, amikor a klub kiesett a másodosztályba.

Guendouzi mindenképpen átmenne az Arsenal szűrőjén, korábban a klub hasonló kaliberű játékost keresett, és sokáig úgy volt, hogy a csapat PSG szintén box-to-box középpályásának, Yacine Adli-nak ajánl hosszú távú szerződést, ám Adli végül az ügynökére döntött, és maradt a francia fővárosban, ahol néhány napja aláírta élete első profi szerződését.

Guendouzi tehát Adli alternatívájaként érkezhet az Arsenalhoz, korábban a Manchester City és a Tottenham is érdeklődött a játékosért.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

6 éve
Sokaknak igaza lehet, Wenger egy ideje már nem tudta helyére rakni a játékosokat, főleg a védelmet, tehát lehet sokakban több lehet, mint amit eddig mutattak; lásd Chambers, Holding, Mustafi, Kolasinac, de még akár Bellerínben is (na meg Debuchy). Adjunk esélyt azoknak, akik maradhattak.
6 éve
Minden bizonnyal marad Mustafi, és ott van még Holding és Mavropanos is - lehet egyikőjük se megy ki kölcsönbe. Végül is még logikus is lenne, azért legalább fél évet hagyni kéne az edzőnek, hogy mindenki bizonyíthasson.
6 éve
Törölt felhasználó
Athlon, nincs jajveszékelés, egyszerűen nem tudni, hogy Chambersen és Sokratison kívül kikkel tervez Emery. 4 alternatíva azért kéne hogy legyen 2 posztra.
6 éve
Törölt felhasználó
Wilshere a WHU-é. 3 éves szerződést írt alá
6 éve
elméletileg Emery ajánlotta Mislantat-nak ezt a francia tehetséget akit a city és a spurs is akart :lol:

Szólj hozzá