Bernd Leno keddi leigazolását követően minden jel arra utal, hogy az Arsenal az elkövetkezendő hetekben is dolgozni fog az erősítéseken, és a német kapust több mezőnyjátékos is követheti.

Megbízható olasz és angol források szerint Leno után Lucas Torreira, a Sampdoria uruguay-i középpályáa érkezhet. Mint arról korábban beszámoltunk, az Arsenal és az olasz csapat már mindenben megegyezett a játékos vételáráról: Emery-ék összesen 30 millió eurót fizetnek a Sampdoriának a transzferért, három éven át 10 millió eurós törlesztéssel.

A játékos azonban várhatóan csak a világbajnokság után érkezik Londonba átesni a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírni a szerződését. Mindezekkel együtt az Arsenal Torreirát követően is dolgozik az erősítéseken.

Itt van például Ever Banega esete: egyes olasz hírek szerint Emery komolyan gondolkozik azon, hogy megvegye az argentin játékost, akivel korábban a Sevillánál már dolgozott együtt. Spanyol lapok úgy vélik, a Sevilla szeretne egy nagyobb keretfrissítést végrehajtani a nyár folyamán, ezért pedig többen is távozhatnak a klubtól - köztük Banega is, akinek 20 millió eurós kivásárlási záradéke van a szerződésében, de állítólag már 12 millióért is mozdítható lenne. 

Kérdés azonban, hogy a játékos akarna-e jönni. A hírek szerint Banega biztosítékot akar Emery-től a rendszeres játéklehetőség ügyében, mivel korábban pórul járt, amikor az olasz Interhez igazolt, ám ott nem sűrűn kapott alkalmat a bizonyításra.

Caglar Söyüncü továbbra is napirendi pont az Arsenalnál. A 21 éves török védő Sven Mislintat egyik nagy felfedezettje, és már régóta hallani olyan híreket, miszerint Söyüncü akár a londoni csapatnál folytatná a karrierjét.

"Megerősíthetem a hírt, az Arsenal valóban azon csapatok közt van, amelyek tettek ajánlatot nekem, és én el is fogadnám ezt az ajánlatot. Ha Isten is megsegít, oda fogok igazolni. Ugyanakkor még mindig van három évem a jelenlegi szerződésemből, szóval a végső szót a Freiburgnak kell kimondania." - mondta Söyüncü. 

Az ügyet viszont bonyolítja, hogy a Freiburg nem kevés, mintegy 30 millió eurót kér Söyüncüért, ami az Arsenal korlátozott átigazolási költségvetése miatt elég nehéz lenne ebben a formában kigazdálkodni, így nem kizárt, hogy először el kell adni egyes játékosokat a felnőtt keretből, mielőtt Emery ajánlatot tenne a Freiburgnak.

Mindeközben egyes orosz források tudni vélik, hogy az Arsenal megfigyelőinek beszámolója alapján Unai Emery rábólintott Alekszandr Golovin leigazolására. A Sport Ekszpressz beszámolója szerint már Arséne Wenger is vitte volna Golovint a tavalyi Konföderációs Kupa után, ám most realizálódhat az ügylet. A fiatal orosz játékosért korábban a Juventus és a Monaco is érdeklődött, és állítólag már 25 millió euróért eladhatja őt a CSZKA Moszkva.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

6 éve
Én meg azt látom, hogy van egy fiatal, új edzőnk aki sok játékosból többet fog kihozni az eddig látottaknál. Ez mellett pontosan érzik a klubvezetők, hogy hova kell játékos és meg is tesznek minden lépést a leigazolásuk felé, nincs 40M+1 és végre nem előlünk halasznák el játékosokat tétovázás miatt, hanem épp ellenkezőleg...Ja, és még az tetszik, hogy legalább 4 embernek van beleszólása a dolgokba, nincs önkényuralom...

Nekem az új éra első hónapjában ennyi pont elég, de lehet, hogy csak én vagyok ilyen kisigényű.
6 éve
Sokratis aláírt, egyedül arra várunk, hogy júl 1-e legyen, mert a Dortmund az új üzleti évben akarja bejelenteni a transzfert.
6 éve
Sokratis akkor aláírt, mert a transfermarkt szerint még nem, Torreira aláírt, mert a tudomásom szerint még csak gondolatban sincs itt, hanem a VB-n, ami az én problémám, h ezek szerint van egy kapusunk és egy kiöregedett védőnk, meg a volt keret, ez nekem nem előrelépés.
6 éve
Pinokkio: Sanchez menni akart...helyére jött egy Mkhitaryan aki szerintem sokkal jobban beleillik a sítlusunkba .Elnézve Sanchez utóbbi 1 évben nyújtott teljesítményét nálunk még jobb játékos is az örmény.Világ legnagyobb vicce lett volna ha kifizetjük a csapatbomlasztó szar játékáért Sanchez-nek a heti 350-t...:D Özil se érdemel 300-t,de nem lett volna pénzünk normálisan pótolni a németet.Giroud nem megy el, akkor nem jön Aubameyang,ezt is érdemes lenne mérlegelni...kb azon múlt a Batshuayi-Giroud-Auba hármas átigazolása,hogy Oli elfogadja-e a Chelsea ajánlatát.Cazorla már 34 éves és az a láb sose lesz a régi... Wilshere meg 120 ezres fizuval teljesen felesleges volt, főleg hogy nem is lenne kezdő és már évek óta megrekedt egy szinten...Örülnék ha inkább Maitland-Niles kapná meg a játákperceit.Gabriel-t megtarthattuk volna ez igaz!A jelenlegi igazolások szerintem kurva jók ahhoz képest,hogy szarból kell várat építenünk.Kell még előre egy szélső és Söyüncü hátra.Amennyiben ezek még megtörténnek akkor az utóbbi évek egyik legjobb nyara lesz ez ami az igazolásokat illeti.Végre nem csak vaktába igazgatunk,hanem próbáljuk betömni a lyukakat.Egyenlőre nagyon jól dolgozik a Sanllehi(nem tudom hogyan kell írni)-Mislintat-Emery hármas.

6 éve
Törölt felhasználó
Pinokkio!
Kifejtenéd akkor, hogy te az anyagi lehetőségeket figyelembe véve mégis hogy igazolnál?
Igen lehet mondani, hogy lenne pénz a csapatnál és adjon többet az a jenki, de nem ad.
Ebből kell gazdálkodni. És jelen pillanatban azt lehet mondani, hogy meglepő, de nagyon okosan és jól gazdálkodnak a pénzzel ami rendelkezésre áll.
Sokratis nagyon jó védő, Leno pedig bár nem világelit, de mindenképpen egy nagyon jó kapus.
Lichtsteiner pedig szimplán csak egy alternatívának jött, ha Bellerín megsérül vagy pihentetni kell. Erre a szerepkörre pedig több mint tökéletes, főleg ingyen. Jövőre majd remélhetőleg bl indulásért kapott pénzből, illetve nagyobb költségvetésből már lehet gondolkozni helyette másban.
Torreirat illetve Söyüncüt annyira nem ismerem, de picit utánanézve nagyon ígéretesek és még fiatalok, ugyanakkor rengeteg tapasztalattal rendelkeznek.
Ha a kapott gólokkal jössz akkor nézz utána inkább az egyéni statoknak, mert az sokkal jobban fedi a valóságot, mint az hogy a csapata kapott 50 akárhány gólt.
Ugyanez vonatkozik Torreirara is.
Nagyon nagy fogás lehet mindkettő.
Nyilván jobb lenne, ha Kroosokat Modricokat meg hasonló kaliberelet igazolnánk, de erre egyrészt nincs keret, másrészt nem is jönnének jelen állás szerint hasonló kaliberek az Arsenalba.

Szólj hozzá