Az Arsenal kedden este hivatalosan bejelentette Bernd Leno érkezését - a 26 éves kapus a Leverkusentől érkezik a londoni együtteshez.

Bár a hivatalos kommünikében nem esett szó az átigazolás részleteiről, megbízható sajtóbecslések szerint a német játékos ötéves szerződést kötött az Arsenallal, érte pedig 22 millió eurót (mintegy 19 millió fontot) fizet az angol klub.

Az egyik nagy ígéretnek tartott Leno hét évet töltött el a Leverkusen csapatánál, összesen pedig 230 pályáralépése volt a német klubban. Mindössze 19 éves és 193 napos volt, amikor debütálhatott egy Chelsea elleni Bajnokok Ligája meccsen, ezzel ő vált a Leverkusen legfiatalabb játékosává a sorozatban.

Leno 2015 óta a német felnőtt válogatott tagja, azóta összesen 6 alkalommal kapott meghívót Joachim Löw szövetségi kapitánytól. Tavaly tagja volt a német keretnek, amelyik megnyerte a Konföderációs Kupát, ám az idei világbajnokságból végül kimaradt Löw szűkített keretéből.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Bernd Leno a csapatunkhoz igazolt. Nagyszerű és tapasztalt kapusról van szó. Hosszú ideje az egyik kulcsembere volt a Leverkusennek, és mindig jó formát mutatott. Örülünk, hogy Bernd bennünket választott, és alig várjuk, hogy megkezdjük a közös munkát az előszezonban." - mondta a csapat vezetőedzője, Unai Emery.

Leno érkezése várhatóan Cech vagy Ospina távozását vetíti elő - a cseh hálóőrt a Napoli vinné kölcsönben, míg a kolumbiai kapust a Fenerbahce csábítja - már nem az első alkalommal.

Leno mezszámát később jelenti be a csapat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

6 éve
már csak Ramsey maradt a kedvenc játékosaim közűl..... :down: azért még követni fogom Jack útját a továbbiakban is
6 éve
Hát ez mellbevágott... Mondhat bárki bármit, ő a mi Wilsherünk volt. :down: :down: :down: :down: :down:
6 éve
Törölt felhasználó
Wilshere is tavozik, instan mar elkoszont a szurkoloktol, junius vegen lejar a szerzodese es tavozik.
6 éve
Örülök, hogy sikerült megszerezni Lenot. Ráadásul korrekt áron. Abban biztos vagyok, hogy a csapat jelenlegi helyzetében erősítés lesz a német, az a kérdés, hogy végül megragad majd egy jó kapus szintjén, vagy igazi klasszissá növi ki magát. Bőven fiatalnak számít még, hiszen kapusról lévén szó, szóval ki tudja. Oblak féle portásokra nem volt esély, szóval kihoztuk a maxot az anyagi helyzetünkből. Az lesz még a kérdés, hogy melyik kapus távozik. Én Cecht küldeném el, de szerintem Ospina fog menni, meg is érdemli egyébként a kolumbiai, hogy kezdőként védhessen egy valamivel kisebb klubnál.
6 éve
Nagyon jó vétel, így tovább! Még legalább Sölyüncü jöjjön, Mustafi, Wilshere menjen.

Szólj hozzá