Német és angol sajtóértesülések szerint Bernd Leno lesz az Arsenal következő igazolása Stephan Lichststeiner és Sokratis Papasthatopoulos után - a 26 éves német hálóőr érkezését akár már kedden bejelentheti az angol csapat.

Hétfő késő délután először a német SportBild írta meg exkluzív cikkében, hogy lényegében már csak az orvosi vizsgálat és a szerződések aláírása - valamint a hivatalos bejelentés van hátra Leno transzferéből, ami már kedden véglegesülhet - később pedig ezt az értesülést a mértékadó kicker.de, és több angol újságíró is megerősítette, köztük a megbízható David Ornstein is.

A Daily Mail úgy értesült, ha nem lesz egy utolsó pillanatban bekövetkező csavar a történetben, Leno már kedden arsenalos lehet. A játékosnak ugyan volt egy 25 millió eurós kivásárlási záradéka a szerződésében, ám ez május végén lejárt - a Bayer Leverkusen azonban hasonló összegért így is elengedi Lenót, aki hét éve igazolt a gyógyszergyáriakhoz.

Leno érkezése kérdőjeleket vet fel mind Petr Cech, mind David Ospina jövőjét illetően, közülük az egyikőjüknek minden bizonnyal távozni kell az elkövetkezendő hetek során. Ospinát leginkább a török Fenerbahce csábítja, míg mostanság Cech-ért a Carlo Ancelottival felálló Napoli érdeklődik, először kölcsönben. A források szerint Unai Emery még nem döntött afelől, hogy melyik hálóőrnek int búcsút a mostani keretből.

Az angol források egyben azt is hozzátették, hogy Leno mellett egy másik igazolás is érkezhet az Arsenalhoz, méghozzá Lucas Torreira, a Sampdoria 22 éves középpályása. Az Ágyúsok hajlandóak öt millióval többet fizetni az olasz klubnak az uruguayi játékosért, mint a középpályás 25 millió eurós kivásárlási értéke, ám cserébe nem kell egyösszegben kifizetniük a vételárat. Torreira átigazolása így meglehetősen közel van, ám nem tudni, hogy a játékos még a világbajnokság alatt átesik-e az orvosi vizsgálatokon, vagy csak az eseményt követően kerül erre sor.

Az Arsenal egyelőre csak Lichsteiner igazolását jelentette be hivatalosan, miután a Dortmund arra kérte az angol klubot, hogy csúsztassák el a görög Papastathopoulos átigazolásának megerősítését, hogy a védőért kapott vételárat csak a következő gazdasági évben lehessen feltünteniük.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

6 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Ospina mindig hozott egy jó szintet, cserekapusnak tökéletes, de szerintem megérdemelné az első számú posztot is.
6 éve
hát nemtudom én nekem Leno lenne az első számú akárki marad,de én inkabb Cech-et favorizálnám második számúnak,csak több a fizetése mint Ospinanak...

Szólj hozzá