A Guardian angol lap és Gianluca di Marzio, a Sky Italia megbízható újságírója szerint érdemi előrelépések történtek az Arsenal és a Sampdoria közti tárgyalásokban Lucas Torreira leigazolását illetően.

A hírek szerint a két klub gyakorlatilag megállapodott az 22 éves uruguay-i játékos vételáráról: az Arsenal 30 millió eurót (22,4 millió fontot) fizet Torreiráért, ami ugyan öt millió euróval több, mint a középpályás szerződésében szereplő 25 millió eurós minimuum kivásárlási ár, viszont az Arsenalnak sikerült elérnie, hogy részletekben - három éven keresztül  történjen a fizetés. Ezzel az angol klubnak sikerült a Napoli elé kerülnie a Torreiráért folyó versenyben.

Torreira 2013-ban a Perugia csapatán keresztül érkezett Európába, és az eredeti posztja szerint csatárként játszott - sokan az új Carlos Tevez-t látták benne. Az évek alatt azonban az edzői védekező középpályássá avanzsált, 2016-ban pedig átigazolt a Sampdoriához, ahol kulcsemberré vált. Jelenleg az uruguay-i válogatott tagjaként készül a héten kezdődő világbajnokságra.

A tárgyalásokról szóló értesülést megerősítette az Arsenal ügyeiben mindig megbízhatóan tudósító David Ornstein, de a BBC Sports újságírója valamennyivel óvatosabban fogalmaz: szerinte a tárgyalások még zajlanak, és még nincsen konklúzió.

Az olasz ANSA hírügynökség, és néhány uruguay-i forrás úgy értesült, hogy az Arsenal már nem csak a Sampdoriával, de a játékossal is megegyezett: Torreira 2022-ig ír alá, évi 3 millió eurós fizetésért, és hamarosan az egész átigazolás hivatalos lehet, hogy a játékostiszta fejjel tudjon készülni a közelgő világbajnokságra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

6 éve
meg lesz úgyis ;-)
6 éve
Törölt felhasználó
Holnap már kezdődik a VB, úgyhogy akkor erre már csak 1,5 nap van kb......

Szólj hozzá