Angol és német források szerint az Arsenal a Bayer Leverkusen csapatával tárgyal Bernd Leno átigazolását illetően.

A német SportBild szerdai nyomtatott kiadása azzal a cikkel jelent meg, hogy a német és az angol csapat előrehaladott megbeszéléseket folytat a 26 éves kapus ügyében, és az átigazolás bejelentésére akár a közelgő napokban sor kerülhet.

Leno már áprilisban tájékoztatta a Leverkusen vezetőségét, hogy a nyár folyamán távozni akar, ennek megfelelően a gyógyszergyáriak már cselekedtek és leigazolták a Frankfurttól Lukas Hradeczky-t helyettesként.

Leno minimum kivásárlási ára egy pár hete lejárt, ám a Leverkusen 20-22 millió euórért el fogja adni a hálóőrt, aki végül kimaradt Joachim Löw világbajnokságra nevezett keretéből, így az elkövetkezendő hetekben elérrhető lesz az esetleges tárgyalásokra és orvosikra.

Az Arsenal hamarosan több játékos is igazolhat. Mint korábban beszámoltunk, Lucas Torreira megszerzéséhez egyre közelebb a csapat, míg Sokratis Papasthatopulos leigazolása kész tény, a bejelentést viszont július 1-ig húzzák a csapatok, mert a Dortmund majd csak az új gazdasági évben akarja szerepeltetni a görögért kapott összeget.

Mint James Olley, a London Evening Standard megbízható újságírója írja, Torreira, Leno és Sokratis megszerzésével az Arsenal idén nyárra szánt 50 millió fontos átigazolási költségvetésének nagyrésze elköltésre kerül, és az esetleges további átigazolásokat csak játékosok eladásából tudná fedezni a klub. A távozók közt lehet Lucas Perez, Joel Campbell, a Fulham az elmúlt napokban Calum Chambers igazolhatósága felől érdeklődött, míg Shkrodan Mustafi is piacra kerülhet, mert Sven Mislintat kételkedik abban, hogy a 25 éves német védő szintje megüti a kellő minőséget.

Az Arsenal a hírek szerint érdeklődik még Caglar Söyüncüért (Freiburg) és Gelson Martinsért is (Sporting). Előbbiért állítólag már csak a török védő klubjával kell megegyezni a vételárról, míg Martins a közelmúltban a szerződése megszüntetését kérte a portugál szövetségnél a Sporting ultráival való összetűzését követően, így a játékos akár ingyen igazolható is lehet a nyáron.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

6 éve
A City elleni kezdés szerintem kedvező nekünk. Ha vmikor legyőzhető a City, az épp szezonkezdetkor lehetséges. A Chelsea elleni folytatás viszont így már nem annyira szerencsés, kevés idő marad a felkészülésre...
6 éve
Törölt felhasználó
Nekem valamiért jó az előérzetem és tetszik ez a City elleni kezdés.
Ha sikerülne legyűrni a regnáló bajnokot az hatalmas lökést adhatna a srácoknak és Emerynek.
Otthon játszunk új és jó edző ül a padon akiben ég a bizonyítási vágy ugyanúgy a játékosokban is.
Az átigazolások eddig jól néznek ki.
Minden adott.
6 éve
Kemény lesz a szezon kezdet, mindjárt city, chelsea.
6 éve
https://pbs.twimg.com/media/DflnU3EV4AAkbRQ.jpg:large

Azért védekezésben is nagyon ott van a szeren :-)
6 éve
Törölt felhasználó
James!
Jogos, én abban voltam jövőre jár le neki is a szerződése.

Fabre!
Szerintem nem azon múlik Wilshere válogatottsága, hogy elmenjen és többet játszon.
Idén relatíve sokat játszott, Southgate mégse vitte magával, aminek oka van.
Mindenesetre remélem marad.

Szólj hozzá