Új, hosszú távú szerződést írt alá az Arsenallal a klub saját nevelésű középpályása, Ainsley Maitland-Niles. A kontraktus időtartamát nem hozták nyilvánosságra, de megbízható sajtóértesülések szerint a játékos öt évre kötelezte el magát a londoni csapattal.

Maitland-Niles kilencéves kora óta az Arsenal csapatának tagja, és mindössze 17 évesen és 102 napos volt, amikor 2014 decemberében, a Galatasaray ellen bemutatkozhatott a felnőtt keretben egy Bajnokok Ligája meccsen, és ezzel az Ágyúsok második legfiatalabb debütánsa lett a sorozatban. Négy nappal később a Newcastle ellen pedig már a bajnokságban is bizonyíthatott.

A 2015/2016-os idényben az Ipswich csapatánál fejlődhetett egy szezonon keresztül, a 2017/18-as idényben pedig az Arsenalnál is eljött az áttörés, hiszen 28-szor léphetett pályára az Ágyúsoknál akár szélső védőként, akár középső védőként, vagy védekező középpályásként.

"Nagyszerű érzés volt az új vezetőedzőtől, Unai Emery-től hallani, hogy számít rám. Nem sok fiatal játékosról esik szó, amikor egy csapatnál új edzőt neveznek ki, de remek érzés volt hallani a kedves szavakat tőle és rengeteg önbizalmat ad ez a gesztus." - mondta Maitland-Niles.

"Volt már egy kisebb megbeszélésünk, ahol elmondta, hogy kemény munkát vár tőlünk, ez pedig nem fog nehezemre esni. A magas letámadásos játék, úgy érzem, feküdni fog a stílusomhoz." - árulta el az angol játékos, aki a következő szezontól a 15-ös számot fogja viselni a mezén.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

6 éve
Törölt felhasználó
Hatalmas tehetség és jó látni, hogy Wilshere után, akár újabb akademista ragadhat meg a felnőtt csapatnál.

Szólj hozzá