Az Arsenal az elmúlt napokban lépéseket tett egy középpályás leigazolását illetően, a kiszemelt a hírek szerint a Sampdoria 22 éves uruguay-i játékosa, Lucas Torreira lehet, állítja Gianluca di Marzio, a Sky Italia újságírója.

A védekező középpályásként játszó Torreira 2013-ban krült Uruguay-ból Olaszországba, és lett a Pescara akadémiájának tagja. Egy évvel később itt mutatkozott be a felnőtt csapatban, és bár a játékjogát már 2015-ben megszerezte a Sampdoria, Torreira még egy szezont a nevelőcsapatánál húzott le.

Torreira az előző szezonban abszolút alapember volt a Sampdoriánál, 36 bajnokin játszott kezdőként, és a whoscored.com internetes weboldal pontszámai alapján a második legjobbja volt az olasz együttesnek.

Mindezek kapcsán aligha meglepetés, hogy több nívós együttes is vinné a középpályást, köztük a Napoli vagy a Dortmund. Az eddigi hírek alapján a Napoli tűnt a legesélyesebb befutónak Torreiráért, a nápolyiak a minden bizonnyal a Manchester City-hez távozó Jorginhót szeretnék Torreirával pótolni - ám a tervükbe aktívan beleszólt az Arsenal érdeklődése.

A Sampdoria aligha tehet valamit Torreira távozásának megakadályozásáért, ugyanis a játékos szerződésében van egy 25 millió eurós kivásárlási záradék - ha egy másik klub egyösszegben kifizeti ezt, Torreira mehet. A Sampdoriának viszont van egy másik opciója - amennyiben részletfizetésben egyeznek meg a potenciális vevő klubbal, még kaphatnak többet 25 millió eurónál, cserében pedig a vevőklubnak sem kell azonnal lemondania ennyi pénzről.

Olasz hírek szerint a Sampdoria közel áll a Lokomotiv Zágráb középpályásának, Lovro Majer megszerezéséhez, és ezzel már készülnek Torreira elvesztésére. Az olasz ANSA hírügynökség szerint azért, mert az uruguay-i játékos egyre közelebb van az Arsenalhoz.

A dolgok jelenlegi állása szerint az Arsenal meglehetősen közel került Torreira megszerzéséhez, egyes hírek szerint már csak a játékos ügynökével kell dűlőre jutni, aki meglehetősen magas ügynöki jutalékot kér a transzferből.

Ezzel együtt az Arsenalnak igyekeznie kell, mert a záradék június 30-án lejár, Torreira pedig még a jövő héten kezdődő világbajnokság előtt tisztázni szeretné a jövőjét firtató kérdéseket.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI lehet te főnöknek érzed már magad az Arsenalnal, ennyi sok hírre izgulva. Carvalho bőven elférne azért, de szerintem is csak Martinsra megyünk rá. Had akarja más szurkoló is Carvalhot.
6 éve
A Sportingból Gelson Martinson kívül nincs szükségünk senkire.
6 éve
A Sportingban azért van pár szabadon igazolható játékos nemrossz nevek
6 éve
Elég sok helyen lehozták hogy Leno-t a héten bejeltjük illetve Torreira-t is megvesszük már csak az ügynékével szarakszunk
6 éve
Na és ahogy ezt leírtam, már olvasom is, hogy Ornstein szerint hamarosan elkezdünk egy kapus leigazolásán dolgozni. :lol:

Szólj hozzá