Édesapja közlése szerint kedden már Arsenal-játékosnak tudhatja magát Sokratis Papasthatopuolos - a görög védő hétfőn Londonba utazott, hogy teljesítse a kötelező orvosi vizsgálatokat, és kedden alá fogja írni a szerződését az Ágyúsokkal.

Mint Sokratis édesapja elárulta, az Arsenal régóta figyeli Sokratis pályájának alakulását, de nem volt egyszereplős harc a játékos aláírásáért - a görögért a Manchester Uniteddel kellett Emery-éknek megmérkőzniük.

"Sokratis nagyon boldog, jelenleg Angliában van, és azt fogja tenni, amit tennie kell. Minden rendben, a srác mindennel elégedett, egy szinttel fentebb fog lépni, hiszen a világ legversenyképesebb ligájában fog játszani, és szerintem menni fog neki." - mondta Sokatis édesapja az egyik görög internetes sportlapnak.

 

"Volt érdeklődés a Manchester United részéről, de júliusig kellett volna várnia a végleges döntésükre. A Unitednek amúgy is jó a kapcsolata a Dortmunddal, volt is megbeszelésés köztük, de Sokratis az Arsenalt választotta. Miután pedig a szerződése hamarosan lejárt volna a Dortmunddal, ez elősegítette az átigazolást. Az Arsenal már két éve is érdeklődött iránta, de valamiért akkor semmi nem lett belőle."

A 29 éves védő három éves szerződést ír alá az Arsenallal, további egy év opcióval. Az angol csapat bónuszokkal együtt körülbelül 20 millió eurót fizet érte a Dortmundnak.

Sokratis így tehát az első igazolás lesz az Emery-érában, a csapat azonban tovább erősítéseken dolgozik: pozitív tárgyalásokat folytattak egy rövid távú kontraktusról a szabadúszó Stephan Lichststeinerrel, július végén pedig egy francia tehetség, Yacine Adli érkezik jelen állás szerint.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

6 éve
Törölt felhasználó
Okosan is lehet igazolni, ha a csapat kihasználja a lejáró szerződésű játékosokat, főleg ha az minőséget is jelent. Kiváncsi vagyok a további érkezőkre.

Szólj hozzá