Az Arsenal kedden hivatalosan is megerősítette, hogy leigazolták Stephan Lichtsteinert, a svájci válogatott csapatkapitányát, aki ingyen érkezik a kluboz, miután lejárt a szerződése a Juventusszal.

A 34 éves svájci jobb hátvéd több mint 250-szer lépett pályára a Juventusnál, és 199-szer a válogatottjában, ezzel ő a negyedik legrutinosabb játékos a svájci nemzeti színekben.

"Stephan nem csak óriási tapasztalatot hoz a csapathoz, de egyben vezéregyénisége is lehet a keretünknek. Nagyszerű játékosról van szó, pozitív és elhivatott hozzáállással. Stephan mind a pályán, azon túl is javítani fogja a keretünket." - mondta az új igazolásról Unai Emery vezetőedző

 

"Nagyszerű érzés a Juventus után ismét egy nagy csapatnál lenni. Nagyon meggyőzött az Arsenal projektje, hogy vissza akarnak térni a legmagasabb szintre, a Bajnokok Ligájába. Unai Emery egy remek edző, sok címet nyert már, köztük az Európa Ligát is, ahol jövőre indulunk. Ráadásul az irányítása alatt fejlődnek a játékosok, és ez rám is igaz lesz, mert bár lehet nem én vagyok a legfiatalabb, azért mindig lehet valamit tanulni." - mondta Lichtsteiner.

A 34 éves játékos majd csak a világbajnokság lezárulta után fog az Arsenal keretéhez csatlakozni, a mezszáma pedig a 12-es lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

6 éve
Aron21! igen, csak Özilnek azok után tudtuk megadni a 350 ezer fontos fizetését, hogy elpattintottuk Walcottot, Giroud-t és Coquelint a télen + Aubameyang fizetésére meg jól jön a mezujj-szponzorunk.

Sosem fogunk teljesen belátni a csapat pénzügyeibe, de Sokratis állítólag 17 millió euró + bónuszért igazoljuk le, Leno 25 millió alatt jött, Torreiráért meg azért fizetünk többet a RC-nél, hogy ne kelljen egyösszegben fizetni 25 milliót....
6 éve
Aron: Ja, arra emlékszem, bár akkor még nem úgy volt, hogy abból megy Ramseynek a 200 ropis fizu. Egyébként ha jól emlékszem Aubameyang leigazolását fedezték a távozók, illetve tavaly nyáron is +-ban zártunk, szóval én azért nem lennék olyan magabiztos.

arsenal kid: Gelsonnak én örülnék. Nem igazán van olyan jól 1v1-ező és egyben gyors szélső támadó a keretben, mint a portugál. Nem a legszűkebb elit, de nekünk erősítést jelentene és még fejlődőképes is.
6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, Athlonnak volt ezzel kapcsolatban egy kommentje, amiben kifejti, hogy fellehet ügyeskedni azért azt az 50et 70re, amiből már kijönnek ezek a játékosok.

Egyébként ezt a fizetés-átigazolási díj büdzsét azért nem nagyon tudom elképzelni, mert akkor lettek volna jelek erre az utóbbi évekre, de nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy teljesen függetlenül gondolkodunk ezekről. Lásd, Özilnek agyig felnyomtuk a fizetését, másnap pedig leigazoltuk Aubameyangot 60 millióért.

Az is feltűnő egyébként, hogy amíg az átigazolási díjakat az utolsó fillérig kicentizzük 1-1 vételnél, addig a hosszabbításoknál sokkal inkább az elvek számítanak, vagy mondom inkább úgy, hogy mennyire tartjuk éppen az adott játékost.
6 éve
Perez nem hiszem hogy akarna itt még játszani főként ahogy elbántunk vele vagyis Wenger
Lehetne értékesíteni azokat akik jelenleg is kölcsönben vannak és abból a pénzből illetve a meglevőből lehetne hozni jobb megoldást is mint akár Fellaini vagy bárki
Akit elcserélnék az Mustafi egy jobb védőre
6 éve
Közbe bedobták Gelson Martins nevét is, nem tudom mennyi a valóság alapja. Azt viszont nem értem itt sokan mit látnak Perezbe, totál súlytalan a srác, kurvára nem a mi szintünk. Már az ide igazolását se értettem Wengertől, pláne annak tükrében, hogy már az elején se szavazott neki bizalmat. Állítólag Kovacic-ért a Schalke lesz a befutó, na őket azért túl lehetne licitálni, borzasztó nagy potenciál van a horvátba.

Szólj hozzá