A Telegraph pénteki információi szerint nem várt jó hírt kapott Unai Emery, az Arsenal frissen kinevezett vezetőedzője, miután a csapat többségi tulajdonosa, Stan Kroenke 20 millió fonttal megemelte a klub idén nyárra szánt átigazolási költségvetését, így a baszk tréner 50 helyett 70 millió fonttal gazdálkodhat a játékoskeret erősítését tekintve.

Az átigazolási büdzsé ugyanakkor eléggé leegyszerűsített fogalom jelenleg, ugyanis távolról sem azt jelenti, hogy a klubnak effektíve egy 50 milliós vételárú játékosra van pénze, hiszen sok függ attól, hogy az eladó klubnak mennyit pénzt kell a leigazolandó játékosért egyösszegben fizetni (általában több részletben folyik a fizetés), illetve könyveléstechnikailag is árnyalódik a átigazolási helyzetkép.

Ezzel együtt úgy hírlik, Emery máris megkezdte a munkát a játékoserősítéseket tekintve, a vezetőedző első igazolása pedig a Juventus 34 éves jobb bekkje, Stephan Lichtsteiner lehet.

A hírek szerint Lichtsteiner pénteken Londonban járt tárgyalni az Arsenal edzőközpontjában, a klubnál pedig bizakodnak, hogy sikerül megszerezniük a svájci válogatott kapitányát. A BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein szerint Lichtsteinert régóta szeretné az Arsenal leigazolni, a tapasztalt védő pedig Hector Bellerín cseréjeként jöhetne számításba Emery-nél, tekintve, hogy Mathieu Debuchy távozása óta nincs alternatíva a jobb bekk posztján Bellerín mögött.

Korábban úgy hírlett, hogy Lichtsteinert a Dortmund szeretné leigazolni, ám az ott nem régóta kinevezett edző, Lucien Favre megvétózta a leigazolását. A svájci játékos nemrégiben kijelentette, hogy a nyáron biztosan távozik a Juventustól.

Kapus kerestetik

Azzal, hogy Petr Cech a nyár folyamán az 1-es mezszámra váltott, sokan azt feltételezik, hogy az Arsenal nem fog kapust igazolni a soron következő hetekben - ám az átigazolási pletykák mást sugallanak.

A Leverkusen kapusa, Bernd Leno-t gyakran hozzák összefüggésbe más csapatokkal, köztük az Arsenallal, és jó hír lehet az érdeklődők számára, hogy a gyógyszergyáriak már megszerezték a német kapus utódját, aki Lukas Hrádeczky lett a Frankfurttól.

Noha Lenóért korábban a Napoli tűnt befutónak, az olasz klub úgy tűnik jegelte az érdeklődését. A kicker.de értesülései szerint egy kapuskeringő sincs kizárva, mely alapján Jan Oblak a PSG-hez igazolna, akit az Atletico Madrid Lenóval pótolna - így a francia fővárosiaknál igazolhatóvá válna a szintén német Kevin Trapp, aki már dolgozott együtt Emery-vel.

A spanyol Marca szerint Emery viszont egyenes ágon keresne ismerős kapust, a szakember korábbi állomáshelyéről, a Sevillától hozná el a 24 éves Sergio Rico-t, akivel közösen néhány éve több Európa Ligát is nyertek.

Mi újság védőfronton?

Per Mertesacker visszavonulásával és Laurent Koscielny hosszú távú sérülésével szinte biztos, hogy az Arsenal középső védőt is fog igazolni.

Néhány hete még úgy tűnt, Sven Mislintat felhasználja a korábbi dortmundos kapcsolatait, és Aubameyang után ismét a Ruhr-vidékről igazol játékost az Arsenal: ezúttal Sokratis Papasthatopolous lett a kiszemelt, aki cirka 20 millió euróét vihetnek az érdeklődők, ugyanis a görög védő várhatóan nem hosszabbít a Dortmunddal.

A Sokratisszal kapcsolatos hírek azonban minden fronton elcsendesültek, helyette egy újabb név került be a cilinderbe: Abdou Diallóé, a Mainz védőjéé, akit szintén sokra tart Mislintat. Érdekesség, hogy Diallót éppen a Dortmund szeretné leigazolni Sokratis helyére, ám olasz források szerint hiába tűnnek a németek befutónak Diallóért, addig a Dortmund nem léphet, amíg túl nem adtak a görögön. 

A Freiburg védőjéért, Caglar Söyüncüért túl sokat kérnek, míg egy másik régi célpontról, Jonny Evansról nem cikkeznek a lapok jelenleg.

A középpályán is erősíthet Emery

Noha számban úgy tűnhet, van elég középpályás az Arsenal jelenlegi keretében, a csapatnál erre a posztra is terveznek legalább egy igazolást.

Jean Seri régóta kiszemelt mind Emery-nek, mind a klub új sportigazgatójának, Raul Sanhelli-nek, és a jelek szerint meg is kezdődtek a tárgyalások az elefántcsontparti játékos ügynökével.

Seri alternatívájaként a Sky Italia egy másik középpályást is megemlített, a Roma fiatal játékosát, Lorenzo Pellegrinit, akinek egy 26 millió fontos kivásárlási záradék is van a szerződésében.

Végső soron pedig még mindig ott van a Premier Ligában is jártas Stephen N'Zonzi, akivel Emery korábban a Sevillánál dolgozott együtt.

Sokan úgy tartják, hogy az Arsenal inkább Aaron Ramsey távozásával számol és ezért akar középpályást igazolni, de Jack Wilshere rejtélyes posztot töltött fel az Instagramjára, amelyben kifejezi, hogy a családjától fog támogatást kapni egy új fejezethez az életében.

Az angol átigazolási időszak június 1-től indul, és a csapatok megbeszélése szerint az új szezon első játéknapjáig tart - onnan a többi országba már csak eladni tudnak majd a klubok augusztus végéig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (36)

6 éve
https://www.youtube.com/watch?v=yaCvRcgrK2o Majdnem elsírom magam ezen! :lol: Koscielny is ritka nagy balfasz volt idén ezen nincs mit szépíteni...Jövőre én már a kezdőben biztos,hogy nem számolnék vele.Jöjjön csak Söyüncü!
6 éve
Jól van Feri, forgasd ki a szavaimat bazdmeg... :lol: :lol: A mondandóm lényege annyi volt, hogy szívesebben nézném a csúcson a Barcát - még annak ellenére is, hogy értük sem igazán rajongok finoman szólva sem -, mint ezt a szarházi Realt. Nem tudom mi a faszt kezded itt verni magadat egyből, de kurva jó lenne ha nem állnál belém. Bocsánatot kérek a fórumozóktól, hogy ilyen stílusban írok, de kurvára nem szolgáltam rá, hogy itt OUT-ozzon nekem bárki is, de pláne nem egy olyan ember, akit a fórum 90%-a már rég kitiltott volna innen a fenébe.
6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI ez már árulás, én inkább az Arsenalos elit éveket sírom vissza, nem egy olyan csapatot, akik elvitte a Henry,Fabregas kedvenceinket,Hlebet,Songot. OUT.
6 éve
Törölt felhasználó
Ahhoz képest,!hogy nem léteznek, utolsót évben négyszer Bek et nyertek.A szakmai haladzsahoz nem tudok , s nem akarok szólni , de Messi nélkül, hol van barcika?
6 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Tökéletes írás, ezért éri meg még feljárni ide.

Szólj hozzá