web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Gazidis Emeryről és a kiválasztási folyamatról

  • Gazidis Emeryről és a kiválasztási folyamatról

    Az Arsenal vezérigazgatója az új vezetőedző kinevezéséről beszéltIvan Gazidis az Arsenal szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a csapat új vezetőedzőjét, Unai Emery-t, arról beszélt, hogyan zajlott a klubnál a kiválasztási procedúra az új trénert illetően.

"Elégedetten és izgatottan jelenthetem be az Arsenal új vezetőedzőjét, Unai Emery-t. Tudom, hogy nem egy újságnak kellett újraírnia a híreit az új edző személye kapcsán, és egyeseket meglephetett a végső döntés. De mindig is hangsúlyoztam, már a kiválasztási folyamat elején is, hogy akik beszélnek, azok nem ismerik a helyzetet, és akik ismerik a helyzetet, azok nem fognak beszélni." - mondta Gazidis.

"Szeretnék a kiválasztási folyamat hátteréről is számot adni. Amikor Arséne Wenger bejelentette a távozását, felállítottunk egy háromszemélyes bizottságot, aminek rajtam kívül Sven Mislintat  rekrutálásért felelős vezető és Raul Sanhelli sportigazgató volt a tagja."

"Már az elején lefektettünk bizonyos feltételeket, amelyeket szemmel tartottunk a folyamat során: az első, hogy az új edző modern és szórakoztató futballt játsszasson, a második, hogy az új edző személyisége illeszkedjen az Arsenal értékeibe, és hogy az új edző fel tudja mutatni a korábbi tapasztalataiból, hogy a játékosok fejlődtek a kezei alatt - kiváltképpen a fiatal játékosok."

"Nyilvánvalóan az összes klub folyamatosan végez önértékelést, de most mi az alapján értékeltünk, hogy a világ bármelyik edzőjét érdekelné ez az állás. Úgy gondoljuk, az Arsenal edzői állása a legvonzóbb pozíció a világon, és végül egy nyolcfős listát állítottunk össze a jelöltekről."

"Le kell szögeznem: mind a nyolc jelöltet érdekelt a pozíció, és mind a nyolc jelölttel átfogó, személyes interjút tartottunk. El kell áruljam: a nyolc jelöltből senki nem lépett vissza a pozíciótól a kijelölési folyamat egyetlen pontján sem. Mindannyian érdeklődtek volna a pozícióért egészen a végső döntésünkig, amelyet végül mindannyiuk tudomásául hoztunk."

"Olyan szerencsés helyzetben voltunk, hogy az első számú jelöltünket sikerült végül kiválasztatnunk. Az első jelölttel való interjúnk április 25-én volt, Unai-al május 10-én ültünk le beszélgetni, az utolsó jelölttel való beszélgetésünk pedig május 15-én. A háromfős bizottságunk egyhangú ajánlását május 18-án nyújtottuk be a klub igazgatótanácsának, kiegészülve egy százoldalas beszámolóval referenciával, elemzéssel és videós anyaggal."

"Az igazgatótanács londoni tagjaival ezen a héten hétfőn találkoztunk, aztán Unai, Raul és jómagam Atlantába repültünk, hogy találkozzunk Stan és Josh Kroenkével, majd repültünk vissza Londonba erre a sajtótájékoztatóra. Emiatt lehet, hogy jelenleg kicsit enerváltnak tűnünk, de az igazgatótanács mindegyik tagja osztotta a lelkesedésünket az új edző kinevezése kapcsán."

"Szóval miért Unai Emery? Unai pályáját már a valenciás időszaka óta követem, és mindig is szem előtt tartottam, mit csinál. A pályáját sikerek övezik, bárhová is ment, és ami a leginkább megfogott benne, hogy Unai csapatait végig a fejlődés jellemezte."

"Unai minden feltétleknek eleget tett, amit korábban felállítottunk, és a külső ajánlások is mély benyomást tettek ránk. De leginkább a személyes interjúnk volt, ami meggyőzött bennünket Unai-jal kapcsolatban. Unai rendkívül felkészülten érkezett az interjúra, nem csupán a saját munkastílusát és elképzeléseit prezentálta, hanem az Arsenal keretét is bemutatta, minden egyes játékost, azok erényét és hogy miként fejlesztené őket egyenként és csapatban is. Nem csak a játékosokról, de a szakmai stábról is ejtett szót: miként tudná összehangolni a meglévő stábtagokat az általa kijelölt új szakemberekkel."

"Ez pedig nem pusztán egy technikai feladat volt, éreztük a kémiát közte és a háromfős bizottság között a teremben, éreztük a futballt a helyiségben."

"Unai energikussága, szenvedélye, a részletekre kiterjedő munkabírása, játékszeretete és győzni akarása arról győzött meg bennünket, hogy ő a legideálisabb jelölt az Arsenal vezetőedzői pozíciójára. Mindezen okok alapján és a kiterjedt kiválasztási folyamatunk eredményeképpen büszkén jelenthetem be Unai Emery-t, az Arsenal új vezetőedzőjét."Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(1)

hermandani

Emery első igazolásaként Rabiot-ot hozná el.
El tudnám nézni nálunk...

May 24. 09:36

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Emery megerősítette Welbeck bokatörését

 Emery megerősítette Welbeck bokatörését Lehet, utolsó meccsét játszotta az Arsenalban az angol támadó

Ismét terítéken volt az európai szuperliga megalapítása

 Ismét terítéken volt az európai szuperliga megalapítása Az Arsenal ez egyik alapító tag lett volna

Nelson az Arsenalnál képzeli el a jövőjét

 Nelson az Arsenalnál képzeli el a jövőjét Jól teljesít az angol szélső a Bundesligában

Egyelőre a legjobb négy a cél az Arsenalnak

 Egyelőre a legjobb négy a cél az Arsenalnak Raul Sanllehi a csapat terveiről beszélt

Emery: Higgadtak kell maradnunk

 Emery: Higgadtak kell maradnunk Hiányoztak a védőjátékosok az Arsenalból

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!