Az Arsenal szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy Unai Emery lesz a távozó Arséne Wenger utódja a klubnál.

Legutoljára hétfőn írtunk arról, hogy az utolsó pillanatban változás történt az Arsenal felsővezetésének elhatározásában, akik korábban Mikel Arteta kinevezése felé hajlottak és úgy tűnt, már szóban meg is állapodtak a klub korábbi játékosával.

Hétfőtől viszont egyre több angol és spanyol hírforrás írta meg, hogy Gazidisék Arteta helyett mégis a tapasztaltabb Emery felé húznak, és végül a 46 éves edző mellett tették le a voksukat, aki a tavasszal távozott a Paris Saint-Germain kispadjáról.

"Unai pályáját a sikerek kísérik, Európa-szerte több remek játékos fejlődött a keze alatt és izgalmas, modern stílusban játszatja a csapatát - mindezek pedig tökéletesen illenek az Arsenalhoz. Szorgalmas és szenvedélyes stílus jellemzi Unai-t, olyan pályán lévő és azon túli értékekkel, amellyel képes lesz előretolni a csapat szekerét." - mondta a csapat vezérigazgatója, Ivan Gazidis.

 

"Egy alapos, minden részletre kiterjedő kiválasztási procedúra zajlott, elemztük az edzőjelöltek személyi hátterét, adat és videóelemzést csináltunk a stílusukról és személyes meghallgatásokra is sor került. Mindannyiójukat érdekelte a pozíció, mi pedig egyhangúlag Unai Emery mellé tettük le a voksunkat." - mondta Gazidis.

 

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Unai-t a csapatunk edzőjeként köszönthetjük, egy bizonyítottan győztes szakemberről van szó. Magabiztosak vagyunk, hogy ő a megfelelő ember a posztra, és bízunk abban, hogy sikerre vezeti majd a csapatot a szurkolóink és a stábtagok és mindenki örömére, akik törődnek ezzel a klubbal." - mondta a csapat többségi tulajdonosa, Stan Kroenke.

 

"Unai esetében számos pont volt kiemelkedő az meghallgatása során: a futballtudása, az energikussága, az elhivatottsága, a játék szeretete. Óriási benyomást tett ránk, hogy nem csak a Premier Liga és az európai futball erőviszonyait, de az Arsenal és az Arsenal játékosait is mélyhatóan ismeri. Ő is osztja azokat az értékeket, amiket a klub képvisel, így azokon az alapokon folytathatjuk, amelyeket Arséne Wenger fektetett le a csapatná és reméljük, még nagyobb sikereket érhetünk el együtt a jövőben."

A csapat új vezetőedzője is elégedetten nyilatkozott:

"Óriási izgalommal tölt el, hogy a világ egyik legnagyobb klubjának edzője lehetek. Az Arsenal mindenütt arról ismert és elismert, hogy remek stílusban játsszák a futballt, elkötelezettek a fiatal játékosok iránt, fantasztikus a stadionuk és jó a klubvezetés. Nagyon izgatott vagyok, hogy enyém lehet a felelősség, hogy új fejezetet nyíljon az Arsenal történetében. Az elmúlt napokban volt szerencsém találkozni Stan és Josh Kroenkével, és világossá vált, hogy mindketten elkötelezettek a csapat sikeressége érdekében. Nagyon izgatott vagyok, hogy mi mindent tudunk majd közösen elérni a jövőben, nagyon várom már, hogy felejthetetlen élményeket adjunk mindazoknak, akik szeretik az Arsenalt."

Unai Emery játékosként leginkább a spanyol másodosztályban játszott, az edzői karriert pedig 2005-ben kezdte el a spanyol Lorca Deportivánál, később pedig az Almería, a Valencia, a Sevilla, a CSZKA Moszvka, a Sevilla és a Paris Saint-Germain edzője lett.

A PSG-vel nyert egy francia bajnokságot (17-18), két-két francia kupát és ligakupát (16-17; 17-18), a Sevillával pedig sorozatban háromszor nyerte meg az Európa Ligát 2014 és 2016 között.

A sajtóhírek szerint Emery három évre írt alá, 4-5 millió fontos évi fizetéssel.

Emery bemutatása egy sajtótájékoztató keretein belül ma magyar idő szerint 15:00 körül történik majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

6 éve
Egyedül Asano maradt kölcsönben Németországban. Magyarán ez egy teljesen szokványos dolog, hogy az előző szezonban kölcsönben lévő játékosok az új szezonra való felkészülést nálunk kezdik meg, gondolom így lesz Adelaide vagy Campbell esetében is. Nem Emery fog dönteni Lucasról,hanem Mislintaték... és kétlem, hogy Iwobi vagy Welbeck mellett lesz beleszólása a spanyolnak.
6 éve
Törölt felhasználó
Sok sikert az uj edzönknek!
6 éve
Draxler nagyon adja magát különben, nála azért lehetett beleszólása a dolgokba Emerynek, amikor megvette a Párizs, ő nem egy Neymar féle kirakat igazolás volt. Gondolom én, persze lehet tévedek. Tehát arra akarok reflektálni, hogy sanszos, hogy kedveli a németet Unai, és talán nem is mozdíthatatlan. Nekünk kellene szélső, akkor mi a kérdés? Lenne 5 kezdő szintű támadó játékosunk, ez egy 4-2-3-1-es rendszerhez tökéletes lenne. Ennyi embert simán lehet forgatni úgy, hogy kapjon mind elég játéklehetőséget, Welbeck és Iwobi pedig a beugrók. Ilyen szintű támadógépezettel szerintem bárkit képesek lennénk megverni, ha a védelmet is ráncba kapnánk egy kicsit. Egy fasza rendszerrel meg 1-2 új védővel, esetleg kapussal simán hasíthatnánk. Nem feltétlen kellenének ide Hummelsek ahhoz, hogy meccseket nyerjünk. Legyünk stabilak hátul nagyjából, elől meg ilyen játékosokkal nyert ügyünk lenne.
6 éve
Draxler-t leigazolnánk meg Perez visszajönne brutál erősek lennénk előre játékban :D
6 éve
Végül is korrekt Emerytől, hogy ad neki esélyt, de nem hinném, hogy megveti a lábát. Akkor kellett volna játszatni, amíg itt volt, lehet még azóta sem ment volna el. Nem volt ő rossz, bár alapesetben egyértelmű, hogy nem lehetne nálunk max. csak egy kiegészítő ember. Azért kezdőbe nem igen kéne beférnie, meg nem is férne Lacazette-ék mellett. Pláne még ha jönne egy szélső is, mondjuk az úgyse jön. :D

Szólj hozzá