Angol lapértesülések szerint effektíve eldőlt, hogy Mikel Arteta lesz Arséne Wenger utódja az Arsenalnál, a héten a tárgyalások a spanyol szakember és az Ágyúsok felsővezetése részről Ivan Gazidis között olyannyira jól sikerültek, hogy a felek gyakorlatilag megegyezésre jutottak, jóllehet még semmi hivatalosat nem írtak alá.

A csapat háttérstábjában az elmúlt időszakban Wenger távozását követően is több változás is történt: távozik a gárdától Boro Primorac, Neil Banfield, a kapusedző Gerry Peyton, hétfőn pedig távozott a csapat orvosa, Gerry Lewin is.

A goal.com péntek kora délután még azt állította, Lewin kirúgása Arteta első érdemi döntése volt, miután még korábban, játékosként éppen Lewin sietette volna a spanyol visszatérését, aki még nem volt fitt - ám az angol internetes laphoz később eljutott mind az Arsenal, mind Lewin cáfolta, így ez a tétel kikerült a frissített cikkből.

A megmaradt stábtagokat az Arsenal vezetése jövő hét elejére hívta össze, várhatóan ekkor jelentik be hivatalosan is Arteta érkezését. Az Independent úgy tudja, hogy már csak a spanyol segédedzőivel folynak a tárgyalások. Érdekesség, hogy ebben a csapatban szerephez juthat játékos-edzőként Santi Cazorla, de helyet kaphat a klub egyik legendája, Thierry Henry is. Érdekesség, hogy amíg a belga futball-szövetség csütörtökön bejelentette Roberto Martínez és két segédjének a kétéves hosszabbítását, Henry nem kapott ilyen jellegű ajánlatot, jóllehet ő is Martínez csapatának a tagja.

Mikel Arteta 2011 és 2016 között volt az Arsenal csapatának a játékosa, ezt követően pedig Pep Guardiola szakmai stábjában vállalt szerepet a Manchester City-nél, amely alakulattal az idén bajnoki címet ünnepelhetett.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

6 éve
Törölt felhasználó
Én is megtartanám a Ramsy,Wilshere magot. Nem értem miért lépnének ennyire túl rajta ilyen könnyedén. Nem vagyunk abba a helyzetbe, hogy belsőközéppályások tömkelege van érkezőben, és a mieink sem túl acélosak (Elneny kevés,Cazorlával jó ég tudja mivan, Xhakaval kezdek kibékülni). Tény, hogy nem olyan robbanékony már Wilshere, és nem cselez ki két embert ahogy megindul ütemből anno, de ad egy bizonyos szintet a támadás építésekben. Ha kapnánk egy Dembelét Ramsy helyett és nem hosszíbbít akkor elkell engedni őt.
6 éve
Törölt felhasználó
Kövezzetek agyon,de én Öziltől szabadulnék.Brutális pénz szabadulna fel a fizujából.És az ő játéka is nagyon hullámzó.Néha már szinte csak a nevéből él.Simàn felkínál ám kíván kívüli csapatnak(PSG,Juventus).
Szerintem pszichésen is nagy lökés lenne a csapatnak.
Ha már ilyen nagy a tisztogatást.
Igazán Alexist is simán kihevertük.Egy új edzővel és új fantáziával plusz okos igazolàsokkal.....
Szerintem Özil fizuja is ellentéteket szül.Túl nagyok a különbségek.
6 éve
Ajandek ennyiert Sokratis.David Luiz-t 40ert hozta vissza ugyanennyi idosen a Chelsea 2 eve es nem hinnem,hogy rosszabb védő lenne mint a brazil.2-3 szezon simán benne van a görögben!Johet Soyoncu is már:D Ezt a kettot elhozzuk + egy kapust már nyugodt leszek.
6 éve
Törölt felhasználó
Sokratis egyre kozelebb, meg a VB elott erkezhet es nem is olyan dragan 17.5 millioert.
6 éve
Várjunk még Wilshere (és Ramsey) távozásával. Én annak örülnék a legjobban, ha megtartanánk mindkettőjüket. Tegnap néztem a Lyon-Nizza meccset, Seri nagyon formán kívül játszott, de arról ismét tanúbizonyságot tett számomra, hogy a stílusa simán eltér Ramseyétől. Még Jackre jobban hajaz, de én nem áldoznám be érte Wilsheret. Őszintén reménykedem, hogy sikerül egyezségre jutni, ne kopjon már ki mindenki a régi csapatból. Nem értem egyébként mit kell szarakodni 10-20 ezreken, miért nem lehet megbecsülni a saját nevelésű játékosokat. Még így, hogy viszonylag formán kívül játszott tavasszal Jacki, így sem volt rossz. Nem emelkedett ki, de azért azt se lehetett rámondani, hogy hú milyen szar. Egyébként a Lyon - az Ajaxhoz hasonlóan - egy aranybánya... Gondolom számunkra mind csak tiltott gyümölcs. :-S

Szólj hozzá