Arséne Wenger első ízben tartott sajtótájékoztatót a pénteken közzétett lemondása óta, a francia menedzser válaszait kommentár nélkül közöljük.

...a meccsről való gondolatairól

"Úgy éreztem, a West Ham jól kiszedett bennünket a játékból. Voltunk gondjaink a játékunk gördülékenységével. Tetszett a játékunk, ahogy próbáltunk türelmesek maradni. A szünetben mondtam a játékosoknak, hogy ha továbbra is fegyelmezetten játszunk, megnyílnak majd a területek. Pontosan így is tettünk a második játékrészben."

"Voltak helyzeteink az első 10-15 percben, de nem mindet lőttük be, aztán a West Ham visszajött 1-1-re. Egyenlő állásnál nekik is voltak esélyeik, hogy megfordítsák a meccset. De ahogy mi lőttük a másodikat, összerogytak, és aztán jött még egy pár találat a részünkről."

...milyen a hangulat az öltözőben

"Profik vagyunk, tesszük a dolgunk. Az teszi az embert profivá, hogy akkor is a munkájára tud koncentrálni, ha érzelmileg, hogy is mondjam, kicsit kicsit különlegesebb állapotban van. Én személy szerint mindig is ezt próbáltam tenni, még ha nem is voltak mindig könnyűek a körülmények. Én úgy vélem, ha valaki profi, képes prioritásokat találni a munkáját illetően, és amíg itt vagyok, ezt is fogom tenni."

... milyen érzés volt a szurkolókat hallani, ahogy a "One Arséne Wenger"-t éneklik.

"Boldog vagyok, amikor a szurkolók boldogok. Készen állok szenvedni is azért, hogy ők boldogok legyenek. Elfogadom ezt. Az elmúlt 22 évben minden döntésem az Arsenal javát szolgálta, és még ha akadtak rossz döntéseim is, az első számú célom az volt, hogy építsem ezt a klubot. Igyekeztem ráhatással lenni az Arsenal szerkezetére, azon dolgoztam, hogy a játékosok fejlődjenek egyéni szinten, és persze azon voltam, hogy javuljon a stílusunk és az eredményünk. Ezeket összehozni nem mindig volt könnyű, és úgy vélem, úgy hagyom itt az Arsenalt, hogy a klub erős ezeken a területeken. Mindig is ez volt a célom, és bárki is jöjjön a helyemre, megkapja a lehetőséget, hogy még nálam is jobban teljesítsen az elkövetkezendő 20 évben. Ezt kívánom neki."

...vajon bele akar-e szólni az utódja kijelölésébe

"Nem ,ez nem az én döntésem lesz. Úgy gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy mindenki a saját munkáját végezze. Nekem az a munkám, hogy gondját viseljem a csapatnak, az eredményeknek és az átigazolások pénzügyeit tekintve. Én pedig pontosan ezt tettem. Az nem tartozik a munkakörömbe, hogy az utódom személyét kijelöljem."

...miért most jött a bejelentés

"Kiadtam az elhatározásomat, most lényegében ez a fontos. Nem most jött el az ideje annak, hogy eláruljam, miért pont most. Szeretnék a szezon végéig a munkámra koncentrálni, és a fontos dolgokat szem előtt tartani. Talán majd kicsit később szót ejtek majd erről is."

...a szurkolókról

"Nem fáradtam el. Összességében a klubot nagyon is tisztelik világszerte, sokkal jobban, mint Angliában. A szurkolóink nem azt az összeszedett klub képét adták a csapatról, amelyet szerettem volna, és ez fájt.

A klubról kialakult kép nem olyan, amilyet akarnék. A sport a győzelemről és a vereségről szól, de valami sokkal nagyobb van a dolgok mögött. A szurkolóknak hozzá kell majd szokni, hogy a klub akkor is veszíthet meccseket, ha már nem én vagyok az edző. De számomra mindig is fontos volt, hogyan látják a klubot a világon. Az olyan gyerekek, akik Kínában, Afrikában vagy Amerikában játszanak, és akik arról álmodoznak, hogy egy napon játékosok lesznek. Ilyen téren minden klub felelősséggel tartozik.

Nem akarok szemrehányást tenni senkinek, és végképp nem akarom, hogy idióta szalagcímmel jelenjenek meg az újságok holnap. Ez nem a szurkolókról szól... szerencsére bárhol járok a világon, az Arsenal nagy tiszteletnek örvend, és azt akarom, hogy ez így is maradjon. De jelenleg úgy vélem, hogy a személyem az Arsenalról kialakult képet torzíthatja... és ez fontosabb, mint én.

A szurkolók nem voltak boldogok, amit meg tudok érteni... a munkám az, hogy boldoggá tegyem őket. Azt nem tudom, hogy a mostani helyzet mennyire károsította a klubról kialakult képet, de semmiképpen sem volt olyan irányban, amelybe szerintem mennie kellene. Azt akarom, hogy ezt a klubot továbbra is tiszteljék."

...a jövőjéről

"Nem tudom, hogy visszatérek-e a csapathoz valamilyen más tisztségben. Ez nem tőlem függ. Azt sem tudom, hogy mint edző, miként folytatom. Az utolsó munkanapomig ennek a klubnak az alkalmazottja vagyok. Aztán meglátjuk, jelenleg túl korai lenne bármit is mondani."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (146)

6 éve
Én se Meyer-t hoznám ,mert semmivel sem jobb a jelenlegi játékosainknál.Sokkal inkább egy rendes VKP-t vennék, pl Ndidi-t.Őt lehetne játszani az összes középpályásunkkal párban.Viszont így,hogy zsidók a vezetők és Mislintat akarja (?) Meyer-t, lehet őt kéne elhozni.

Wright megint mekkora hülyeséget mondott te jóisten, ezt az ember,hogy lehet foglalkoztatni sportcsatornáknál?!Behívok egy random embert az utcáról annak több köze van a dolgokhoz. :lol:
6 éve
Törölt felhasználó
Ezt nemtom, miért küldtem el 3szor.
6 éve
Törölt felhasználó
Jaj gyerekek, azért emlékezzünk Chambers vagy Holding debütálására. Várjunk még Mavropanos megítélésével.
6 éve
Törölt felhasználó
Jaj gyerekek, azért emlékezzünk Chambers vagy Holding debütálására. Várjunk még Mavropanos megítélésével.
6 éve
Meyert max kiegészítő embernek tudnám elképzelni, de itt nem kezdő szint az biztos. Ingyen elfér, de fontosabb lenne most egy jó szélső+ kh leigazolása lehetőleg még a vb előtt. Holding mehetne kölcsönbe, Mavropanos csereként tudná szerintem ezt a szintet hozni. Szélsőbe viszont meg lehetne próbálkozni Fekir-ért. Bár 50 alatt tuti nem engedik el.

Szólj hozzá