Érdekes és meglepő hírek láttak napvilágot a német sportlapokban vasárnap délelőtt, miután német források egybehangzóan azt állítják, Thomas Tuchel visszautasította a Bayern München ajánlatát és inkább külföldön szeretne edző lenni.

A bajor csapat hónapok óta tárgyalt Tuchellel, hogy a német edző vegye át a szezon közben beugró, de az idény végén biztosan visszavonuló Jupp Heynckes helyét a kispadon. A napokban viszont a Dortmund korábbi trénere arról értesítette a Bayern München felsővezetését, hogy inkább egy külföldi topcsapat ajánlatát fogadja el.

Hova megy Tuchel?

Tuchelnek jelen állás szerint két külföldi opciója maradt: az Arsenal és a Paris Saint-Germain. Az Arsenal felsővezetése egyre borúlátóbb Arséne Wengerrel kapcsolatban, korábban több angol lap arról cikkezett, hogy a francia állását egyedül az Európa Liga megnyerése jelentheti, ami egyben Bajnokok Ligája-indulást érő helyet érne a csapat számára a 2018/19-es szezonban. Mindezek ellenére Wenger úgy nyilatkozott, képesnek tartja magát, hogy kihúzza az Arsenalt a jelenlegi gödörből, és mint mindig, tiszteletben akarja tartani a jelenleg folyó, 2019 nyaráig szóló szerződését.

Míg Wenger jövője képlékeny, az már szinte nyílt titok, hogy Unai Emery távozik a Paris Saint-Germaintől a nyáron, erről már a csapat játékosa, Thomas Meunier is nyilatkozott a minap. A spanyol tréner sorozatban másodszor nem tudott jelentős eredményt elérni a párizsi csapattal a Bajnokok Ligájában, miközben olyan sztárok állnak a rendelkezésére, mint Neymar vagy Mbappé. A tulajodnosok elégedetlensége miatt szinte biztos, hogy Emery elhagyja a PSG-t a szezon végén, a helyére pedig éppen Thomas Tuchel is érkezhetne.

Miközben a bild.de szerint végleges döntés nem született Tuchel jövőjét illetően, a Kicker egyenesen azt állítja, hogy a 44 éves edző megállapodott az Arsenallal, és ő lesz Wenger utódja a nyártól. 

Az Arsenal esélyeit Tuchel megszerzésére papíron gyengíti, hogy az edző még a Dortmundnál egy szakmai vitában összeveszett azzal a Sven Mislintattal, aki azóta az Ágyúsok vezető játékosmegfigyelője lett, és a klubvezetésbe is komoly beleszólása van. A Kicker szerint azonban Mislintat tudatta az Arsenal vezetőségével, hogy a múltban történt sérelmeket félre tudja tenni, és minden erejével azon lenne, hogy a csapat előretörtjön, még akkor is, ha Tuchel lesz az új edző.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

6 éve
Athlon: Tuchelben van kockázat, ez nem vitás, de szerintem a potenciál is rohadt nagy benne. A PSG-vel véleményem szerint nagyon rossz lóra tesz. Nem hinném, hogy egy olyan óriás klubhoz kéne igazolnia, ami tele van pénzéhes zsoldossal, és némelyik játékos kiskirályt játszik, illetve nagyobbnak hiszi magát az edzőnél (is). Abszolút nem fogja tudni a saját képére formálni a csapatot önhibáján kívül. Emeryt nem tartom túl jó edzőnek, de amilyen szinten semmibe veszi pl. Neymar az több, mint undorító. Legyen bármilyen rossz is egy edző, a játékosoknak követni kell és tisztelni. Na, de kicsit elkanyarodtam. Ha nem a németet hoznád, akkor kire tennéd a voksod, aki elérhető is lehet számunkra? Az én favoritom Tuchel mellett Jardim lenne.
6 éve
Törölt felhasználó
Szerintem kb. egy szint Kloppal, viszont szerintem Tuchel túl tud lépni majd a hülyeségein, ahogy öregszik. Kíváncsi vagyok mennyit tanult a BVBs menesztéséből.
6 éve
Kicsit túlmisztifikálják Tuchelt szerintem. Nem rossz edző, de azért nem tartom jobbnak Kloppnál. A Bayernek is vannak fenntartásai a munkamódszerei kapcsán.
6 éve
Törölt felhasználó
Athlon!
Köszi a választ!
6 éve
Mislintat hosszútávú ittléte a fontosabb. Nem mondom, hogy nem örülnék Tuchelnek, de rajta kivül vannak még kiváló edzők, akik mozdíthatók. Sven pedig egyértelműen a szakma legnagyobbává nőtte ki magát az utóbbi években.

Allegri, Jardim, Löw-ezek közül bárki vagy esetleg Ancelotti, és pár éven belül Arteta-Henry páros vagy akár egyikőjük.

Szólj hozzá