Ezen a héten több válságértekezlet is volt az Arsenal edzőközpontjában, írják egybehangzóan az angol lapok péntek este azt követően, hogy a csapat mind a ligkaupa-döntőben, mind a bajnokságban bántóan sima 3-0-ás vereségbe futott bele mindkétszer a Manchester City ellen.

A Guardian újságírója, David Hynter - akinek állítólag egy Arsenal-játékos szivárogtat belső információkat - azt írja, hogy az első válságstábra kedden került sor, csak a játékosok jelenlétében.

Hynter beszámolója szerint az egyik, meg nem nevezett kulcsjátékos nem tudta befejezni a beszédét, mert elcsuklott a hangja, amikor azt mondta, nem tud választ adni a gyerekei kérdésére, hogy miért ilyen gyenge mostanság a csapat.

Ekkor egy másik játékos úgy fogalmazott: több segítségre lenne szükségünk az edzőinktől, majd jött a vészjósló megfogalmazás egy harmadik társuktól: "ez nem fog menni, magunktól kell megtalálni a megoldást." 

Csütörtökön már egy másik válságértekezlet is lezajlott, írja Jeremy Wilson, a Telegraph és John Cross a Mirror újságírója. Ezen már Arséne Wenger is részt vett. A találkozó nem volt szélsőséges Wenger viszont kegyetlen őszinteséggel közölte a játékosokkal, hogy az elkövetkezendő meccsektől függ az egész stáb - beleértve a játékosok és saját maga - arsenalos jövője, így bizonyítsák be, miért lehetnek ők az Arsenal játékosai minél hamarabb, kezdve a vasárnapi Brighton elleni meccsel.

A mostani pocsék teljesítmény kapcsán felmerült, hogy a többségi tulajdonos, Stan Kroenke meneszti a 21 éve Arsenal-edző Arséne Wengert a kispadról, a helyére pedig vagy Mikel Arteta vagy Leonardo Jardim érkezne.

Ennek ellenére Wenger ki akarja tölteni a 2018/19-es szezon végéig futó szerződését, és hiszi, még mindig ő a legalkalmasabb ember arra, hogy a mostani hullámvölgyből kivezesse a csapatot.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (307)

6 éve
Aron: Mi az összefüggés? Mondhatná azt is, hogy öreg vagyok, de alig várom, hogy a maradék néhány meccsemen teljes erőbedobással segítsem a csapatomat. Ehhez képest: hányingerem van ha fociznom kell, inkább ücsörgök a lelátón. Mindezt csk-ként... Érdekes párhuzam Wengerrel. Máskülönben meg azért, mert volt 3-4 jó szezonja a friccnek nálunk, még legendának nem nevezném.
6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, ha Wenger hosszabbít, akkor makacs, önelégült pöcs, ha meg Merte beismeri, hogy már nem elég jó ehhez a szinthez, akkor beszari? Ajh istenem, döntsük már el a fotelből, hogy melyik irányba szidjuk a legendáinkat.
6 éve
Be$ztlíg = itt forog a legtöbb pénz a bajnokság összes csapatát összeadva ;-)
6 éve
tamas: Én is így vagyok vele, nem hajtogatom ezt a PL a legjobb bajnokság dolgot, de amikor jönnek a La Ligások óriási pofával, hogy csak a Barca meg a Real, akkor azért az fel tud bosszantani. Meg lenézik az angolokat, csak mert nem adnak mondjuk olyan sok csapatot a BL-hajrákban, mint korábban.
Egyébként szerintem a PL a legszínvonalasabb bajnokság, hogy a legjobb-e, az már inkább egy szubjektív dolog. De ahogy azt előttem ti is leírtátok, a marketing, a játékosok minősége, a kiegyensúlyozottság egyértelműen itt tetőzik.
Amúgy Touré, engem a múltheti Juve meccsről nem fogsz meggyőzni, láttam a meccset, és hiszek a szememnek. Lehet, hogy ez gyerekes makacsság, de igazából a meccs nagy részében a Spurs támadott, de volt egy rövidzárlat, amit a Juventus - szokásához hívően :-S - kíméletlenül ki is használt. Persze kellett hozzá Allegri is, de nem hinném, hogy csak az döntött. A Juve nagyon tudja, hogy kell meccseket nyerni, ez elvitathatatlan, de szerintem teljesen jogos az a kijelentésem, hogy lefocizták őket. Nem azt mondtam, hogy szétverték, vagy kiejtették őket, de igenis jobban, jóval jobban játszott a Tottenham.

Mi ez a Mertesacker nyilatkozat? :D Azért csapatkapitányként lehet nem kéne ilyen beszari dolgokat mondani.
6 éve
Törölt felhasználó
Nekem erre, azt írta Kele Twitteren, hogy ezért 'besztlíg':
"Nem véletlenül állítja. Profizmusban, körítésben, sztorikban, a meccsek izgalmi faktorában, a kiszolgálásban, a történelemben, mindenben együtt, kiemelkedő. Ezért szeretjük, ezért követjük. Ez köt össze minket. Aki ezzel egyetért, az használja a hashteget, aki nem, az nem, ennyi."

Szólj hozzá