Egybehangzó angol lapértesülések szerint komoly górcső alá fog kerülni Arséne Wenger teljesítménye és jövője az Arsenalnál a szezon végén, amelynek könnyen az lehet az eredménye, hogy elküldik a francia menedzsert az új idény előtt.

Az Arsenal a 2017/18-as idényben finoman szólva is rosszul teljesít: a bajnokságban 27 ponttal, csak a hatodik helyen állnak a listavezető Manchester City mögött, és 10 pont a hátrányuk a BL-csoporthelyet érő negyedik helytől a nagy rivális Spurs csapata mögött. 

Múlt vasárnap a Manchester City bántóan simán, 3-0-ra verte a csapatot a ligakupa-döntőben, az FA-Kupában pedig már a harmadik körben búcsúzott a csapat a Nottingham ellen - ez volt az első olyan alkalom, hogy Wenger regnálása alatt ilyen korán kiesett a csapat. 

A végső reményt a klub - és Wenger számára is - az Európa Liga megnyerése jelenthetné, mert a kupasiker mellett - vélhetően - ez az egyetlen lehetőség, hogy visszajusson a gárda a jelentős anyagi bevételt és presztízst jelentő Bajnokok Ligájába. Ehhez legközelebb az AC Milan együttesén kell túljutniuk.

A Standard Sports megbízható újságírója, James Olley szerint Wenger mindenképpen maradni szeretne és ki szeretné tölteni a 2019-ig futó szerződését, ám ha a BL-indulás nem lesz meg a következő szezonra, a csapat tulajdonosa, Stan Kroenke átgondolhatja a dolgokat a nyáron és menesztheti a francia edzőt.

Kroenke eddig végig teljes mellszélességgel Wenger mellett állt, s bár a vezetőségen belül többen már a mostani szerződést sem akarták megajánlani Wenger számára 2017 tavaszán, végül az amerikai tulajdonos szava döntött. Mi több, az Arsenal az elmúlt időszakban több csúcsigazolást is végrehajtott, az elmúlt félévben kétszer is megdöntötték az átigazolási rekordjukat Lacazette és Aubameyang leigazolásával, emiatt kirívó az eredmények elmaradása.

Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója az elmúlt hónapokban több szakemberrel is megerősítette a csapat szakmai stábját, köztük új vezető játékos-megfigyelő (Sven Mislintat) és szakmai igazgató (Raul Sanhelli) érkezett, így úgy gondolják, az Arsenal sokkal jobb helyzetben lenne Wenger utódjának megtalálásakor, mint volt egy évvel ezelőtt.

Olley - és több angol sportújságíró szerint - az Arsenal listáján több név is szerepel Wenger utódjaként: a Monaco jelenlegi szakvezetője Leonardo Jardim; a német válogatott szövetségi kapitány Joachim Löw; a csapat volt játékosa, a Manchester City jelenlegi másodedzője, Mikel Arteta; a Bayern München volt edzője, Carlo Ancelotti; vagy a Juventus edzője, Max Allegri.

UPDATE: Independent: Jardim szívesen jönne az Arsenalhoz.

Az Independent angol lap szerint a Monaco edzője, Leonardo Jardim szívesen csatlakozna az Arsenalhoz, ha a londoni klub megkeresné őt egy ajánlattal Arséne Wenger nyári távozása esetén.

Az angol lap úgy tudja, az Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis már tavaly is érdeklődött a portugál edző elérhetősége iránt, ám végül mind ő, mind Wenger szerződést hosszabbított a jelenlegi klubjaikkal.

Jardim kiváltképpen a Monacónál elért eredményei miatt vonzó célpont az Arsenal számára, a szakvezető attraktív támadófutballt játszik a hercegségbéli együttessel, és ez eredménnyel is párosul, hiszen kisebb meglepetésre nem a PSG, hanem éppen ők voltak a Ligue 1 tavalyi bajnokai.

A nyáron - miként már írtuk - Wenger teljesítményét alaposan kiértékeli a klub felsővezetése, és bár a francia maradni akar a szerződése utolsó évére is, ha az Arsenal nem indulhat a Bajnokok Ligájában a következő szezonban, még a tulajdonos Stan Kroenke is Wenger menesztése mellett dönthet. Ekkor pedig Jardim lehet az első számú kiszemeltek egyike, és ha az Independent értesülései pontosak, a portugál edző is szívesen mondana igent az Arsenal hívószavára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI!
Amennyire én észrevettem azokon a meccseken pont a Chelsea és az MU csinálta azt amit mi próbáltunk a City ellen, azaz átadták a területeket és kontrára játszottak.
Be is jött nekik, mert mindkét meccsen nekünk kellett menni az eredmény után.
Véleményem szerint nem mi voltunk akik annyira nyomtak, pusztán az ellenfél átadta a kezdeményezést, mert mindkét edző a stabil védekezést helyezi előtérbe, mi pedig a betömörülő csapatok ellen nem tudunk mit kezdeni a labdával kontrából pedig hihetetlenül sebezhetőek vagyunk. Vagyis az ellenfél javára billent ezek alapján kb minden taktikai szempontból.
De persze ez csak az én meglátásom meg az is lehet rosszul emlékszek azokra a meccsekre.
Ettől függetlenül úgy gondolom a City ellen jelenleg bármelyik taktika mellett döntünk, tehát vagy beállunk kontrára vagy megpróbálunk nekik menni nem sok esélyünk van.
De ha már választhatnék akkor inkább menjünk nekik és kapjunk ki méltósággal a saját játékunkat játszva ne pedig úgy mint egy alsóházi csapat betömörülve várva hogy mikor kapunk gólt. Pont elég volt ezt egyszer megélni.
6 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Ezeket vertük tavaly is :lol: (Jó, a Bayernt csak felkészülésin tizikkel.) ;-P
6 éve
Szerintem ha beleállunk a meccsbe, még mindig viszonylag jobban tudunk muzsikálni, mintha átadjuk a területet. Lásd Chelsea elleni 2-2, vagy amikor a Unitedet szétszedtük ősszel, csak volt egy De Geájuk a kapuban + elbalfaszoskodtuk a helyzeteinket.
6 éve
Mindegy mit talál ki Wenger mert 8 védővel is kapunk gólt ilyen felfogással amit a játékosok mutatnak ! nekem mindíg azt mondták hogy minden fejben dől el de ezeknek a játékosoknak a média álltal generált dolgok is nyomást jelentenek főleg a kritikák amivel Bellerin olyan faszán foglalkozik inkább mint a focival de akár Mustafit is mondthatnám aki meg a hajával van elfoglalva mikor leszáll egy repülőről hogy jól nézzen ki a fotókon na meg Xhaka az Albán felmenőivel vagy Wenger hogy nem hosszabbított a bíró mintha az bármit is változtathatott volna stb stb... El vitatkozhatnánk itt napokig mire egyet tudnánk érteni mindenben de itt a vezetőségtől kezdve a játékosokig hatalmas gondok vannak !
Amugy visszatérve a Zidane-os dologra
Míg az előző szezonban nyertek mindent idén gyengék
Eladták Moratat( meg Jamest ) aki csereként beállva sokszor kihúzta a szarból Assensioval meg Vazquezzel együtt a csapatot csak hogy ez minden évben nem fog bejönni na meg ugye itt van CR aki nem szállítja a gólokat mint eddig vagy
Bale padozik mert nem vágja a gólokat futószalagon de sorolhatnám tovább azért Zidane sem azért jó edző mert annyira tisztelik a játékosai ( legalábbis szerintem ) ott inkább érvényes az egyéni megoldások miatti siker mert ott sem mindíg működnek csapatként
6 éve
Törölt felhasználó
Pedig 2015ben azt hittem Wengernek örökre a betömörülős kontrázós játék lesz a nagyok elleni győztes taktikája (abban az évben vertünk Bayernt, Chelseat, Cityt, Unitedet, Poolt), de hát akkor még volt egy Mertesacker-Kos párosunk. Elképesztő egyébként, hogy az az év mennyire jól sikerült.

Szólj hozzá