Az Arsenal hétfőn hivatalosan is közölte, hogy további öt évvel meghosszabbították az Emiratesszel való szponzori megállapodásukat, ezzel eldőlt, hogy az arab légitársaság marad a londoni klub mezszponzora a 2023/24-es idény végéig.

A klub ugyan nem hozta nyilvánosságra a megállapodás anyagi részleteit, pusztán annyit közölt, hogy a csapat történetének legjövedelmezőbb üzlete köttett meg. A mértékadó Telegraph újságírója, Jeremy Wilson viszont úgy tudja, hogy az ötéves hosszabbítás évi 40 millió fontot hoz a konyhára az Arsenal számára, 10 millióval többet a jelenleg érvényben lévő kontraktushoz képest, ezzel pedig az Ágyúsok valamelyest közelebb kerültek a bajnokság marketing-éllovasához, a Manchester Unitedhez.

A piacot a Vörös Ördögök vezetik, ők körülbelül évi 50 millió fontot kapnak a Chevrolet-től, de nekik joguk van az edzőmezre más szponzort, az Aont feltüntetni, ami további 15 millió fontot hoz a konyhára. Az Arsenalnak ilyen opciója nincs, a londoniaknál az Emirates lesz látható az edzőruhákon.

A Chelsea - az Arsenal jelenlegi megállapodásához hasonlóan - évi 40 millió fontot kap, a jelenlegi szerződésük pedig 2020-ban jár le. A Manchester City és a Tottenham mezszponzora évi 35-35 millió fontot fizet a két csapatnak, a Liverpoolnak pedig 30 millió font jár. A pénzügyi támogatás mellett az Arsenal továbbra is az Emirates repülőgépeit fogja használni a nyári túrájukhoz, így az ideihez is, amely során Szingapúrba látogat Wenger csapata.

Az Emirates 2006-ban lett a csapat mezszponzora, a mostani hosszabbítással pedig az Arsenal tudhatja magáénak  a leghosszabb ideje tartó támogatói kapcsolatot. Az már 2012-ben eldőlt, hogy az Emirates egészen 2028-ig lesz a stadion névadó szponzora.

Ide kapcsolódik még, hogy az Arsenal több céggel is tárgyalásban áll a mezujj-felületek értékesítésével kapcsolatban, amely az elmúlt szezonban lett legális. Ennek az értéke legjobb esetben 10 millió font is lehet, amely kitenné Pierre-Emerick Aubameyang heti 180 ezer fizetését.

Hamarosan döntés várható a mezbeszállítói megállapodás véglegesítése kapcsán is, meg nem erősített források szerint a Puma, az Adidas, a Nike és az Under Armour is érdeklődik az Arsenal iránt, a csapat értelemszerűen a legjövedelmezőbb opciót választja majd. A Pumával kötött szerződés a jövő szezon végén jár le, és ez jelenleg 30 millió fontot hoz a csapatnak. Összehasonlításképpen a Chelsea 60 milliót kap a Nike-tól, a Manchester United pedig 75-öt az Adidas-tól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

6 éve
Egyértelmű, hogy holnap mehet a cseresor, de az mi már, hogy Özil megint betegség miatt marad ki a keretből. Kb. egy nyugdíjasnak erősebb immunrendszere van baszki...
6 éve
Ez való igaz, de:
- a szurkolót örökre ki kell tiltani
- a Wigant megbüntetni, amiért befutottak a pályára a nézők és még incidens is volt
- Agüero megütötte, akármi is történt előtte, ezt pedig szankcionálni kell

Nem túl rég Evrát is megbüntették, annak idején Cantonát is. Nevetséges, hogy bármit megtehet, mert a sejk a tulaj.
6 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220, teljesen igaz, de ettől függetlenül a szabály az szabály, mert ha most felmentik, akkor sokkal könnyebben fognak a játékosok kifogást találni.
6 éve
csabigunner: Teljesen igaza volt.Hogy képzeli egy szurkoló,hogy leköpi az ellenfél játékosát?Kár,hogy lefogták...az ilyet agyon kellene verni.A szurkolót egyébként örökre kitiltották a stadionból.Én ezért nem tudom hibáztatni Agüero-t, elég sokan felkapták volna a vizet ezen...
6 éve
Agüerót mégis hogy a jó életben nem tiltották el? Megütött egy szurkolót basszus.

Szólj hozzá