Az Arsenal csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy Mesut Özil új, három évre szóló szerződést kötött a klubbal.

Mint arról már beszámoltunk, szerdán egyre több forrás, köztük a megbízható BBC Sports-os újságíró, David Ornstein is megerősítette, hogy a német irányító új szerződést írt alá a csapattal.

A világbajnok irányító 2013 nyarán, akkori klubrekord áron igazolt a Real Madridtól az Arsenalhoz, azóta 182-szer léphetett pályára, 36 gólt szerzett és 61 gólpasszt osztott ki.

"YaGunnersYa, ohh yaa. Büszkén jelenthetem be: aláírtam AZT a dolgot! Újabb három év az Arsenallal. A pályafutásomban ez volt az egyik legfontosabb döntés, ezért kellett komolyan mindent átfontolnom, és beszélnem minden fontos emberrel körülöttem, mire meghoztam ezt a döntést. A jó dolgokhoz idő kell! Végül hagytam, hogy a szívem döntsön. Mindig is mondtam, hogy nagyon itthon érzem magam ennél a csapatnál, és nagyon motivált vagyok, hogy nagyszerű dolgokat érjünk el közösen a jövőben. Aki egyszer Ágyús, örökké Ágyús!" - írta Özil az Instagramján.

Bár az Arsenal nem hozta nyilvánosságra Özil fizetését, sajtóhírek szerint a német 300-350 ezer fontos heti fizetést kap majd az angol csapattól, ezzel Alexis Sanchez mellett ő lesz a bajnokság másik legjobban fizetett játékosa.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Ma reggel először a német Bild, majd a goal.com, délután pedig az Arsenal-ügyekben rendkívül megbízható David Ornstein is azt a hírt tette közzé, hogy Mesut Özil megállapodott az Arsenallal egy új, hosszú távú szerződésről, amelyet a játékos ma délelőtt alá is írt.

Ornstein értesülései szerint Özil bruttó 350 ezer fontot keres majd az Arsenalnál, ezzel ő lesz a klub legjobban fizetett játékosa - és egyben az egész bajnokságé is. 

Özil jelenlegi kontraktusa a szezon végén járt volna le az Arsenallal, külföldről pedig már január elseje óta kaphatott volna ajánlatokat. Úgy hírlik a német irányító a Manchester United, a PSG és néhány kínai klub érdeklődését utasította el, hogy maradjon az Arsenalnál.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

6 éve
Özil volt tegnap az egyetlen értékelhető játékos, esőben, hidegben...
6 éve
Na, ez is nagyon jó hír, érdekes lenne azért, ha mi adnánk a liga legjobban fizetett játékosát. Mindenesetre reméljük nem fog Özil elkényelmesedni ettől a csúcsgázsitól, mert azért valljuk be, hajlamos rá.
6 éve
Ez is felér egy igazolással!! Remek hírek,már csak a védelem hiányzik. Ágyúsok!

Szólj hozzá