A Borussia Dortmund csapata szerda kora délután hivatalosan is bejelentette, hogy eladták Pierre-Emerick Aubameyang játékjogát az Arsenalnak.

Hosszas hetek huza-vonája után az Arsenal és a Dortmund a hétvégén megállapodott egymással. Bár a legtöbb esetben a klubok nem hozzák nyilvánosságra a játékos pontos kivásárlási árat, a Dortmundnak tájékoztatnia kellett a közgyűlését a gaboni vételáráról, ami jelen esetben 63 millió euró, átszámolva 56 millió font, ami új klubrekord összeg az Arsenal számára.

Aubameyang a Dortmund eltöltött időszaka alatt 144-szer lépett pályára és 98 gólt szerzett,  és ez csak a bajnokságra vonatkozik. Minden sorozatot figyelembe véve: 213 mérkőzés alatt 172 gól a mérleg. 96 percenként rúg gólt vagy ad gólpasszt.

Aubameyang a gaboni válogatott kapitánya, és első gaboniként nyerte meg az Év Legjobb Afrikai játékosa címet 2015-ben.

Aubameyang érkezését az Arsenal is megerősítette.

A gaboni csatár érkezése egyben azt is jelenti, hogy Olivier Giroud a Chelsea-hez igazol, erre az átigazolásra néhány órát még várni kell.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (72)

6 éve
Törölt felhasználó
Lacazette 🐍 🐍 🐍 🐍 🐍
6 éve
Felbasz,hogy ez a nyomorult Cech tovabbra is kezdő.Hany golt kell szopnunk még róla????
6 éve
Beszarok, ha minden meccsen Iwobi-t kell nézni majd a kezdőben, Lacazette meg padozik
6 éve
Törölt felhasználó
Cech kapuban maradhatott, Wilshere azonnal ki lett veve, ahogy Ramsey felepult vicc, pedig fantasztikus formaban jatszott az angol.......Aubara kivancsi leszek
6 éve
Laca egyből csere. Ez engem kicsit meglepett. Én nem dobtam volna be egyből a kezdőbe Auba-t, de meglátjuk.

Szólj hozzá