Könnyen lehet, hogy Olivier Giroud eligazolásán múlik, hogy elindul-e az a láncigazolás, amelynek a végén a Dortmund szankcionálja Pierre-Emerick Aubameyang átigazolását az Arsenalhoz.

Az Arsenal mindenben megegyezett a Dortmunddal és a gaboni játékossal, de a német klub addig nem adja ki a csatár igazolását, amíg nem talál valakit a helyére. Ezzel együtt a Dortmund engedélyezte Aubameyang számára, hogy átrepüljön Londonba, hogy teljesítse a kötelező orvosi vizsgálatokat az Arsenalnál, és hogy véglegesítsék a papírmunkát, ezzel sem veszítve értékes időt, ha holnap leigazolják a gaboni utódját.

David Ornstein, a BBC Sports Arsenal-ügyekben jártas újságírója szerint az eredeti tervek szerint Giroud került volna kölcsönbe a Dortmundhoz, ám az utolsó pillanatban megjelent az Edin Dzekóról lemaradó Chelsea, és elcsavarta a francia fejét, mivel a csatár családi okokra hivatkozva jobb szeretne inkább Londonban maradni.

Az Arsenalnak még ez az opció is jó lenne, mert bár Alexis eladása után Giroud esetében is egy riválisnak adnának el egy játékost, Antonio Conte csapata a francia megvételével kölcsönbe adhatná Michy Batshuayit a Dortmundnak, és ezzel megoldódna Aubameyang pótlása is.

Már-már úgy tűnt, hogy az Arsenal és a Chelsea között jól haladnak a tárgyalások Giroudért, ám a L'Equipe szerint mire Wenger rábólintott volna a Kékek 15 millió eurós ajánlatára, addig az ajánlat az érvényét vesztette, igaz a felek egész kedden tárgyaltak a 31 éves francia átigazolásáról.

Amíg a Guardian szerint a két londoni csapat között érdemi előrelépés történt, és Giroud hamarosan 20 millió angol fontért a Chelsea játékosa lesz, addig Ornstein szerint a Chelsea ügyvezetője, Marina Granovskaija az utolsó pillanatban még lentebb tette a Kékek ajánlatát, ezzel magára haragítva az Arsenal vezetőségét. Most az Ágyúsok azzal fenyegetőznek, hogy megszakítják a tárgyalásokat a Chelsea-vel, és megpróbálják a Dortmundhoz küldeni Giroud-t, ahogyan az eredeti terv is volt, kérdés, hogy mit szól majd ehhez a francia.

Ha a Dortmund nem tud helyettest találni Aubameyang helyére, akkor a gaboni átigazolása is kútba eshet az Arsenalhoz. A német átigazolási piac ráadásul több órával, magyar idő szerint holnap délután hat órakor zárul, ez még nehezítheti az Arsenal dolgát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

6 éve
Amúgy az eleve vékony padunkon a 4 távozó és a 2 érkező biztos sokat fog dobni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem örülök az igazolásoknak, de egy újabb sérüléshullám esetén megint szopóroller lesz. Ramsey és Wilshere időzített bombák és mostanában Özil is nagyon sokat sérült. Viszont annak nagyon örülök, hogy Elneny egyre több lehetőséget kap, mindig is szerettem a játékát.
6 éve
Törölt felhasználó
Hétközi bajnoki, azokra Wenger úgy sem szokott odafigyelni. :D
6 éve
Kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz a mai meccsre ez a sok átigazolási hercehurca.
6 éve
Törölt felhasználó
Az biztos, az angol futball szakértő és edző kultúra nagyon hasonlóan romlott, mint a magyar, szerencséjükre azért befigyel náluk 1-2 klasszis is. Carragher és Neville műsora például hihetetlenül szakmai és még is elképesztően szórakoztató, főleg ahogy megállás nélkül baszogatják egymást. :D

De Wright nagyon gáz.
6 éve
Wright nyilatkozataitol falra mászok.Olyan hulyesegeket tud beszélni...Nem tudom,hogy képesek meghívni akárhova is.

“It really would be like lose a tenner, find a fiver. We have to keep him and we have to get Aubameyang.”

Mintha nem pont Giroud eladasan múlna Aubameyang leigazolasa... Felkészületlen minden témában,semmi hattertudasa nincs,folyamatosan csak a fikazasat olvasom.Egy mezei szurkoló is elmehetne ennyi erővel szakértőnek,kb ugyanannyit tud a dolgokról.Mar nem ez az elso baromsaga,Spileren el tudnam kepzelni.

Szólj hozzá