A Telegraph és a bild.de információi szerint az elmúlt órákban megszületett a végleges megállapodás a Dortmund és az Arsenal között Pierre-Emerick Aubameyangért, az angol klub bónuszok nélkül klubrekord összeget, 55,4 millió fontot (63 millió eurót) fizet majd a gaboni játékosért.

A bild.de szerint a játékos átigazolása akár már ma hivatalos lehet, ez függ az orvosi vizsgálatok időpontjától, illetve attól is, hogy a Dortmund mikor igazolja le Aubameyang helyettesét. A német lap szerint ez az illető Michy Batsuhayi lehet a Chelsea-től, mivel az első számú kiszemelt, Olivier Giroud családi okok miatt jobb szeretne Londonban maradni. A franciáért egyébiránt a Chelsea is érdeklődik.

Jeremy Wilson, a Telegraph újságírója szerint azonban az sincs kizárva, hogy Aubameyang pótlása Giroud lesz, Wilson úgy tudja, a klubok ma a francia helyzetéről is tárgyalni fognak. Aubameyang érkezésével Arséne Wenger nyitott a francia csatár elengedésére, akár végleg, akár kölcsönben - a Dortmund az utóbbit favorizálja.

Aubameyangnak a mai napon tanúvallomást kellett volna tennie a Dortmund korábbi terrortámadás ügyében ,de a hivatalos indoklás szerint betegség miatt távolmarad a csatár.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Elérhető közelségbe került Pierre-Emerick Aubameyang az Arsenalhoz, miután német és angol egybehangzó lapértesülések szerint az angol klub elviekben megegyezett a Dortmunddal a gaboni csatár kivásárlási áráról.

A Dortmund-ügyekben jártas RuhrNachrichten.de hétfő késő este hozta le a hírt, miszerint a klubok közt végre érdemi előrelépés történt a tárgyalások terén, és végül effektíve megállapodtak egy 65 millió eurós kivásárlási árban.

Később a BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein is megerősítette ezeket az értesüléseket, az angol szakíró szerint az Arsenal klubrekord összegért, 60 millió fontért igazolhatja le a gaboni támadót.

A felek most a megállapodás részletein tárgyalnak, a Sky Italia szerint most a bónuszokon és a fizetés ütemezésén folyik a megbeszélés.

Ki lesz az utód?

Az Arsenal a Dortmunddal való megállapodással óriási lépést tett Aubameyang leigazolásáért, miután több hírforrás is arról számolt be, hogy az angol csapat korábban már megállapodott a gaboni játékos ügynökével, aki egyben az édesapja is. Aubameyang három és fél éves szerződést köthet a londoni csapattal, mintegy 180-200 ezer fontos heti fizetésért.

Ahhoz viszont, hogy a Dortmund végleg elengedje a játékost szükséges, hogy a Ruhr-vidéki klub helyettest találjon a helyére. Sokáig úgy volt, hogy Olivier Giroud az egyik esélyes ilyen téren, ám erről megosztóak az információk: a BBC és a Sky Sports szerint elképzelhető, hogy a francia - akár csak kölcsönben is -a Dortmundhoz kerül, a kicker.de szerint viszont Giroud magánéleti okokra hivatkozva jobb szeretne Londonban maradni, ez esetben pedig a Chelsea is opció lehet a számára.

A kicker.de megjegyzi, a Dortmund Anthony Modeste leigazolásán dolgozik, aki nem elégedett a Kínába igazolása óta és 30 millió euró ellenében akár visszatérhet Németországba.

Az átigazolási időszak szerdán, magyar idő szerint éjfélig tart.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

6 éve
Gunarrr nem gondolom Dortmundot zsákfalunak!De azért London csak ütőképesebb☺
6 éve
Törölt felhasználó
boysza, azért Dortmund se egy zsákfalu, gyakorlatilag egy 11 milliós városhalmaz egyik központja, a világ talán legfejlettebb vidékén. :D
6 éve
Athlon, Ha a neje hozzászokott a londoni ritmushoz talán napi szinten shoppingoláshoz a londoni butikokban akkor még csak fél év kihagyás is egy ilyen hölgynek pokol
6 éve
Nem értem, Giroud hogy nem tudja meggyőzni a nejét, hogy fél év kölcsön kibírható a Dortmudnál....
6 éve
Törölt felhasználó
Végre egy jó hír is.

Giroud én is sajnálnám, főleg, ha végül a Chelseaben kötne ki........de kell neki a játék, hogy ott legyen az oroszországi VB-n.

Szólj hozzá