Angol és német hírforrások egybehangzóan azt állítják, hogy az Arsenal új ajánlattal jelentkezett a Dortmundnál Pierre-Emerick Aubameyangért, ami még ugyan mindig nem éri el a német csapattól követelt összeget, de legalább közeledtek az álláspontok a felek közt a gaboni kivásárlási árát tekitnve.

James Olley, London Evening Standard megbízható újságírója szerint az Arsenal második hivatalos ajánlata 50 millió font volt, ami egy hajszállal elmarad az Alexandra Lacazette-ért kifizetett, 53 milliós rekordösszegtől, és 5 millió fonttal a Dortmund által kért ártól.

Olley úgy tudja, ebben az ajánlatban nem szerepel Olivier Giroud játékjoga, aki a Dortmund első számú csatárkiszemeltje. Az Arsenal jelenleg csak pénzbeli fizetésben gondolkodik, Wenger viszont nem akarja elveszíteni a francia játékost. Kérdés, hogy a játékos hogyan gondolkodik, a nyári világbajnokság előtt Giroudnak is fontos lenne a minél több játéklehetőség, ám Aubameyang esetleges érkezésével csak még hátrébb kerülne az Ágyúsok hierarchiájában.

A The Times beszámolója szerint az Arsenalnál egy pénteki határidőt szabtak meg Aubameyang megszerzésére, ám ezt az értesülést még egyik más forrás sem erősítette meg.

A Telegraph újságírója, a szintén megbízható Jeremy Wilson szerint az Arsenal magabiztos, hogy sikerül megállapodni a Dortmunddal Aubameyangért, sőt, Wenger még egy védőt is le akar igazolni, Jonny Evans személyében.

A Daily Mail szerint az Arsenal újra felvette a kapcsolatot a West Brom-mal az észak-ír ügyében. Alan Pardew csapata hosszú idők után immáron hajlik arra, hogy eladja Evans 20 millió fontért, hogy legyen pénzük további erősítésekre, többek közt egy támadóra. A hírek szerint a Szarkák hamarosan egy egyiptomi védővel erősítenek majd, aki Evans helyét veheti át. Pardew egyébként január 28.-ig szabott határidőt Evansnak, hogy egy esetleges átigazolást realizáljon, hogy legyen a csapatnak ideje új játékosokat hozni a január 31.-i átigazolási zárás előtt.

Ide kapcsolódik, hogy a korábbi rivális Manchester City kiszállhat az Evansért vívott harcból, Pep Guardioláék inkább az Atheltc Bilbao tehetségét, Aymeric Laportét szeretnék leigazolni 60 millió euróért, ha a franciát sikerül megszerezniük, Evans leigazolása már felesleges lesz.

A Mail szerint Evans szeretne az Arsenalhoz igazolni, de mint Olley írja: az elsődleges prioritást jelenleg Aubameyang megszerzése jelenti.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

6 éve
Most már látom, hogy félreértelmeztem a mondatot, bár nem igazán értem, hogy mire akartál célozni. Néha vessző helyett használj pontot, és lehet megértem a mondandód. Amúgy kívánom, hogy legyen igazad a gabonival kapcsolatban.
6 éve
JACKOXI szövegértésből 1-es... 4-3-3 formációval álltunk fel az utóbbi bajnokikon, ez szinte biztos, h Aubameyang miatt van, ebbe a rendszerbe kiválóan beleillene.
6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, na ez az ahol nálam is megbicsaklik a dolog, ahogy Auba egy 4-5-1ben a jobb oldalon zár vissza. Erre írtam korábban a Real féle 4-3-3at, ahol Ronaldo volt hasonló "szélső".
6 éve
Értem, hogy mire akarsz kilyukadni, nem csak szervezők kellenek, hanem befejezők is, ez így igaz. Viszont én komolyan mondom, hogy nem tudnám elképzelni azt, hogy Aubameyang a szélen leszegett fejjel visszazár védekezni, és kiveszi a részét a csapatjátékból. Legyen igazatok vele kapcsolatban, mondom én is örülnék neki, de nem látom a helyét, és ezért bizony fenntartásokkal kezelném az érkezését. Lacazette pedig tényleg eléggé szeret visszalépkedni, bár ez abból is fakad, hogy sokszor zero támogatást sem kap szerencsétlen ember.
6 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, Auba inkább Walcott szerű szélsőnek jönne, ne egy Sanéra gondolj. Tehát alapvetően az üres területeket keresné ahová betud indulni és helyzetbe kerülni, ebbe pedig zseniális a gaboni. Az az igazság, hogy Laca már-már hamis 9es néha, ritkán akar a helyzetek végén szerepelni, ezért is maradt el mostanában a gólokkal, Aubameyang remekül kitudná egészíteni emiatt, kb. mint tavaly Alexis hamis 9esét Walcott, csak szerencsére azért Laca nem ennyire "irányító" szellemű. Jöjjön Auba, egy Lacazette, Özil, Mkhi hármasnak mindenképp kellene ilyen típusú játékos.

Szólj hozzá