Hétfő kora este az Arsenal és a Manchester United hivatalosan is bejelentette, hogy a két klub elcserélte Alexis Sanchez és Henrikh Mkhitaryan játékjogát, ezzel az örmény játékos Arséne Wenger csapatához igazolt, míg Alexis három és fél év után távozott az Ágyúsoktól.

Mkhitaryan összesen 39-szer szerepelt a Manchester Unitednél, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Vörös Ördögök tavaly elhódították az Európa Ligát, és ezzel visszatértek a Bajnokok Ligájába - az EL-ben szerzett 8 találatával ő volt a sorozat gólkirálya.

Mindemellett Mkhitaryan az örmény válogatott kapitánya, és a jelenlegi gólkirálya is. Összesen nyolc alkalommal választották meg az év legjobb örmény játékosának.

A 29 éves játékos az örmény Pyunik csapatánál kezdte profi karrierjét, ahol négyszer lett örmény bajnok. Ezt követően Ukrajnába igazolt, ahol előbb a Metalurg Donyeck, majd a Shakhtar játékosa lett. Mkhitaryan a Bányászoknál 72-szer lépett pályára, és háromszor lett ukrán bajnok a csapattal. A játékosra itt figyelt fel a Borussia Dortmund, és igazolta le őt a német klub 2013 nyarán. A németeknél az örmény 90-szer játszhatott, és tagja volt a 2014-es Német Kupát nyerő csapatnak.

"Nagyon boldog vagyok, hogy végre lezárhattuk a megállapodást és itt lehetek. Egy álmom vált valóra, mert mindig is szerettem volna egy napon az Arsenal játékosa lenni. Most, hogy itt vagyok, mindent bele akarok adni,  hogy történelmet írjunk a klubbal." - mondta Mkhitaryan.

 

"Henrikh egy nagyon komplett játékos. Helyzeteket teremt, jól védekezik, jól futja be a területeket és nagyon elhivatott. Azt kell mondanom, hogy egy nagyon összetett középpályásról beszélünk." - mondta Arséne Wenger. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

6 éve
Törölt felhasználó
Mkhitaryan nem akart hozzánk igazolni, de tökmind1...

Sanchez meg azt nyilatkozta, hogy egy álma vált valóra, hogy a MU-hoz mehetett, ennyit erről.

A forrás nem blikk...
6 éve
7-es lett :lol:
6 éve
Törölt felhasználó
A csapat nyer,az oltozoi hangulatjobb lesz.Mar vasarnap is mas volt a csapat szellem.Szerintem most Murinjo nagyon melle fogott,de ez nala nem szamitKap megint egy par szaz ezret.
6 éve
igazából nem számít de találgatni csak lehet 🧀
6 éve
Nem tök mindegy? :lol:

Szólj hozzá