A német kicker sportlap szerint az Arsenal benyújtotta az első hivatalos ajánlatát a Borussia Dortmundnak Pierre-Emerick Aubameyangért, a gaboni játékosért 50 millió eurót fizetne az angol klub.

Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy az Arsenalnak zöld út nyílik Aubameyang leigazolása előtt, hiszen - mint azt a Kicker megjegyzi - a BVB legalább 60 millió eurót akar kapni a klub tavalyi házi gólkirályáért.

Az átigazolás létrejöttéhez elviekben már csak a kluboknak kell megállapodniuk. Miként írtuk, az olasz Gianluca di Marzio szerint Aubameyang papíron már megegyezett az Arsenallal, a csatár három és fél szezonra ír alá, a klub részére további egy év opcióval, heti 170 ezer fontos heti fizetésért.

A Dortmund részéről a napokban elismerték, hogy gondjaik vannak a játékossal, aki nem először vágyódik el a fekete-sárgáktól. A támadó eredetileg ott lett volna a klub Hertha Berlin elleni keretében, ám végül Peter Stöger vezetőedző jobbnak látta otthon hagyni a fejben máshol járó játékosát, aki végül egy kispályás focimeccsen múlatta az időt egy Dembelé-mezben játszva, amíg a BVB vért izzadva végül 1-1-es döntetlent játszott Dárdai Pál csapatával - ezzel a gesztusával is olajat öntve a tűzre a Dortmund szurkolóinál - eleddig viszont nem volt hivatalos ajánlat.

"Semmi konkrétum nincs az asztalon, csak üres fecsegés. Mi Aubameyanggal tervezünk a jövőt illetően, van visszaút a számára, de ezt profi módon kell kezelnünk." - mondta Michael Zorc még az állítólagos Arsenal-ajánlat előtt.

Német források korábban azt állították, Zorc a napokban Londonba utazik, hogy tárgyaljon az Arsenallal. Elvileg az sem elképzelhetetlen, hogy Olivier Giroud része lesz az Aubameyangért folyó megállapodásban valamilyen szinten, akár csak kölcsönben, a Dortmund nagyon közel volt a francia leigazolásához tavaly nyáron.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

6 éve
Törölt felhasználó
Remelem nem azon a 10 million fog bukni az uzlet! :coolgrin:
6 éve
Ramsey múlt héten épült fel és a keretben sincs...hihetetlen. De legalább most értelmes védelemmel állunk fel.

Szólj hozzá