Az Arsenal megállapodott Pierre-Emerick Aubameyanggal a személyes feltételekről, a gaboni szerződtetéséhez immáron a Dortmunddal való megegyezés hiányzik, írja az idei télen megbízhatóan tudósító Gianluca di Marzio, a Sky Italia újságírója a saját weboldalán.

Az olasz újságíró szerint Aubameyanggal három és fél évre írna alá az Arsenal, a csatár pedig heti szinten 175 ezer fontot keresne a londoni csapatnál, ezzel ő lenne Arséne Wenger klubjánál az egyik legjobban kereső játékos.

Az újságírók természetesen erről az ügyről is faggatták Wengert a francia csütörtöki sajtótájékoztatóján, aki nem igazán tagadta a spekulációkat.

"Az ilyen dolgokat jobb titokban tartani, aztán ha valami történik, úgyis bejelentjük. Az kétségtelen, hogy Aubameyang beleillene a csapatunkba. Nyilván, egy ember jellemének lehetnek jó oldalai és nagyon rosszak is. De ha megnézzük, hogy ő mit ért el az eddigi pályája során, az nagyon pozitív, és a jellemét is ekképpen használta." - mondta Wenger a sajtótájékoztatón.

A csütörtöki nap folyamán úgy hírlett, Aubameyang ott lesz a BVB Hertha elleni bajnokijára készülő keretében, a sárga-feketék sportigazgatója, Michael Zorc pedig hevesen kikelt Arséne Wenger ellen a francia kijelentése miatt.

 "Aubameyang marad, nálunk az átigazolási ablak nálunk zárva van. Lehetett volna lehetősége a váltásra tavaly nyáron, de akkor maradt és ez most se lesz másként. Ajánlatot nem kaptunk érte. És tiszteletlenségnek tartom, ha egy csapat edzője más klub játékosáról beszél. Arséne Wengernek a saját játékosaival kellene inkább foglalkoznia." - mondta Zorc.

Csütörtök kora este viszont kiderült: Aubameyang nem utazott Berlinbe a csapattal, Zorc csak annyit nyilatkozott az újságíróknak, hogy a gaboni inkább Dortmundban marad edzeni, mivel fejben nem 100%-osan a meccsre koncentrálni.

Az átigazoláshoz az Arsenalnak elvileg már csak a Dortmunddal kellene megállapodnia, a németek 53 millió fontot (átszámítva 60 millió eurót) kérnek a csatárukért. Esetleg az is előfordulhat, hogy az Ágyúsok felajánlják Olivier Giroud játékjogát is a transzferben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

6 éve
Na igen, kezdem érteni...Aubáért most fizetnénk kb 70 milliót és még idén nyáron további 60-at, így már értem miért nem kapkodnak utána és van realitása is az átigazolásnak.
6 éve
TitiHenry226 sztem sajnos szó sincs arról, amit írtál. Egyáltalán nem lett kinyitva a pénztárca, Auba az eladásokból befolyt összegből jönne + kis ráfizetés saját zsebből, Miki pedig ingyen v talán kapunk még 5-10 milliót is érte. Számomra teljesen felfoghatatlan, hogy a világ egyik legjobb támadója pont ide jön és csak ennyiért... mai árak mellett min a dupláját éri, mint amennyiről szó van a sajtóban.
6 éve
Törölt felhasználó
Meg a vegen tenyleg jol jovunk ki itt a teli piacbol. Ezert gondolom azt, hogy nem feltetlenul Wenger a hibas a nem igazolasokert, csak most mar a vezetoseg is belatta, hogy ki kell nyitni a penztarcat. Egybol jon Miki es Auba is.

Nagyon sajnalom Sanchezt, mert fantasztikus jatekos, de azert eddig is mindig tul elte a csapat egy-egy sztar eligazolasat.
6 éve
Arcoskodik a német de hiába ha egy játékos menni akar akkor menni is fog és ahogy nekünk Alexist ugyanúgy őt is el kell engedni
6 éve
Nem értem mit szarozunk 53 millión. Nem tanultuk Suárez-ből? A mai piacon egy ilyen játékosért ennyi pénz teljesen korrekt.

Szólj hozzá